w jakiej temperaturze podawać wino

beataflorczak1
beataflorczak1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia Beaty
Przekąski-deska serów.

Przekąski-deska serów. 143

1
{{headerMessage}}
: ser pleśniowy, ser półtwardy, ser miękki o intensywnej woni i jakiś ser miękki.ser miękki (dopisze po zakupach jakie sery są dziś u mnie). ser landle z dodatkiem wina-półtwardy i aromatyczny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Małże w białym winie to nieskomplikowana, szybka w przygotowaniu potrawa, a jaka pyszna ;) Danie to świetnie sprawdzi się na kolacje we dwoje. Małże najlepiej smakują w towarzystwie bagietki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: wołowina (ja użyłam steku z ligawy i bavette), 1/3 szkl. wina czerwonego wytrawneg, ok. 200g wiśni (mrożonych), 1 łyżka ocetu balsamicznego, 1 łyżka cukru, 1/3 szkl. bulionu wołowego, 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pin It Uwielbiam owoce morza zdwóch powodów: ich wspaniałego smaku i szybkości i łatwości z jaką się je przygotowuje. Oto najprostszy sposób na małże, wypatrzony na hiszpańskiej stronie z przepisami. Zobacz więcej
aneta89
aneta89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
fritti e forno
Cytrynowy kurczak

Cytrynowy kurczak 385

1
{{headerMessage}}
Miałam akurat cytrynę w domu, więc pomyślałam, że zrobię cytrynowego kurczaka. Nigdy wcześniej nie próbowałam takiej wersji, więc sama nie wiedziałam czego się spodziewać, ale wyszedł bardzo dobry, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne, soczyste, pieczone polędwiczki wieprzowe w sosie serowym z odrobiną białego wina. Polecam…bardzo :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 4 łyżki musztardy Dijon (ja użyłam 2 łyżek musztardy Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Grzyby duszone w piekarniku

Grzyby duszone w piekarniku 91

0
{{headerMessage}}
się trochę pomęczyć. składniki 1 kg podgrzybków 1/2 kg prawdziwków 2 cebule 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% natka pietruszki sól, pieprz czerwone wino do podlania przygotowanie Grzyby oczyścić, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miałam roszponkę,trochę fasolki, rozpoczętą fetę i mango. W spiżarni znalazłam pestki słonecznika a na balkonie proszącą się już o ścięcie kolendrę. I tym sposobem powstał pomysł na sałatkę. Do tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne, soczyste, pieczone polędwiczki w sosie serowym. Polecam…bardzo :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 4 łyżki musztardy Dijon (ja użyłam 2 łyżek musztardy francuskiej i 2 łyżek musztardy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
olej i wrzucam warzywa smażę ok 5 minut po czym dodaję sos sojowy i czekam kolejne 3-4 minut po czym dodaję masło i mieszając podsmażam jeszcze chwilę. Podsmażone warzywa wykładam do naczynia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w różnorodne smaki, delikatne. Warto zrobić je w domu na kolacje. Będzie lekko i przyjemnie! Składniki: - 1 kg świeżych muli - 1 szalotka - 1 por - 1 ząbek czosnku - 1 natka pietruszki - 2 lampki Zobacz więcej
Justek
Justek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wymysły
Grzane wino

Grzane wino 808

0
{{headerMessage}}
Skoro jutro koniec świata, to warto napić się po raz ostatni czegoś pysznego i procentowego ;) Grzane wino to najlepszy trunek jaki kiedykolwiek piłam. Jeśli wykorzystacie mój przepis, to na pewno Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Muffiny Halloweenowe

Muffiny Halloweenowe 61

0
{{headerMessage}}
jajko i dodajemy do masy czekoladowej. Dodajemy stopniowo mąkę ubijając w mikserze. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik na 170`. Przygotowane masy rozlewamy do papilotów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burguncku. Jest to tradycyjna francuska potrawa, najczęściej podawana na Święta Bożego Narodzenia. Pochodzi ona jak nazwa wskazuje z regionu Burgundia. Mogę śmiało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sojowego i czerwonego wina. Dodatkowo dodałam zioła: rozmaryn i majeranek – ach jak pachniało w domu w trakcie pieczenia. Taka szynka dobra będzie na niedzielny jak też na świąteczny obiad. Jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka informacji, aby w pełni rokoszować się smakami serów: 1. Temperatura sera - wyjmij ser na godzinę przed spożyciem, aby był w pokojowej temperaturze. Wtedy będzie idealnie komponował się ze Zobacz więcej
bosko-bo-wlosko
bosko-bo-wlosko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bosko-bo-wlosko
TARTA Z KURKAMI

TARTA Z KURKAMI 92

0
{{headerMessage}}
łyżeczki posiekanej świeżej szałwii (nie miałam, więc zastąpiłam 1/4 łyżeczki suszonej), 1/2 łyżeczki posiekanego tymianku, 4-5 posiekanych suszonych pomidorów, 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina, 15 Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
Paprykarz z kurczaka

Paprykarz z kurczaka 351

1
{{headerMessage}}
« Trzy rzymskie restauracje Apfelstrudel przepis drugi » Paprykarz z kurczaka Dopiero co pisałam o kanapce z paprykarzem drobiowym, jaką jadłam w Mordi e Vai. Farsz mi dał na tyle do myślenia, że gdy Zobacz więcej
żarcie bez spinki
żarcie bez spinki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Żarcie bez spinki
Tapas na szybko

Tapas na szybko 487

0
{{headerMessage}}
Na piątek przygotowałem szybką przystawkę do wina z okazji wizyty Karoliny i Michała. Tapas oznacza po prostu małe przekąski podawane do winka i piwa. Tapas pochodzi z Hiszpanii, gdzie podobno Zobacz więcej
francja na talerzu
francja na talerzu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Francja na talerzu
keks na słono

keks na słono 186

0
{{headerMessage}}
Chciałam Was dzisiaj poczęstować keksem na słono. Tak tak...nie będzie bakalii...kandyzowanych owoców ani lukru. Jeżeli Francuz mówi o keksie (un cake) to automatycznie włącza mu się lampka: apero i Zobacz więcej