w zalewie korzennej

{{headerMessage}}
Jak mogłam nie spróbować śledzi, które wypatrzyłam na blogu u Majanki? Receptura wołała o zrobienie. Śledzie w cytrynowo-korzennej zalewie są rzeczywiście pyszne! I tak bardzo pachną cytryną! Jak to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledzie w cytrynowo - korzennej zalewie Wspaniałe są te śledziki! Musicie koniecznie skosztować. Przepis dostałam od Basi, która je bardzo zachwalała.I miała rację. Śledzie w zalewie cytrynowo - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Marynowane pomarańcze w korzennej zalewie. Jesli została wam kilka pomarańczy po świętach i za bardzo nie macie co z nimi zrobić to ten przepis jest właśnie dla Was. Składniki: – 5-6 pomarańczy (ok. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyka gatunku - szwedzki śledź w korzennej zalewie. Chyba jeden z najprostszych i najlepszych śledziowych przepisów. Każda nasza wizyta w IKEA kończy się tak samo - wędrówką do szwedzkiego sklepiku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doskonały pomysł na sylwestrowe przyjęcie, taka śledziowa przekąska z pewnością znajdzie uznanie u naszych gości. Przygotowanie roladek śledziowych wymaga nieco czasu ale ich wygląd i smak z pewnością Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- opakowania mielonego cynamonu. Natkę odciąć, zostawić korzonki, zalać wodą i gotować do miękkości. Po ugotowaniu buraczki obrać i ułożyć w słoikach. Zagotować zalewę i ciepłą zalać buraczki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 6 płatów śledzia matjas 2 cebule płaska łyżeczka tymianku płaska łyżeczka ziela angielskiego płaska łyżeczka goździków płaska łyżeczka ziaren pieprzu 5 listków laurowych olej Wykonanie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Och, pyszne! Cieszę sie,że Cię zachęciłam do spróbowania tych śledzików. Wiesz, mnie w tym roku wyszły z gorzkim posmakiem, pewnie przez cytrynę. Zastanawiam się, czy następnym razem nie obrać z niej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rozpuści - uważając by zalewa się nie zagotowała. Dodajemy wszystkie przyprawy i podgrzewamy, żeby uwolniły swój aromat, znów uważając, by zalewa się nie zagotowała. Do przygotowanego słoika układamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Marynowanym żółciakiem poczęstowali mnie kilka lat temu znajomi na którymś ze zlotów grzybniętych. To było ciekawe doświadczenie bo nie znałam wcześniej tego grzyba. Tzn. widziałam nie raz, ale nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 kg szprotki świeże, 1 łyżka sól, - ile potrzeba pieprz czarny mielony ZALEWA SŁODKO-KWAŚNA: 3/4 litra woda, 1/2 szklanki ocet 10 %, 2 sztuki cebula pokrojona, 1 większa marchewka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledzie na Święta muszą być... tak samo jak i po Świętach :), np. marynowane w kwasie buraczanym i zalewie imbirowej, do podania z ulubionymi dodatkami. Porcje: 5 Czas przygotowania: min. 6 godzin Zobacz więcej
Inka.T
Inka.T Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notes From Eating
Masło z anchois

Masło z anchois 175

1
{{headerMessage}}
dziś bez zbędnych wstępów,przekąskaidealna pomysł na masło z anchois składniki: * 200 g masła miękkiego * łyżka drobno posiekanego świeżego koperku * około 15 filecików anchois z puszki w zalewie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny pomysł na wykorzystanie resztek jedzenia z lodówki. Tym razem czas na rolmopsy. potrzebne składniki: 2 rolmopsy w zalewie korzennej (ogórki ze środka także) 1 średnia cebula 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na świeżą bagietkę z masełkiem polecam:) Składniki: 250 g śledzi korzennych a la matjas 2mniejsze cebulki 3suszone pomidory z zalewy pieprz cytrynowy 3 ziela angielskie kilka ziarenek czarnuszki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najszybsze jakie tylko sobie można wymyślić, minimum składników, maksimum smaku :) 1 duży słoik śledzi w zalewie korzennej 0,5 strąka papryki czerwonej 2 pomidory zalewa: 2 łyżki musztardy (dałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjne przetwory z dyni w korzennej zalewie z goździkami i cynamonem. Można je później stosować jako przystawkę lub jako pyszny dodatek do kanapek. 1 kg dyni 40 dag cukru 1/3 szklanki octu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka śledziowa z chrupiącymi rzodkiewkami, szczypiorkiem i serkiem wiejskim - to bardzo smaczne śniadanko ;) Składniki: 200 g. granulowanego serka wiejskiego 2-3 filety śledziowe (u mnie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Wczoraj Kasztanowa Kuchnia odwiedziła jeden ze sklepów sieci Krakowski Kredens, gdzie poczynione zostały małe zakupy. Kupione zostały m .in.: ogórki kiszone z liściem dębu, kawa Awangarda, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roladki ze schabu faszerowane śliwkami, serem camembert, podawane z sosem śliwkowo-korzennym. Składniki: (2 porcje) 4 plastry schabu 100g suszonych śliwek 100g sera camembert przyprawy korzenne Zobacz więcej