vitello tonato

Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Szynka cielęca Vitello Tonato

Szynka cielęca Vitello Tonato 15

Składniki: • 1 kg szynki cielęcej • 3 łyżki oleju • sól, biały pieprz dosmaku • pomidorki koktajlowe • rukola • dowolne kiełki Włoszczyzna: • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 mały seler • 1 por • 1 Zobacz więcej
Po produkty Rio Maresięgam zawsze, kiedy potrzebuję dobrej jakości rybę w puszce. Przeważnie w swojej kuchni wykorzystuję tuńczyka, ale firma zamyka też w puszkach świetną pastę z tuńczyka i łososia Zobacz więcej
Vitello tonato to włoskie danie, jest to cielęcina z sosem z tuńczyka. W sklepie dostalem świeży schab cielęcy, więc z tego mięsa musiałem zrobić ten przepis. W przepisie jest to np udziec cielęcy. Zobacz więcej
Ta jedna z najpopularniejszych i ponadczasowych włoskich przystawek pochodzi z północnowłoskiego regionu Piemont, ale cieszy się popularnością w całym kraju. Mogłoby się wydawać, że połączenie Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/Italiano Składniki dla 4 osób/ Ingredients (serves 4)/ Ingredienti per 4 persone: 250 g makaronu trofie/ 9 oz pasta (trofie)/ 250 g di trofie kilka buraków Zobacz więcej
Klasyczne danie pod nazwą vitello tonnato przygotowuje się z marynowanej i lekko ugotowanej cielęciny (tak, żeby była różowa i delikatna w środku) w białym winie z warzywami. Następnie sos Zobacz więcej
- Co dziś na obiad? - Kaczka i tuńczyk. - Kaczka i tuńczyk? Co to za połączenie?! I wtedy mnie natchnęło. Nasz "Włoski tydzień" trwa w najlepsze, a ja wciąż głowiłam się co tu zaproponować, aby odejść Zobacz więcej
Klasyczna wersja włoskiej przystawki w nieco innej wersji. Oryginalny przepis wykorzystuje cielęcinę, którą zastąpiłem piersią z kurczaka. Proponuję podanie w formie przystawki na chlebie włoskim Zobacz więcej
VITELLO TONNATO (cielęcina w sosie tuńczykowym) Od zawsze uwielbiam cielęcinę. Jak byłam mała mówiłam na nią "szare mięsko". I choć szare mięsko nie brzmi apetycznie, upieczona przez moją Mamę lub Zobacz więcej
Z mojego doświadczenia życia we Włoszech, zawsze jak w lecie jem vitello tonnato w restauracji, gdzie nie zawsze mają ochotę trochę się przyłożyć, miksują tuńczyka z majonezem. W domu ja robię go z Zobacz więcej
Vitello tonnato to jedno z bardziej znanych na świecie dań kuchni włoskiej. Znanych a jednak dość zaskakujących składem dla przeciętnego Polaka. Cielęcina nie jest niczym dziwnym, ale już podaniem jej Zobacz więcej
Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/ Ingredienti 200 g ryżu (np. arborio)/ 7 oz (arborio) rise/ 200 g di riso arborio Nadzienie:/Filling:/ Farcita: 250-300 g ugotowanego do miękkości mięsa Zobacz więcej
Tradycyjny włoski przepis na cielęcinę w pysznym tuńczykowym sosie z dodatkiem kaparów i sardynek. Danie jest pyszne i bardzo proste do przygotowania , podawane na zimno/ prosto z lodówki/ , doskonałe Zobacz więcej
Vitello Tonnato - Cielęcina w sosie z tuńczyka z kaparami i pieprzem zielonym Przystawka włoska z delikatnej cielęciny (u mnie jest to szynka cielęca) ugotowana na białym wytrawnym winie, podana z Zobacz więcej
Cielęcina pieczona w czerwonym winie po włosku - Arrosto di ... Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Surówka z białej kapusty Cielęcina pieczona w czerwonym winie Zobacz więcej
Wszystkim sceptykom nie wierzącym w to, że połączenie mięsa i ryby może być udane, z góry mówię, nic bardziej mylnego. Włosi wiedzą, co robią i nie tylko rozpowszechnili tę potrawę w całych Włoszech, Zobacz więcej
Cienko pokrojone, gotowane mięso zalane majonezowym sosem z tuńczyka i anchois - genialne... Dla mnie osobiście stanowi ogromną pokusę i odkrycie kulinarne ostatnich lat. Zanim jednak przygotowałam Zobacz więcej
Pyszna przystawka z cielęcinki w sosie tuńczykowo-majonezowym. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Ewy Wachowicz. Zapraszam do przygotowań! Składniki na mięso: 800 g udźca cielęcego 2 łyżki Zobacz więcej
Kalabryjski przepis mojej Teściowej z Monterosso Calabro/ My Mother-in-law's Calabrian recipe from Monterosso Calabro/ Una ricetta calabrese di mia Suocera di Monterosso Calabro Polish/English/Italian Zobacz więcej
Cielęcy filet owinięty szynką z grzybami i kawą. Pomysł na potrawę zaczerpnęłam z archiwalnego numeru czasopisma "A tavola". W oryginalnym przepisie występują grzyby leśne, jednak z powodu ich braku Zobacz więcej