w czym udka maczać

, na bardzo małym ogniu, przez ok. 15 minut. Do sosu dodać wcześniej podsmażonego kurczaka. Dusić razem jeszcze ok. 2 minuty, po czym dodać śmietanę. Pozdawać gorące, z chlebkami typu naan (lub pita), Zobacz więcej
pieprzem, po czym odstawić do lodówki na około 30 min. Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Obsmażyć udka kurczaka z obu stron (na średnim ogniu). Zrumienione kawałki odłożyć na talerz. Na tej samej Zobacz więcej
naczynia Mięso dokładnie myję i osuszam. Każdą ćwiartkę z kurczaka dzielę nożem na udko i pałkę. Nacieram z każdej strony solą, pieprzem i czosnkiem. Panierka: Płatki kukurydziane rozdrabniam za Zobacz więcej
jest szczypior, nie pomijajcie go. Trochę się oszukałam, bo skończył mi się w domu ciemny ryż i nie bardzo wiedziałam z czym mam je podać. Na szybko zrobiłam chlebki z patelni z mąki i jogurtu i to Zobacz więcej
W tym przepisie całe clue leży w tym, żeby zrobić sos tonkatsu w podwójnej ilości i połowę zużyć na marynatę, a połowę dać potem do maczania mięska. I to prawie koniec przepisu :-) Wychodzą łagodne, Zobacz więcej
W tym przepisie druga wersja krokietów, czyli co zrobić z mięsem z rosołu Składniki: Na naleśniki (10 szt.): 1,5 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 łyżka oleju szczypta soli albo Zobacz więcej
:) nie wymyślałam Bóg wie czego, po prostu pstryknęłam zdjęcie właśnie temu co akurat było na stole :))) A do całego zamieszania potrzebowałam: 8 udek kurczaka kiełbaskę chorizo (małe lub chorizo Zobacz więcej
Jedno z naszych ulubionych, orientalnych dań. Ostro-słodkie,o niesamowicie cudownym, azjatyckim zapachu kafiru, imbiru i czosnku. Po prostu poezja.Przepis Ching-He Huang, zaczerpnięty z programu Zobacz więcej
Co potrzebowałam? NA NALEŚNIKI:2 kubki mąki pszennej 0,5 kubka wody mineralnej 2 średnie jajka 1 kubek mleka sól NADZIENIE: 300 g wieprzowiny (łopatka) 400 g udek kurczaka 1 duża marchew 1 średnia Zobacz więcej
zimno i deszcze, czy słońce i upał. Ja nie narzekam. Tylko się cieszę. Jutro wyniki moich egzaminów na II st. studiów. Co to będzie? Wcale nie nie denerwuje... tylko budzę się o poranku, otwieram Zobacz więcej
wołowinki z dodatkiem cebuli i maczanego w tym chlebie nie zrezygnuję. O nie! ;)) Skład: mięso drobiowe z rosołu - u mnie 2 skrzydełka i 2 udka, ok. 2 łyżki majonezu, coś pomidorowego - ja akurat Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Kurczak z oliwkami

Kurczak z oliwkami 83

0
w chłodne miejsce. Następnie obsmażyć kawałki na rozgrzanej oliwie do momentu aż zacznie się rumienić (około 15 minut). Mięso trzeba wtedy odłożyć na bok. Na patelni przesmażyć posiekany drobno Zobacz więcej
- mięso nacinać tuż przy kości z jednej i drugiej strony udka tak aby ze środka usunąć całą kość. Roztrzepać jajo (można dodać odrobinę mleka) doprawić kucharkiem i pieprzem. Mięso kurczaka ułożyć w Zobacz więcej
1 mała cebula sól do smaku szczypior lub natka do podania oraz gotowane warzywa do podania (np brukselka) PRZYGOTOWANIE: 1. Udka* natrzeć solą, składniki marynaty wymieszać w misce. Udka maczać w Zobacz więcej
Ostatnio o tym daniu słyszałam dosyć często, wątek pojawiał się w czytanej książce, oglądanym filmie a na koniec w rozmowie ze znajomymi. Musiałam wreszcie osobiście się przekonać „z czym to się je” Zobacz więcej
Ferno
Ferno Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Meals And Fears
Kurczak z mole poblano

Kurczak z mole poblano 88

1
. Dodajemy sól, obraną marchewkę i kawałek/łodygę selera. Gotujemy przez 40 minut na niewielkim ogniu, z uchyloną pokrywką. W międzyczasie miksujemy pomidory z cebulą, czosnkiem, mielonymi/tłuczonymi Zobacz więcej
Tym, czym dla nas są dożynki, tym w Alzacji jest Święto Winobrania . W krainie pokrytej winnicami to prawdziwe święto plonów. W tym roku miałam przyjemność uczestniczyć w takim święcie , dzięki Zobacz więcej
Przepis na te "żabie udka" znalazłam wiele lat temu w jakiejś gazecie, najpewniej Oliwii lub Claudii, ale głowy nie dam. Z oryginalnego przepisu niewiele zostało, bo modyfikowałam go przez ten Zobacz więcej
grillować całe filety z kurzych udek i tak też je zrobiłam za pierwszym razem. Wtedy też do grillującego się mięsa dorzuciłam, w ostatniej chwili, garść zielonych cebulek. Wyszła tak przyjemna Zobacz więcej