vitello tonato

Vitello tonato to włoskie danie, jest to cielęcina z sosem z tuńczyka. W sklepie dostalem świeży schab cielęcy, więc z tego mięsa musiałem zrobić ten przepis. W przepisie jest to np udziec cielęcy. Zobacz więcej
Jeśli ktoś śledzi blog, to pewnie zauważył: mam fazę na sałatki ;)) Będzie więc wiosennie, chrupiąco choć zupełnie nie świątecznie... Bo aż się wstydzę: ani pasztetu ani mazurka nie upiekłam na Zobacz więcej
, gdzie trafiamy do polecanej winiarni Caffe Moreali. Podają świetne vitello tonato. Pijemy najgorszą herbatę w dworcowym barze (pierwszy odwołany pociąg w naszej włoskiej przygodzie), wracamy do Zobacz więcej
, więc dla mnie to sygnał, że szef kuchni lubi kuchnię / wiem brzmi to dziwnie ale w wielu przypadkach tak nie jest / ... i fajnie kombinuje , by przyciągnąć klienta... ....zamówiliśmy CARPACCIO Zobacz więcej
smakowymi. Anchois są naturalnym wzmacniaczem smaku (trochę jak sztucznyglutaminian sodu) stąd nadają się także do "zaokrąglenia", podkreślenia smaku potraw do których nie użylibyśmy zwykle ryb - Zobacz więcej
z purée jabłkowym (przystawka). Recenzja ZaKładki była najczęściej czytanym tekstem na blogu w 2013 roku. Kolejne dania pochodzą z degustacji: Restauracja Ancora. Pierś kaczki w ziarnach na purée z Zobacz więcej
mieliśmy 13 potraw. A wszystko to działo się pod bardzo czujnym okiem doradcy kulinanrego Kamisu i Galeo Macieja Wawryniuka. Naszye warsztatowe menu było bardzo bogate i znalazły się w nim Zobacz więcej
. Januszowitrzeba natomiast przyznać, że teksty są napisane bardzo dobrze, pięknym językiem polskim, gdzie kisz magicznie zamienia się w serowiec, a vitello tonato w cielęcinę w sosie tuńczykowym. Co Zobacz więcej
truflowa, bo trufle są niesamowicie drogie, ale całość pachniała pięknie grzybami. Może salsa była jedynie odrobinę zbyt wilgotna. Na danie główne zamówiłem smażoną pierś z gęsi podaną na ragout z Zobacz więcej
- nasycone kwasy tłuszczowe Jednonienasycone, dokładnie kwas oleinowy (do 80%). Bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe są oleje: słonecznikowy, lniany czy sojowy. Kwasy omega-6występują w Zobacz więcej
zakątków, były to m.in: pierożki chinkali, suflet, ossobuco, piersi kurczaka wellington, quiche z dojrzewającą szynką, halasze, vitello tonato, baklava, crepes suzzete, zabajone a wszystko oczywiście Zobacz więcej
Dobrze zjeść blisko poznańskiego rynku i nie zbankrutować… Mission possible – jak się okazuje. Wystarczy zabłądzić na ulicę Masztalarską, tuż obok pl. Wielkopolskiego. Skrywa się tam restauracja Umami Zobacz więcej
odpowiedni klimat. Goście mogą wybrać klasyczny stolik, lub siedzenie na poduchach w specjalnych "lożach". Szef kuchni wspaniale zna kuchnię azjatycką i często podróżuje do Indonezji. A swoją wiedzę Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Boscaiola (Kraków)

Boscaiola (Kraków) 122

0
miejscem na pizzę. Następnie przystawki: zupa rybna (15 zł), salmone marinato alla tartara (24 zł), czyli tatar z marynowanego łososia oraz vitello tonnato (24 zł) – plastry z duszonej cielęciny w Zobacz więcej