vermont sourdough

Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
Vermont Sourdough

Vermont Sourdough 38

0
{{headerMessage}}
Chleb o chrupiącej skórce i wspaniałym pszennym środku jest bardzo prosty do przygotowania. Vermont Sourdough to jeden z bardziej popularnych chlebów Jeffreya Hamelmana upieczony z przepisu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kultowy przepis Hamelmana - codzienny, pszenny chleb, który bardzo łatwo się wyrabia i formuje, a do tego dobrze wyrasta i ma ładny kształt. Jego nazwa pochodzi od miejsca, w którym dojrzewa zakwas do Zobacz więcej
bialoczarna
bialoczarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cukrem i miodem
Vermont Sourdough

Vermont Sourdough 320

0
{{headerMessage}}
Klasyczny zakwasowy chleb, który piekło już mnóstwo osób, a tym którzy jeszcze go nie robili, serdecznie polecam. Jest to pszenny chleb o lekko kwaśnym smaku, wyraźnych dziurach i dosyć grubej skórce. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio piekłam z Karolcią pyszny chleb Jefreya Hamelmana (klik), piekłam też z przepisu przez Nią nadesłanego (klik). Dziś kolejny chlebek Mistrza - przepyszny Vermont Sourdough. Przepis na ten Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ulubiony pszenny chleb na zakwasie ! I nie tylkomój, bowielbicielitego jednego z najpopularniejszych chlebów Jeffreya Hamelmana jest wielu.Przepispochodzi z jegoksiążki wydanej ostatnio po polsku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
[Scroll down for the English version] Kolejny rok minął, nadszedł kolejny Światowy Dzień Chleba. Trzy lata temu piekłam w „burdelu” przeprowadzkowym, teraz – z remontem w tle... Moje wpisy na WBD były Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drodzy czytelnicy, z przyjemnością pragnę Was poinformować, ze blog przeniósł się na własną domenę i od dziś po nowe wpisy i przepisy zaglądajcie na: gotujebolubi.pl Wpisy na tym blogu zacznę Zobacz więcej
MagiaSmaku
MagiaSmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamon i Goździki
Vermont Sourdough

Vermont Sourdough 50

0
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Tym razem postanowiłam upiec chleb w tradycyjny sposób. Kiedyś Ewapowiedziała mi, że pieczenia chleba uzależnia i miała zdecydowanie rację. Piekę od niedawna, a ciągle szukam, przeglądam nowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja chleba na zakwasie i kolejny ulubiony chleb. Gdybym miała wybrać, który z dotychczasowo upieczonych przeze mnie chlebów był najlepszy, to maiłabym duży problem… Wszystkie są tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przegapiłam go w książce Hamelmana. Kiedy jednak Ptasia zadała pytanie na jego temat, pomyślałam, że spróbuję. Jest zupełnie inny niż pozostałe chleby mistrza (przynajmniej te, które piekłam). Córcia Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Chleb (nie tylko) na święta...

Chleb (nie tylko) na święta... 254

0
{{headerMessage}}
Chleb to może nie gwiazda świątecznego stołu, ale jakże istotny jego element, prawda? Do sałatki jarzynowej, śledzi,ryby po grecku czy w galarecie. Do bigosu i na kanapkę ze świąteczną pieczenią. Może Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb pszenny razowy na zakwasie autor: Paproszek Chleb razowy z czarnuszką autor: Reve82 Chleby pszenne Vermont Sourdough autor: Bialoczarna Chleb polski autor: Manoria Bułki na zakwasie autor: Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb pszenno-żytni

Chleb pszenno-żytni 77

0
{{headerMessage}}
W ramachNa zakwasie i na drożdżach improwizacja na podstawie Vermont Sourdough Składniki: 250g zakwas pszenny 100g zakwas żytni 700g mąka pszenna 1000 (znalazłem w Intermarche) 100g żytnia 720 300g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do pizzy, który należy włożyć do zimnego piekarnika tak, by rozgrzewał się razem z nim. Nagrzać piekarnik do 240st C i piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 220st C i dopiekać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, sąsiadów? Chleby Pane Tipo Altamura Bread & Companatico Vermont Sourdough Na zakwasie (i nie tylko) Chleb Południowy na płynnym zaczynie Kuchnia Alicji Chleb Południowy na płynnym zaczynie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczenie chleba domowego wśród naszych znajomych, sąsiadów? Chleby Pane Tipo Altamura Bread & Companatico Vermont Sourdough Na zakwasie (i nie tylko) Chleb Południowy na płynnym zaczynie Kuchnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Vermont Sourdough J. Hamelmanato jak do tej pory mój największy wyczyn i z faktu jego fizycznej wielkości i ciężkości, jak i sposobu robienia. Przepis odTrufli, która nazywa go łatwym i wspaniałym Zobacz więcej
Żabka
Żabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Healthy Craving
Chleb na zakwasie z Vermont

Chleb na zakwasie z Vermont 43

0
{{headerMessage}}
Chleb z Vermont to smaczny, prosty bochenek. Taki jak biały chleb, kupowany codziennie w sklepie. Pasuje do wszystkiego i każdemu posmakuje. Przepis pochodzi z książki "Chleb" J. Hamelmana-to chyba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rosyjski Grahamka, weka i kajzerka Pełnoziarniste muffiny na zakwasie Healthy Craving Chleb z orzechami laskowymi i suszonymi śliwkami Kuchnia GuciaFrancuski chleb pszenny Marder&Maeder Zobacz więcej