vin cuit

Le migliori bottiglie polacche degli ultimi mesi Ho questo piacere di poter seguire piuttosto attentamente i cambiamenti che avvengono durante gli ultimi mesi e anni nel settore enologico in Zobacz więcej
piecze się : Torcik z galaretką winogronową na bazie agar- agar „in vino veritas” sobota, 9 września 2017 Torcik z galaretką winogronową na bazie agar- agar „in vino veritas” Torcik na biszkopcie Zobacz więcej
Moje coolinarne podróże : smaki, przyprawy, kolory, zapachy czyli mniej lub bardziej udane eksperymenty. Zdjecia i opisy zamieszczone na tym blogu sa wlasnoscia autora i zabrania sie ich kopiowania, Zobacz więcej
Dzisiaj przygotowałam dla Was nietypowąwersjądomowego pieczywa. Małe, okrągłe taralli, pochodzącez południowejczęściWłoch, dokładniez Apulii, sączęstymzamiennikiem pieczywa na włoskichstołach. Zobacz więcej
SKŁADNIKI 500 g pulpy pomidorowej 200 ml czerwonego wina 6 pałek kurczaka 2 szalotki 2 ząbkiczosnku 5 goździków 1 liśćlaurowy 3 gałązkiświeżegorozmaryn sól, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 500 Zobacz więcej
Vitalisuer de Marion mon choix de cuit vapeur - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 1/2 litra czerwonego wina/ 1/2 litre red wine/ 1/2 di litro di vino rosso 1/2 szklanki wody/ 1/2 cup water/ 1/2 Zobacz więcej
Jakiś czas temu bardzo fascynowała mnie francuska kuchnia w wykonaniu Julii Child. Był czas kiedy niemalże codziennie sięgałam do jej książek by poczytać przepisy. Fascynacja tą kuchnia na jakiś okres Zobacz więcej
tristessa
tristessa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne misz masz
Coq au vin

Coq au vin 206

Klasyczna potrawa kuchni francuskiej. Co w niej najlepsze? Proste składniki, które połączone razem dają wyśmienite danie, które przygotować może każdy. Smak potrawy z restauracji odtworzony we własnej Zobacz więcej
pat
pat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
love affair on a plate
Coq au vin

Coq au vin 105

Coq au vin to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Pomimo tego, co sugeruje nazwa, najczęściej do tej potrawy wykorzystuje się (o wiele powszechniejszą) kurę. Ja jednak użyłam pięknego, dużego koguta Zobacz więcej
Cook &Celebrate
Cook &Celebrate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook & Celebrate
Coq au vin

Coq au vin 131

Nasze pierwsze, niemalże wiosenne danie - Coq au vin. Kurczak od Pani Eli, wolniutko duszony w czerwonym winie. Uwielbiam te aromaty przepełniające całą kuchnię, gotującego się czerwonego wina, boczku Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Coq au vin

Coq au vin 284

Coq au vin, czyli kogut w winie, to klasyka kuchni francuskiej. Takie zadanie postawiłyśmy sobie w tym miesiącu w ramach wspólnego gotowania z Maggie i Panną Malwinną. Jak wspomniałam, teoretycznie Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Cantucci con Vin Santo

Cantucci con Vin Santo 63

Klasyczne toskańskie połączenie Gdyby tak kogoś zapytać, czy wie czym są biscotti di Prato, to jaka byłaby odpowiedź? A tak jakby zadać pytanie o cantucci? Aaa, no tak, cantucci to wiadomo: suche Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Łatwy Coq au Vin

Łatwy Coq au Vin 83

Coq au Vin, w wolnym tłumaczeniu kogut w winie, jest jedną z najbardziej znanych francuskich potraw. Klasycznie kurczak powinien dusić się w czerwonym winie długo, ja jednak proponuję dziś wersję Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Vin Santo a casa

Vin Santo a casa 123

Domowe Vin Santo Vin Santo opisywałem przy okazji przepisu na Cantucci. Wspominałem wtedy też o tym, że można je zrobić w domu (a przynajmniej wino bardzo podobne w smaku do oryginalnego Świętego Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Coq au vin

Coq au vin 60

Kurczak skąpany w czerwonym winie z dodatkiem marchewki, czosnku, szalotki, aromatyzowany tymiankiem i rozmarynem to francuska klasyka. Eksplozja smaku z każdym kęsem … jesz i po prostu nie możesz Zobacz więcej
TanceKuchenne
TanceKuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tańce Kuchenne
Coq au vin

Coq au vin 177

Właściwie powinnam napisać poulet au vin (tzn. kurczak w winie), bo coq to po francusku kogut, ale powszechnie potrawę tę przyrządza się z kurczaka i nie tylko amatorzy gotowania mówią coq au vin, Zobacz więcej
Jedną z rzeczy, które kojarzą się nam z Hiszpanią są tapas, czyli różnego rodzaju przekąski bądź dania w miniaturowych porcjach, serwowane przeważnie do napojów w barach. Tapas zasługują na osobny Zobacz więcej
ggosiaczek_80
ggosiaczek_80 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fochy Gochy
In vino veritas

In vino veritas 55

In vino veritas Nigdy nie byłam fanką win musujących, więc propozycję degustacji winaBURNARJ przyjęłam z rezerwą. Decydująca okazała się informacja, że jest ono wytwarzane z andaluzyjskich pomarańczy. Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Aqua e Vino (Kraków)

Aqua e Vino (Kraków) 87

Aqua e Vino (Kraków) Pisałam już kiedyś na blogu, że w Krakowie mamy 1953048207418... restauracji włoskich, i że jest to przesada. Nie pisałam, ile z nich jest prowadzonych przez Włochów, a można je Zobacz więcej