w szybkowarze

Wiem że nie każdy lubi ale ja akurat uwielbiam. Gotowane pieczone w sosie koperkowym chrzanowym wszystkie :-) . Dziś gotowane i pieczone w sosie własnym. Składniki: 3 ozory wieprzowe Marchew Zobacz więcej
Składniki: łopatka bez kości 1 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kolendra cała 1 Zobacz więcej
Składniki: gęsie udka 4 sztuki, sok z pomarańczy 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, cząber 1 łyżka, woda 4 szklanki, mąka pszenna 2 Zobacz więcej
Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego mięsa z warzywami gotowanego w szybkowarze. Mięso jest kruche, soczyste i najważniejsze nie smażone. Mięso można podawać z kaszą lub ryżem. Na Zobacz więcej
Wieprzowina to mięso, które w dalszym ciągu przoduje wśród wybieranych przez krajanów mięs. Sama nie jestem jej miłośniczką jednak i ona gości w naszym domu. Dziś danie, które uwielbiane jest przez Zobacz więcej
Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z Zobacz więcej
Groch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować smakowite Zobacz więcej
Karczek tym razem przygotowałam nadziewany wędzonym boczkiem i cebulą. Duszony w szybkowarze z kiszoną kapustą. Jest to danie jednogarnkowe z którego wychodzą tak na prawdę dwa dania, pyszny bigosik i Zobacz więcej
KasiaB
KasiaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z rodzinką
GOLONKA W SZYBKOWARZE

GOLONKA W SZYBKOWARZE 4685

GOLONKA W SZYBKOWARZE Golonka na kolację ? OK Potrzebuję tylko golonkę. I szybkowar. Jeszcze marchewka, seler, pietruszka. I chrzan, ćwikła, ew. musztarda do podania… Jak widać przygotowanie golonki Zobacz więcej
Składniki: schab bez kości 4 sztuki duże, musztarda sarepska 4 łyżeczki, cebula 2 sztuki, ogórki kiszone 2 sztuki, boczek wędzony 4 plastry, smalec 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ziele Zobacz więcej
Ostatnio moim ulubionym naczyniem stał się szybkowar. Gotowanie w nim jest lekkie i przyjemne. Oszczedzam czas i pieniądze ponieważ dużo mniej gazu zużywam na przygotowywanie różnych potraw. Poza tym Zobacz więcej
Składniki: baranina żeberka 1,5 kg, maślanka 1 litr, ocet jabłkowy 5 łyżek, gęsi tłuszcz 1 łyżeczka, cząber 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cebula 5 sztuk, marchew 2 Zobacz więcej
Rosół wołowy - stały bywalec polskiej kuchni. Wyśmienicie smakuje czysty, podany w bulionówkach lub tradycyjnie -z domowym makaronem. Gotowanie wywaru przebiega w dwóch etapach: w pierwszym Zobacz więcej
Składniki: golonka wieprzowa 4 sztuki średnie, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, cebula 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 6 sztuk, kucharek 2 Zobacz więcej
Składniki: cielęcina bez kości 1,2 kg, kostka rosołowa 1 sztuka, przyprawa do cielęciny 1 opakowanie, olej rzepakowy 4 łyżki, woda 1 litr, śmietana gęsta 2 łyżeczki, mąka pszenna 2 łyżki, czosnek Zobacz więcej
Składniki: mięso cielęce z łopatki 1,5 kg, przyprawa Strogonow Royal Brand 1 opakowanie, woda 1 szklanka, grzyby suszone 1 garść, kucharek 1 łyżka, smalec 1 łyżka, cebula 5 sztuk, woda 4 szklanki, Zobacz więcej
Wywar wołowy gotujemy zazwyczaj na mostku, łacie lub goleni. Są to większe kawałki mięsa wymagające dość długiej obróbki termicznej. Aby przyspieszyć gotowanie, kroję mięso na plastry o grubości ok. 1 Zobacz więcej
Składniki: żołądki drobiowe 60 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek - ile potrzeba, marchew 2 sztuki, groszek konserwowy 1 puszka, żelatyna 1 Zobacz więcej
Składniki: golonki indycze 4 sztuki/większe, przyprawa do wołowiny 1 opakowanie, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, woda 2 szklanki umyte Zobacz więcej
Bitki wołowe - pyszne,klasyczne danie kuchni polskiej. Tradycyjnie plastry wołowiny powinno siędelikatnie rozbić. Ja się nie narabiam, a i tak po niecałym kwadransie zajadam się kruchym, idealnie Zobacz więcej