vitello tonato

Vitello tonato to włoskie danie, jest to cielęcina z sosem z tuńczyka. W sklepie dostalem świeży schab cielęcy, więc z tego mięsa musiałem zrobić ten przepis. W przepisie jest to np udziec cielęcy. Zobacz więcej
Jeśli ktoś śledzi blog, to pewnie zauważył: mam fazę na sałatki ;)) Będzie więc wiosennie, chrupiąco choć zupełnie nie świątecznie... Bo aż się wstydzę: ani pasztetu ani mazurka nie upiekłam na Zobacz więcej
, gdzie trafiamy do polecanej winiarni Caffe Moreali. Podają świetne vitello tonato. Pijemy najgorszą herbatę w dworcowym barze (pierwszy odwołany pociąg w naszej włoskiej przygodzie), wracamy do Zobacz więcej
, więc dla mnie to sygnał, że szef kuchni lubi kuchnię / wiem brzmi to dziwnie ale w wielu przypadkach tak nie jest / ... i fajnie kombinuje , by przyciągnąć klienta... ....zamówiliśmy CARPACCIO Zobacz więcej
smakowymi. Anchois są naturalnym wzmacniaczem smaku (trochę jak sztucznyglutaminian sodu) stąd nadają się także do "zaokrąglenia", podkreślenia smaku potraw do których nie użylibyśmy zwykle ryb - Zobacz więcej
z purée jabłkowym (przystawka). Recenzja ZaKładki była najczęściej czytanym tekstem na blogu w 2013 roku. Kolejne dania pochodzą z degustacji: Restauracja Ancora. Pierś kaczki w ziarnach na purée z Zobacz więcej
mieliśmy 13 potraw. A wszystko to działo się pod bardzo czujnym okiem doradcy kulinanrego Kamisu i Galeo Macieja Wawryniuka. Naszye warsztatowe menu było bardzo bogate i znalazły się w nim Zobacz więcej
sprawdzony nie tylko na bliskich, gościach imprez, z których słynęła w latach ‘70. ale też na gościach pensjonatu na Mazurach, który prowadziła wraz z mężem reżyserem. To właśnie ten pensjonat był Zobacz więcej
jest na zasadzie kontrastów: zimne lody waniliowe i ciepła tarta gruszkowa ( może przydałaby się odrobina imbiru lub cynamonu, bo tarta była trochę zbyt jednowymiarowa), słodycz tarty plus kwaśny Zobacz więcej
i sosu pomidorowego Vitello tonato to klasyczna przystawka z plastrów pieczonej cielęciny i majonezowego sosu z tuńczykiem, często również z kaparami, anchois i sokiem z cytryny lub białym winem. 4. Zobacz więcej
zakątków, były to m.in: pierożki chinkali, suflet, ossobuco, piersi kurczaka wellington, quiche z dojrzewającą szynką, halasze, vitello tonato, baklava, crepes suzzete, zabajone a wszystko oczywiście Zobacz więcej
zaskoczeniu pan kelner pamiętał, że byłem tydzień wcześniej i nawet co zamawiałem. Przystawki Vitello tonato (16 PLN) Przystawkę tę niezbyt często można spotkać, ze względu na nietypowe połączenie Zobacz więcej
, czyli cieniutko krojoną gotowaną wołowinę z obłędnym, aksamitnym sosem z tuńczyka i kaparów. Znaczy, ten sos powinien być aksamitny i obłędny, tymczasem był okropnie słony i kiepsko zblendowany, a Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Boscaiola (Kraków)

Boscaiola (Kraków) 122

0
miejscem na pizzę. Następnie przystawki: zupa rybna (15 zł), salmone marinato alla tartara (24 zł), czyli tatar z marynowanego łososia oraz vitello tonnato (24 zł) – plastry z duszonej cielęciny w Zobacz więcej