w kuchni karmel-itki

- jej post możecie przeczytać tutaj. 3. Marzena z bloga Zacisze Kuchenne- jej wpis konkursowy tutaj. 4. Adrianna z bloga W kuchni Karmel-itki- jej zgłoszenie do obejrzenia tutaj. 5. Ewa z bloga Zobacz więcej
- jej post możecie przeczytać tutaj. 3. Marzena z bloga Zacisze Kuchenne- jej wpis konkursowy tutaj. 4. Adrianna z bloga W kuchni Karmel-itki- jej zgłoszenie do obejrzenia tutaj. 5. Ewa z bloga Zobacz więcej
Drukuj Po trzech wpisach eventowych pora powrócić do tych przepisowych. Zacznę od przedstawienia scones, które upiekłam na piknik wielkopolskich blogerów. Dodałam do nich mąkę kukurydzianą by były Zobacz więcej
-Bayaderka -Pretty Baked -Amu Amu -Co dziś zjem na śniadanie -Przepisy Aleksandry -Obados na obiados -Moje pasje -White Plate -U Karmel-itki -Paulina Kolondra -Smaki Alzacji -Dusiowa Kuchnia -Kuchnia Zobacz więcej
lata zaryzykowałam i zrobiłam dżem truskawkowy z zielonym pieprzem. Sami przyznacie połączenie mało oczywiste, jednak jak się okazuję całkiem smaczne. Od tego czasu szukam właśnie takich ciekawych Zobacz więcej
Kiedy zobaczyłam u Karmel-itki konkurs na danie inspirowane kuchnią ludową, od razu przyszły mi do głowy placuszki z kwiatami akacji, które robiłam i pokazywałam w kilku wersjach. Zadanie konkursowe Zobacz więcej
pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170C na ok. 50 minut (do suchego patyczka). Ostudzić. Wystudzoną babkę pokryć lukrem i zostawić na godzinę, żeby zastygł. źródło:blog W kuchni Zobacz więcej
mleko ze sklepu. Aby przygotować mleko owsiane: szklankę płatków owsianych zalewam szklanką wody mineralnej niegazowanej (może być woda filtrowana); zostawiam do napęcznienia płatków, około 3-5h, a Zobacz więcej
czekoladę, kakao i całośćłączę bardzo dokładnie. Wstawiam powstałą masę do lodówkina godzinę, aby stwardniała – to umożliwi jej formowanie wkuleczki.Następnie odmierzam porcje masy za pomocą łyżeczki Zobacz więcej
. 30 minut). Na dnie szklanki układam kulkę sorbetu owocowego, zalewam zimną kawą i podaję. Kawa mrożona jest gotowa SMACZNEGO! Pozdrawiam! Wpis pojawił się także na starym blogu pod linkiem: http:// Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
DŻEM Z NEKTARYNEK

DŻEM Z NEKTARYNEK 140

0
konsystencję. Do gorącej masy wsypuję galaretki, mieszam dokładnie i gorącą masę przekładam do wcześniej wyparzonych słoików. Zakręcam dokładnie, odwracam do góry dnem i pozostawiam do całkowitego Zobacz więcej
! Pozdrawiam! Przepis pojawił się wcześniej na starym blogu: http://karmel-itka.blogspot.com/2015/07/leniwy-poranek-5-patki-gryczane-z.html Artykuł LENIWY PORANEK #3: PŁATKI GRYCZANE Z PORZECZKAMI Zobacz więcej
szklanka soku malinowego domowej roboty(nie syropu!) 1/4 szklanki wody nieco cynamonu świeże maliny do dekoracji Płatki zalewam sokiem, dodaję cynamon i doprowadzam do wrzenia. Gotuję następnie na Zobacz więcej
przygotować espresso, zaparzamy kawę rozpuszczalną (3-4 łyżeczki na 200 ml wrzątku) lub zwykłą kawę mieloną (3-4 łyżeczki na szklankę 200 ml wrzątku) - pamiętajmy, by przelać przez filtr do kawy w Zobacz więcej
zacznie już sztywnieć) cukier i cynamon. Wyłożyć powstałą pianę na powierzchnię jabłek i wstawić do piekarnika. Piekę około 30-40 minut, aż beza ładnie się upiecze. SMACZNEGO! Pozdrawiam! Artykuł Zobacz więcej
Kaszkę wsypuję do garnuszka wraz z mlekiem i doprowadzam do wrzenia. Wtedy wrzucam jeżyny, miód lub syrop z agawy i cynamon. Gotuję na wolnym ogniu aż do zgęstnienia masy i rozpadu owoców. Podaję na Zobacz więcej
) napełniam ciastem do 3/4 wysokości. Wstawiam do piekarnika i piekę 25-30 minut. Studzę. Po wystudzeniu dekoruję przygotowanym lukrem i posiekanymi orzechami. SMACZNEGO! Pozdrawiam! Artykuł GRYCZANE Zobacz więcej
, chlebów, itd. Na pewno nie jeden przepis z jej wykorzystaniem pojawi się na stronie. W kilka minut przygotujecie panaceum na główkowanie w kwestii bezglutenowego pieczenia i gotowania, uniwersalny Zobacz więcej
czekoladę wylewam na wierzch zimnego ciasta. SMACZNEGO! Pozdrawiam! Przepis został stworzony na podstawie: http://blog.filizankasmakow.pl/tag/karob/ Artykuł CIASTO NA PIWIE GRYCZANYM Z KAROBEM Zobacz więcej
Jak miło jest być zapraszanym i móc zapraszać, ale o tym za chwilę. Mnie dziś z samego rana miłą wiadomością zaskoczyła Karmeli-tka z bloga W kuchni Karmel-itki, a takżeAntenka z bloga Smaczny Kąsek, Zobacz więcej