Przepis na w marynacie jogurtowo-miodowo musztardowej

PIERŚ Z INDYKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Składniki: około 750 g piersi z indyka łyżka miodu gryczanego łyżka musztardy dijon łyżka oleju rzepakowego pół łyżeczki soli Mięso myjemy, osuszamy Zobacz więcej
Kolejna propozycja na przyrządzenie królika. Ja zamarynowałam same udka, bo z jegoresztymam w planach zrobić rosół. Ale można zamarynować całego królika w takiej marynacie (tylko podwoić jej Zobacz więcej
Kurczak w marynacie musztardowej i miodowej z grilla Ja już zaczęłam sezon grillowy i bardzo się z tego cieszę! Mięso było pyszne, smakowało wyśmienicie jedzone z papierowego talerzyka, siedząc na Zobacz więcej
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej – nadaje się zarówno do pieczenia w piekarniku, a także na grilla :) Wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych tackach. Polecam Zobacz więcej
Kurczak pieczony w marynacie miodowo - musztardowej Są takie przepisy, których składniki już na wstępie gwarantują pyszny obiad. Należy do takich połączenie miodu i musztardy. Marynatę miodowo - Zobacz więcej
Soczysta karkówka w miodzie to dobra propozycja na letnie grillowanie.Karkówka jest miękka i rozpływa się w ustach.POLECAM!!! Składniki: 1 kilogram karkówki bez kości Marynata miodowo-musztardowa: 3 Zobacz więcej
Kolejna propozycja na wielkanocny obiad, czyli szynka długopieczona wrękawiew marynacie musztardowej. Pyszna, krucha ipachnącaszynka,któramożebyćzarównona obiad jak i powystygnięciujakowędlinana Zobacz więcej
Pałki z kurczaka lub inaczej podudzia lub nóżki z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowejto ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnie pieczonego kurczaka. Miód z musztardą tworzą ciekawą Zobacz więcej
W bardzo łatwy sposób możemy urozmaicić nasze posiłki. Udka z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej są wyśmienite. Mięso z zewnątrz jest chrupiące a w środku miękkie i soczyste. Jeśli mamy trochę Zobacz więcej
Marynata miodowo-musztardowa z dodatkiem kilku ziół idealnie pasuje do mięsa wieprzowego szczególnie grillowane mięso robimy z dodatkiem owoców. Składniki (proporcje): 2 łyżki musztardy Dijon 2 łyżki Zobacz więcej
Najbliższe miesiące to czas, kiedy będziemy spędzać czas na wolnym powietrzu, i pewnie będziemy też sporo grillować. W związku z tym postanowiłam przygotować dla Was zbiorczy post, w którym Zobacz więcej
Ostatnio bardzo polubiłam kombinację miodowo-musztardową. Już kilka razy te smaki pojawiły się u nas na obiedzie, czy to z kurczakiem, czy tak jak dzisiaj z indykiem. Za każdym razem korzystałam z Zobacz więcej
3-4 piersi z kurczaka 300 g gęstego jogurtu(ja użyłam greckiego) 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu szczypta soli 2 1/2 szklanki płatków kukurydzianych oliwa (niekoniecznie) Już dawno nie natknęłam się Zobacz więcej
Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka oczyścić,opłukać. Miód wymieszać z musztardą i przyprawami, kurczaka zalać marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę,(najlepiej na całą noc). Zobacz więcej
W pierwszy dzieńŚwiąt Bożego Narodzenia będą pyszne żeberka w marynacie miodowo musztardowej. Robiłam je już i wiem jakie są przepyszne . Połączenie miodu i musztardy ma swoje zalety . Mięso smakuje Zobacz więcej
Dziś zaproponuję Wam złociste udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej. Gdy byłam mała co niedzielę mieliśmy na obiad pieczonego kurczaka na rożnie - była to nasza tradycja. Teraz staram się Zobacz więcej
Ostatnio bardzo polubiłam kombinację miodowo-musztardową. Już kilka razy te smaki pojawiły się u nas na obiedzie, czy to z kurczakiem, czy tak jak dzisiaj z indykiem. Za każdym razem korzystałam z Zobacz więcej
Jedno z moich ulubionych polędwiczkowych wydań. Mięso ma niesamowity smak, jest idealnie miękkie, a dodatkowo sos do niego jest niczym wisienka na torcie. Jest to propozycja dość lekka w moim Zobacz więcej
Przepis na klejące i soczyste żeberka o niesamowitym smaku. Przez obecność miodu powierzchnia mięsa lekko ciemnieje, ale smak przez to nie staje się gorzki, w przeciwieństwie do zwykłej spalenizny. Zobacz więcej
Pyszne musztardowe skrzydełka z miodową skórką i soczystym środkiem. Idealnie na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska do piwa. Składniki: 1kg skrzydełek 1 cebula 4 łyżki musztardy (stołowej, Zobacz więcej