w czym można przechować większą ilość rodzynek?

obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Kutia

Kutia 83

0
{{headerMessage}}
Wigilijny, słodki smakołyk z dużą iloscią bakalii. Tradycyjna potrawa kuchni wschodniej, kresowej Ilość kutii: ok. 8 porcji Składniki na kutię: 1 szklanka ziaren pszenicy (bez łusek) 1 szklanka maku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, orzechami włoskimi i laskowymi, skórką pomarańczową, kandyzowanymi ananasami i papają, figami, daktylami, migdałami, śliwkami kalifornijskimi, żurawiną. Z mniejszą lub większą ich ilością i w Zobacz więcej
mencooker
mencooker Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Facet gotuje
Ciasto śmietankowo-budyniowe

Ciasto śmietankowo-budyniowe 237

0
{{headerMessage}}
budyń: 2 budynie śmietankowe (dałem jeden na 3/4l wody, jeden na 1/2l) 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru rodzynki (można i bez - tak jak w oryginale, u mnie miała być tym razem żurawina, ale.. pomyliłem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i zalewamy wodą. Zagotowujemy. Na ostatnie trzy minuty gotowania dodajemy dowolne bakalie (migdały, orzechy włoskie, orzechy lasowe, rodzynki, daktyle, co tylko lubimy) i mieszamy. Jeśli chcemy, aby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Babeczki bakaliowe to małe, kruche miseczki wypełnione po brzegi kremem czekoladowym z dużą ilością bakalii i mocno wyczuwalnym aromatem pomarańczy. Choć wydawałoby się, że czekolada i bakalie dadzą Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Pierniki.

Pierniki. 1044

5
{{headerMessage}}
jak moja Babcia. Piekę dużo mniej ale pamiętam czego mnie uczyła, że ciasto musi błyszczeć od tłuszczu, że sól rogową trzeba rozrobić w mleku i że wałkować trzeba grubo. Nigdy nie zdobię pierników Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składników podaję wg przepisu źródłowego. Ja, przyrządzając danie, zmniejszyłam ilość składników o połowę i wyszły z tego mniej więcej 3 porcje. Składniki: (4-6 pocji) - 500 g mielonej wołowiny lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
75g rodzynek 100g świeżego młodego szpinaku Na sos sałatkowy: 4 łyżki oliwy z oliwek / sok z 1 cytryny Pęczek świeżej mięty, grubo posiekany Sól i świeżo zmielony pieprz Przygotowanie W dużym garnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Albo soczewica. Ortodoksyjni slow-carberzy muszą pominąć rodzynki. Tempeh curry Daje dwie porcje (jedzone jako danie główne) lub dużo porcji (jedzone jako dodatek do ryżu) 200g tempehu lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się posmak, ale Didi wciąga bez problemu i nie ma pytań co to...oczywiście czosnek przez praskę, ewentualnie w kawałeczki i dodać od początku gotowania, by nie było go widać ;-) - z kaszą jaglaną i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(migdały sparzone i obrane ze skórki) 100g pokruszonych biszkoptów lub zwykłych herbatników 50g masła 3 jajka 2 łyżki rodzynek, 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej odrobina aromatu migdałowego Zobacz więcej
z widokiem na stół
z widokiem na stół Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z widokiem na stół
panettone

panettone 92

2
{{headerMessage}}
450 – 500 g mąki pszennej — najlepiej włoskiej manitoby, albo typu 00 (polski odpowiednik to 450, z luksusowej 550 też dobrze wychodzi) 1 łyżeczka soli 85 g rodzynek 100 g skórki pomarańczowej Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Babka drożdżowa

Babka drożdżowa 79

1
{{headerMessage}}
. Babka odpowiednio przechowana zachowa świeżość przez kilka dni, smacznego! Babka drożdżowa Drukuj Czas przygotowania 1 godzina Czas gotowania 25 min Całkowity czas 1 godzina 25 min Autor: Anna Typ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(30) Mąka ryżowa(9) Mąka z ciecierzycy(1) Mąka z Samopszy(1) Mąka z Tapioki(3) Mąka ziemniaczana(9) Mąka żytnia(2) Ocet balsamiczny(3) Ocet jabłkowy(3) Ogórek(3) Ogórek kiszony(3) Olej Kokosowy(5) Zobacz więcej