w marynacie jogurtowo-miodowo musztardowej

Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej – nadaje się zarówno do pieczenia w piekarniku, a także na grilla :) Wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych tackach. Polecam Zobacz więcej
Danie te należy do jednych z moich ulubionych w tym miesiącu, dlatego chciałabym się z wami z nim podzielić. Chciałabym również zaznaczyć, że przygotowanie tego dania odbywa się już dzień wcześniej. Zobacz więcej
Dzisiaj podam przepis na grillowe skrzydełka w marynacie miodowo musztardowej. Są smaczne, lekko słodkawe oraz bardzo ładnie pieką się na grillu. SKŁADNIKI : 1 kg skrzydełek 2 łyżki miodu 1 łyżka Zobacz więcej
U mnie sezon grillowy rozpoczęty :) Na pierwszy ogień poszły żeberka w boskiej słodko-pikantnej marynacie. Przepis bardzo szybki i prosty. Trzeba tylko zaczekać, aż mięso się zamarynuje. Polecam! Zobacz więcej
Kruche, rozpływające się w ustach mięso o delikatnie słodkim smaku. Takie żeberka mogłabym jeść bardzo często. Najlepiej podane z kiszoną kapustą i ziemniakami. Składniki: ok. 600g żeberek mięsnych, 1 Zobacz więcej
"Jakie to dobre!" - i myślę, że tyle wystarczy tytułem wstępu :) Debiut z tofu uważam za udany. Co trzeba? 250 g tofu w wersji naturalnej, bez dodatków 1/3 główki sałaty lodowej 250 g pomidorków Zobacz więcej
W szczycie sezonu ogórkowego mam dla Was kolejną propozycję. Tym razem są to ogórki kanapkowe w wersji miodowo musztardowej. Świetnie sprawdzą się nie tylko jako dodatek do kanapki, ale też jako Zobacz więcej
Składniki: pierś z kurczaka, 3 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki miodu, 4 łyżki oleju/oliwy, 1 łyżeczka octu jabłkowego. Pierś z kurczaka kroimy jak na sznycle. Robimy marynatę mieszając: musztardę, Zobacz więcej
Składniki: 3 łyżki miodu 3 łyżki musztardy 3 – 4 łyżki oliwy z drugiego tłoczenia 1 łyżka majeranku 1 łyżka kminku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 owoce jałowca 2 szalotki 1 Zobacz więcej
Jeśli masz ochote zjeść coś naprawdę smacznego, a nie chce ci się spędzać pół dnia w kuchni, to ten przepis jest właśnie dla ciebie :) Przygotowanie jest błyskawiczne, a efekt rewelacyjny. Składniki: Zobacz więcej
Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej – to pomysł na pyszną, kruchą, wręcz rozpływającą się w ustachkarkówkę na grilla (wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych Zobacz więcej
Kolejna propozycja na przyrządzenie królika. Ja zamarynowałam same udka, bo z jegoresztymam w planach zrobić rosół. Ale można zamarynować całego królika w takiej marynacie (tylko podwoić jej Zobacz więcej
Sałatka z kurczakiem w glazurze miodowo-musztardowej to idealny pomysł na szybką kolację w tygodniu lub na lunch do pracy. Wypróbuj koniecznie. Składniki: Na dressing: 4 łyżki płynnego miodu 3 łyżki Zobacz więcej
porcji: 4 czas przygotowania: 50 minut poziom: łatwe Składniki: 4 szt. podudzia z kurczaka sok z 1 cytryny 4 łyżki miodu 1 ząbek czosnku pieprz, sól bazylia szczypta papryki słodkiej Krok po kroku: Zobacz więcej
Filety z kurczaka bardzo często wykorzystuję w mojej kuchni, ponieważ jest to mięso niskokaloryczne i nie wymaga długiej obróbki termicznej. Dzisiaj zrobiłam filety w pysznym sosie Zobacz więcej
Pieczona polędwica w sosie miodowo- musztardowym – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Kanapkowo, Obiadowo Pieczona polędwica w sosie Zobacz więcej
Żeby przygotować super pyszne mięsko nie potrzeba zbyt wielu składników. Moja propozycja to pieczonykurczak w marynacie musztardowej! Po upieczeniu mięso jest mięciutkie i soczyste, a skórka chrupiąca Zobacz więcej
Kurczak jest przepyszny, mięso pozostaje bardzo soczyste, lekko pikantne i wyraziste. Aw cebulce, z którą się piekł można się zakochać Składniki: ok. 1 kg pałek z kurczaka 2,3 duże cebule Marynata: 1 Zobacz więcej
Ciekawe połączenie słodyczy miodu z ostrym smakiem musztardy. Cudnie soczysta, krótko grillowana pierś kurczaka. Składniki: (2 porcje) 1 podwójny filet z piersi kurczaka 4 łyżki miodu 2 łyżki Zobacz więcej
Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka oczyścić,opłukać. Miód wymieszać z musztardą i przyprawami, kurczaka zalać marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę,(najlepiej na całą noc). Zobacz więcej