w niskiej temperaturze

{{headerMessage}}
Prosty i aromatyczny obiad. Kurczak pieczony w marynacie maślano- cytrynowej, z dodatkiem tymianku w niskiej temperaturze, dzięki czemu jest mega soczysty, kruchy i delikatny, a skórka chrupiąca. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem estragonowym. Składniki: 1. Rostbef 2. Oliwa 3. sól i pieprz Składniki na sos: 4 łyżki białego octu winnego 4 łyżki wytrawnego białego wina 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem estragonowym Składniki: 1. Rostbef 2. Oliwa 3. sól i pieprz Składniki na sos: 4 łyżki białego octu winnego 4 łyżki wytrawnego białego wina 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wpis Kaczka pieczona w niskiej temperaturze pochodzi z bloga Paszczaki gotują Składniki: 1 kaczka – u nas 2 kg 3 jabłka pokrojonew kostkę(250g) 1 nieduża cebula w kostkę (60g) 1 łyżka majeranku łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na wołowinę pieczoną w niskiej temperaturze nie musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
„Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci tatara (bardzo popularne w Szwecji) oraz jako składnik sushi, smażonego i pieczonego oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dość dawna nie kupuję już wędlin, piekę je sama i moja Rodzika je uwielbia. Dziś przepis na kolejną, znalezioną na logu Joli i Piotra ( klik ). Schab jest troszkę czasochłonny, ale praktycznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam Was na karkówkę pieczoną w niskiej temperaturze. Taki sposób przygotowania mięsa sprawia, że jest ono bardzo soczyste i niesamowicie smaczne. Co ważne, za jednym zamachem można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schab przygotowany w niskiej temperaturze ma ogromną zaletę - nie jest suchy, ale za to jest kruchy i delikatny. Idealny zarówno do przygotowania kanapek jak i danie obiadowe. Polecam nie tylko za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczony w niskiej temperaturze. Składniki: - ok. 2 kg kawałek schabu bez kości Marynata: - 40g soli peklowej - 3 łyżki mielonej ostrej papryki - 1 łyżka mielonej papryki wędzonej - 4 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, że ostatnio smakosze mięs byli troszkę zaniedbywani, ale taka jest specyfika letniego menu, je się lekko z dużą ilością warzyw i owoców. Ale już nadrabiam zaległości. Proponuję Wam przygotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie mięso, to jestem niemal pewna, że zakochacie się w mojej kolejnej mięsnej propozycji. Boczek pieczony w niskiej temperaturze, bo o nim mowa, to prawdziwa petarda. Bardzo aromatyczny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podczas pobytu z Lidlem w Stawach Milickich zostałam obdarowana piękną sztuką jesiotra, który wylądował w całości w zamrażarce - postanowiliśmy przyrządzić go w Wigilię, gdyż część rodzinki nie miała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadziewana polędwiczka wieprzowa idealna do obiadu, jak również na kanapki. Jest efektowna i niezwykle smaczna, a to za sprawą pieczenia w niskiej temperaturze. Od jakiegoś czasu jestem ogromną fanką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w menu restauracji. Ja przyłączam się do akcji "Najlepsza gęsina na św. Marcina" i 11 listopada serwuję gęś pieczoną, do czego i Was gorąco zachęcam. Moja gęś została przygotowana metodą polegającą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczenia sernika zdradził mi pewien znajomy cukiernik. Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy długo w niskiej temperaturze Zresztą zapraszam do wypróbowania sami ocenicie. 1,2 kg sera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten rostbefto prawdziwyhit i mój mięsny faworyt. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze wołowina pozostaje soczysta, a mięso nie zmienia zbytnio koloru. Takie mięso jest idealne zarówno na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie mam to jak domowe wędliny,był już schab pieczony w niskiej temperaturze i okazał się genialny(znajdziecie gotutaj),a teraz kolej na szynkę-przepis jest o tyle inny ,że nie peklujemy go przez kilka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Metoda gotowania sous-vide polega na próżniowym zapakowaniu produktu i długim gotowaniu go w niskiej temperaturze, poniżej wrzenia. Do różnych produktów wskazana jest inna temperatura. Przykładowo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na karkówkę pieczoną inaczej – w niskiej temperaturze i dłużej niż zwykle – dzięki temu jest soczysta i pyszna. Możecie sobie wybrać inne dodatki niż te które zaproponowałam. Podobnie z piwem – Zobacz więcej