w kuchni karmel-itki

{{headerMessage}}
- jej post możecie przeczytać tutaj. 3. Marzena z bloga Zacisze Kuchenne- jej wpis konkursowy tutaj. 4. Adrianna z bloga W kuchni Karmel-itki- jej zgłoszenie do obejrzenia tutaj. 5. Ewa z bloga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- jej post możecie przeczytać tutaj. 3. Marzena z bloga Zacisze Kuchenne- jej wpis konkursowy tutaj. 4. Adrianna z bloga W kuchni Karmel-itki- jej zgłoszenie do obejrzenia tutaj. 5. Ewa z bloga Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Scones kukurydziane

Scones kukurydziane 401

0
{{headerMessage}}
Drukuj Po trzech wpisach eventowych pora powrócić do tych przepisowych. Zacznę od przedstawienia scones, które upiekłam na piknik wielkopolskich blogerów. Dodałam do nich mąkę kukurydzianą by były Zobacz więcej
Olenka
Olenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sunday bake
Nominacje Versatile Blogger Award

Nominacje Versatile Blogger Award 29

0
{{headerMessage}}
-Bayaderka -Pretty Baked -Amu Amu -Co dziś zjem na śniadanie -Przepisy Aleksandry -Obados na obiados -Moje pasje -White Plate -U Karmel-itki -Paulina Kolondra -Smaki Alzacji -Dusiowa Kuchnia -Kuchnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lata zaryzykowałam i zrobiłam dżem truskawkowy z zielonym pieprzem. Sami przyznacie połączenie mało oczywiste, jednak jak się okazuję całkiem smaczne. Od tego czasu szukam właśnie takich ciekawych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy zobaczyłam u Karmel-itki konkurs na danie inspirowane kuchnią ludową, od razu przyszły mi do głowy placuszki z kwiatami akacji, które robiłam i pokazywałam w kilku wersjach. Zadanie konkursowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170C na ok. 50 minut (do suchego patyczka). Ostudzić. Wystudzoną babkę pokryć lukrem i zostawić na godzinę, żeby zastygł. źródło:blog W kuchni Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
JAK ZROBIĆ MLEKO OWSIANE?

JAK ZROBIĆ MLEKO OWSIANE? 45

1
{{headerMessage}}
mleko ze sklepu. Aby przygotować mleko owsiane: szklankę płatków owsianych zalewam szklanką wody mineralnej niegazowanej (może być woda filtrowana); zostawiam do napęcznienia płatków, około 3-5h, a Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
TRUFLE CZEKOLADOWE Z AWOKADO

TRUFLE CZEKOLADOWE Z AWOKADO 59

1
{{headerMessage}}
czekoladę, kakao i całośćłączę bardzo dokładnie. Wstawiam powstałą masę do lodówkina godzinę, aby stwardniała – to umożliwi jej formowanie wkuleczki.Następnie odmierzam porcje masy za pomocą łyżeczki Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
KAWA MROŻONA Z SORBETEM

KAWA MROŻONA Z SORBETEM 35

0
{{headerMessage}}
. 30 minut). Na dnie szklanki układam kulkę sorbetu owocowego, zalewam zimną kawą i podaję. Kawa mrożona jest gotowa SMACZNEGO! Pozdrawiam! Wpis pojawił się także na starym blogu pod linkiem: http:// Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
DŻEM Z NEKTARYNEK

DŻEM Z NEKTARYNEK 144

0
{{headerMessage}}
konsystencję. Do gorącej masy wsypuję galaretki, mieszam dokładnie i gorącą masę przekładam do wcześniej wyparzonych słoików. Zakręcam dokładnie, odwracam do góry dnem i pozostawiam do całkowitego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Pozdrawiam! Przepis pojawił się wcześniej na starym blogu: http://karmel-itka.blogspot.com/2015/07/leniwy-poranek-5-patki-gryczane-z.html Artykuł LENIWY PORANEK #3: PŁATKI GRYCZANE Z PORZECZKAMI Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklanka soku malinowego domowej roboty(nie syropu!) 1/4 szklanki wody nieco cynamonu świeże maliny do dekoracji Płatki zalewam sokiem, dodaję cynamon i doprowadzam do wrzenia. Gotuję następnie na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotować espresso, zaparzamy kawę rozpuszczalną (3-4 łyżeczki na 200 ml wrzątku) lub zwykłą kawę mieloną (3-4 łyżeczki na szklankę 200 ml wrzątku) - pamiętajmy, by przelać przez filtr do kawy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zacznie już sztywnieć) cukier i cynamon. Wyłożyć powstałą pianę na powierzchnię jabłek i wstawić do piekarnika. Piekę około 30-40 minut, aż beza ładnie się upiecze. SMACZNEGO! Pozdrawiam! Artykuł Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kaszkę wsypuję do garnuszka wraz z mlekiem i doprowadzam do wrzenia. Wtedy wrzucam jeżyny, miód lub syrop z agawy i cynamon. Gotuję na wolnym ogniu aż do zgęstnienia masy i rozpadu owoców. Podaję na Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
GRYCZANE MUFFINKI DYNIOWE

GRYCZANE MUFFINKI DYNIOWE 48

0
{{headerMessage}}
) napełniam ciastem do 3/4 wysokości. Wstawiam do piekarnika i piekę 25-30 minut. Studzę. Po wystudzeniu dekoruję przygotowanym lukrem i posiekanymi orzechami. SMACZNEGO! Pozdrawiam! Artykuł GRYCZANE Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uniwersalna mieszanka bezglutenowa to rozwiązanie wszystkich kłopotów związanych z wypiekami dla osób nietolerujących gluten. Oczywiście, receptur na podobne miksy znaleźć można w sieci od groma, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czekoladę wylewam na wierzch zimnego ciasta. SMACZNEGO! Pozdrawiam! Przepis został stworzony na podstawie: http://blog.filizankasmakow.pl/tag/karob/ Artykuł CIASTO NA PIWIE GRYCZANYM Z KAROBEM Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak miło jest być zapraszanym i móc zapraszać, ale o tym za chwilę. Mnie dziś z samego rana miłą wiadomością zaskoczyła Karmeli-tka z bloga W kuchni Karmel-itki, a takżeAntenka z bloga Smaczny Kąsek, Zobacz więcej