Przepis na vin cuit

Moje coolinarne podróże : smaki, przyprawy, kolory, zapachy czyli mniej lub bardziej udane eksperymenty. Zdjecia i opisy zamieszczone na tym blogu sa wlasnoscia autora i zabrania sie ich kopiowania, Zobacz więcej
awoz
awoz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
La cuisine d'anna
FaRRO italien-aux cèpes séchées

FaRRO italien-aux cèpes séchées 34

J'ai testé récemment un produit que je ne connaissais pas. Le farro qui est en fait un grain d'épautre qui peut se manger dans les salades , les soupes et comme plat d'accompagnement pour les viandes Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
Vin brulé

Vin brulé 10

Ruda w kuchni: Vin brulé Ruda w kuchni Strona główna Spis Przepisów Kuchnia Włoska - przepisy Zielnik dla każdego Ciekawe miejsca Półka z książkami wtorek, 21 kwietnia 2015 Vin brulé Ta tradycyjna Zobacz więcej
Risotto aux aubergines grillées INGREDIENS: (pour 2 personnes) Pour les aubergines grillées 2 petites aubergines 1 cuil. à c. d'ail haché 1 grosse pincée de piment 1 cuil. à c. d'herbes de Provence Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Chou vert farci

Chou vert farci 67

Chou vert farci ༺༻ ༺༻༺༻ ༺༻༺༻ ༺༻ ༺༻༺༻ ༺༻༺༻ INGREDIENTS: (pour 6 personnes) 12 belle feuilles de chou vert 400 g de chair à saucisse nature 1 verre de riz (200 ml) cuit dans le bouillon de légumes 1 Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Cantucci con Vin Santo

Cantucci con Vin Santo 64

Klasyczne toskańskie połączenie Gdyby tak kogoś zapytać, czy wie czym są biscotti di Prato, to jaka byłaby odpowiedź? A tak jakby zadać pytanie o cantucci? Aaa, no tak, cantucci to wiadomo: suche Zobacz więcej
ViveLaCuisine • Vin chaud, czyli grzaniec Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO Zobacz więcej
Cook &Celebrate
Cook &Celebrate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook & Celebrate
Coq au vin

Coq au vin 135

Nasze pierwsze, niemalże wiosenne danie - Coq au vin. Kurczak od Pani Eli, wolniutko duszony w czerwonym winie. Uwielbiam te aromaty przepełniające całą kuchnię, gotującego się czerwonego wina, boczku Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Vin Santo a casa

Vin Santo a casa 124

Domowe Vin Santo Vin Santo opisywałem przy okazji przepisu na Cantucci. Wspominałem wtedy też o tym, że można je zrobić w domu (a przynajmniej wino bardzo podobne w smaku do oryginalnego Świętego Zobacz więcej
Foodista Challenge c'est un défi culinaire, créé il y a peu par Stéphanie. Un rendez- vous des passionnées de cuisine. Un thème , une recette, une couleurs .... Pour rappel : voici la liste des thèmes Zobacz więcej
pat
pat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
love affair on a plate
Coq au vin

Coq au vin 107

Coq au vin to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Pomimo tego, co sugeruje nazwa, najczęściej do tej potrawy wykorzystuje się (o wiele powszechniejszą) kurę. Ja jednak użyłam pięknego, dużego koguta Zobacz więcej
Lubię sobie czasem poszaleć w kuchni. Zwykłe składniki, takie jak kurczak, pieczarki i cebulę można przerobić tradycyjnie na pieczonego kurczaka. Można również poszaleć i ugotować na sztandarowe danie Zobacz więcej
tristessa
tristessa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne misz masz
Coq au vin

Coq au vin 218

Klasyczna potrawa kuchni francuskiej. Co w niej najlepsze? Proste składniki, które połączone razem dają wyśmienite danie, które przygotować może każdy. Smak potrawy z restauracji odtworzony we własnej Zobacz więcej
Délicieux risotto de courgettes auparmesan Byl juz pilaf w cukiniowej wersji, a dzis proponuje Wam risotto. Niby glowne skladniki takie same ale roznica w smaku spora. A to dlatego, ze i ryz nie ten Zobacz więcej
Faworki to po włosku nazywają się chiacchiere, choć podobnie jak w Polsce mają różne nazwy w zależności od regionu. W Toskanii nazywają się cenci albo donzelle. Zamiast spirytusu, dodawanego w Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Łatwy Coq au Vin

Łatwy Coq au Vin 89

Coq au Vin, w wolnym tłumaczeniu kogut w winie, jest jedną z najbardziej znanych francuskich potraw. Klasycznie kurczak powinien dusić się w czerwonym winie długo, ja jednak proponuję dziś wersję Zobacz więcej
Bigos - choucroute à la polonaise { Recette pour Noël Polonais 2013 } INGREDIENS: ( pour 6-8 personnes) 800 g de choucroute crue 500 g de choucroute cuite 1 grosse saucisse de Morteau 3 saucisses Zobacz więcej
Quand l'automne arrive, les plats mijotés sont tellement réconfortants. J'avais envie d'essayer une petite recette que j'ai vue sur un blog depuis un moment déjà. Un petit plat de poulet mijoté au vin Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Coq au vin

Coq au vin 287

Coq au vin, czyli kogut w winie, to klasyka kuchni francuskiej. Takie zadanie postawiłyśmy sobie w tym miesiącu w ramach wspólnego gotowania z Maggie i Panną Malwinną. Jak wspomniałam, teoretycznie Zobacz więcej
Witam Was serdecznie. Wczoraj dotarła do mnie przesyłka ze sklepurossi.pl Do przetestowania w ramach współpracy, wybrałam sympatyczny Vacu Vin PopSome .Pojemniki do przypraw na stojaku, 3 szt Zobacz więcej