wareniki obsmażane

emiko
emiko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szlak na wschód
WARENIKI z MAKIEM

WARENIKI z MAKIEM 25

Co kraj to obyczaj. Ja bym jeszcze dodała - co kraj to pierogi ;) Nie ma bowiem chyba narodu, który by w swoim narodowym menu nie miał pierogów. Co prawda nazwy ich mogą być różne (kołduny, chinkali, Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Wareniki z pyrami

Wareniki z pyrami 91

Wareniki, czyli pierogi. Nazwa wzięła się od sposobu przygotowywania ciasta, które jest parzone wodą z dodatkiem masła i soli. Dzięki temu ciasto jest niesamowicie delikatne. Farsz może być dowolny. Zobacz więcej
Świetne jako dodatek do obiadu, pyszne do szklanki kefiru czy maślanki. Zmieniając przyprawy zmienimy smak tego prostego dodatku . Składniki: 70 dag ziemniaków sól,pieprz, słodka papryka, zioła Zobacz więcej
Leniwe wareniki to w zasadzie polskie leniwe pierogi. Czy to jest potrawa tradycyjnie ukraińska czy polska jest kwestią sporną. Ja nazywając je ukraińskimi warenikami kieruję się opowieściami mojej Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
jajka faszerowane obsmażane

jajka faszerowane obsmażane 35

Chciałam polecić jajka faszerowane zapiekane.. Zobacz więcej
Pierogi są pyszne, uwielbiam je na wszystkie sposoby, słodkie, wytrawne .. Ciasto – na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek i wlać część gorącej wody, dodać żółtko i roztopione masło. Rękoma zagnieść Zobacz więcej
Buraczki zasmażane. Ostatnio zasypałam Was przepisami na buraczki: Jak upiec buraki, surówka z buraka i jabłka, buraczki tarte na zimno, czy buraczki tarte do słoików. Dzisiaj znów nie mogłam się Zobacz więcej
Zasmażane buraczki to świetny dodatek do mięsnych potraw. Doskonale smakuje nie tylko z bitkami wołowymi czy strogonowem, ale także z klasycznym kotletem schabowym. Przygotowanie buraczków zajmie Zobacz więcej
martyna12
martyna12 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaChili
Buraczki zasmażane z chili

Buraczki zasmażane z chili 202

Zasmażane , pikantne buraczki ze świeżą papryczką chili , cebulą i czosnkiem. Smaczny dodatek do obiadu na ciepło zaś na zimo do deski wędlin. Składniki: 1 kg buraków 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 Zobacz więcej
Wareniki to wschodnia nazwa pierogów. W miniony weekend nie dość, że tropiliśmy żubry, to jeszcze nauczyłyśmy się lepić pierogi. Nasze kulinarne szaleństwa obejrzycie w krótkim filmie, a poniżej Zobacz więcej
zufik
zufik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zufikowo
Buraczki zasmażane. Mój ideał.

Buraczki zasmażane. Mój ideał. 352

Najtrudniej jest dobrze przyrządzić prostą potrawę i niestety też najprościej ją zepsuć. Ten przepis jest wynikiem moich długich poszukiwań smakowych. Pomyślicie buraczki jak buraczki, każdy umie je Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Netka w kuchni
Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane 1172

Gdybym wiedziała, ze takie zasmażane buraczki są tak smaczne, to zrobiłabym je dużo, dużo wcześniej i z większej porcji :) Polecam :) Składniki : 4 duże czerwone buraczki 1 średniejwielkościczerwona Zobacz więcej
Składniki: Pierogi z mięsem - surowe lub już ugotowane, olej lub margaryna, ew. sól, boczek lub cebulka smażona, Jak zrobić zasmażane pierogi? Surowe pierogi ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Zobacz więcej
Składniki Pierogi z mięsem - surowe lub już ugotowane, olej lub margaryna, ew. sól, boczek lub cebulka smażona, Opis przyrządzania Surowe pierogi ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Ostudzić. Zimne Zobacz więcej
Ach jak dobrze pojawić znów się na sieci :-)Przeprowadzka doprowadziła do braku dostępu do netu ale już jest i jestem wraz z nim ja :-) Na początek zacznę od czegoś sezonowego i pysznego :-) - Zobacz więcej
Naleśniki uwielbiam pod każdą postacią, czy to na słodko, wytrawnie, czy w formie krokietów. Ostatnio byłynaleśniki czekoladowe z mascarpone i musem truskawkowym,a dziś zapraszam na naleśniki Zobacz więcej
Uwielbiam te buraczki i nawet zajadam je z domowa wędlinką<-- klik bo tak mi smakują :) Niestety mój stary aparat nie potrafił oddać wam tego pięknego buraczanego kolorku, wyszedł nieco blady no, Zobacz więcej
Zauważyłam , że spisałam i wstawiłam na swoim blogu i profilach które mam na stronach kulinarnych różne wersje podawania białej kiełbasy-po za jedną - najprostszą. Z reguły kiedy planuję żurek lub Zobacz więcej
Ach jak dobrze pojawić znów się na sieci :-)Przeprowadzka doprowadziła do braku dostępu do netu ale już jest i jestem wraz z nim ja Na początek zacznę od czegoś sezonowego i pysznego - Szparagówki! Zobacz więcej
śledźobsmażanyz octu Śledź jest smaczny podkażdąpostacią, a śleszobsmażany, apóźniejmarynowany w octowej zalewie,tojednozdanktóredarzeszczególnymsentymentem. składniki 1 kg świeżych śledzi ( już Zobacz więcej