warstwa chrupka

Kuchenne Zabawy
Kuchenne Zabawy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Zabawy
Inne frytki

Inne frytki 682

1
decorateacake30 grudnia 2013 22:16 mam pytanie, czy marchewki są chrupie z zewnątrz, przykładowo, tak jak ziemniaki z piekarnika? W środku mięciutkie a z zewnątrz pokryte chrupką warstwą? Zobacz więcej
Truskawkowy deser z chrupkami orkiszowymi z sezamem To będzie deser, który na stałe zagości w moim domu. Zwłaszcza, że w grę wchodzą chrupki orkiszowe z sezamem które absolutnie podbiły moje serce. Zobacz więcej
Chrupka sałatka z kiełkami Składniki 1 sałata lodowa 50 g mieszanki kiełków 2 pomidory 6 ogórków konserwowych 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka czerwonej fasolki 1 ser feta ( niebieska ) sos Zobacz więcej
na dwie albo trzy części, w zależności od średnicy/szerokości naczynia do zapiekania. Zawijamy je w plastry szynki i układamy w naczyniu. Dymkę oraz szczypior siekamy, posypujemy ruloniki, doprawiamy Zobacz więcej
. 4. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli, pod koniec dodajemy pozostały cukier puder. Pianę wykładamy na wierzch ciasta. Pieczemy ok. 45 min w 180 stopniach, aż wierzch będzie rumiany. Po Zobacz więcej
była jak najcieńsza. Jak tylko ser się rozpuści tworząc placuszek - nie można dopuścić do tego aby zaczął się robić chrupki - ściągamy go i kładziemy miękką stroną na miseczkę/słoik. I teraz trzeba Zobacz więcej
Lubię takie śniadania. Owoce, musli typu crunchy i serek homogenizowany waniliowy. Pycha! Musli tak naprawdę mogą być każde, w zależności od tego jakie lubimy. Mi bardzo smakują tropikalne. Mogą też Zobacz więcej
piwo i dusimy aż płyn odparuje. Na koniec doprawiamy sosem Worcester , solą i pieprzem. Jagnięcinę układamy na dnie brytwanki, zakrwamy warstwą puree i pieczemy, najlepiej z górnym nawiewem żeby Zobacz więcej
Ciasto mocno imbirowe, z chrupką posypką z dodatkiem płatków migdałowych i z grubą warstwą jabłek. Bardzo ciekawa alternatywa dla standardowej szarlotki. Gorąco zachęcam nie tylko tych którzy kochają Zobacz więcej
Makarony świata lądują dziś we Włoszech i serwują się w formie świderków zapieczonych ze słoną, chrupką pancettą, maślanymi pieczarkami, cebulą, pestkami słonecznika i mozzarellą. Przepis nie jest Zobacz więcej
Domowa Cookierenka Agi
Domowa Cookierenka Agi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookierenka
Chocopots

Chocopots 100

1
Pogoda w ten weekend nie rozpieszcza, więc na poprawę humoru proponuję błyskawiczny, obłędnie czekoladowy deser - chocopots. Pod chrupką zewnętrzną warstwą kryje się przepyszny, płynny, czekoladowy Zobacz więcej
foremek Foremki do tartaletek wsmarować margaryną i wysypać bułką tartą [po pierwsze ciasto nie przyklei się do formy, po drugie z bułki powstanie przepyszna, chrupka warstwa] Ciasto rozwałkować na Zobacz więcej
Doszłam niedawno do wniosku, że od dłuższego czasu nie jadłam sucharków. Do kupnych nie jestem przekonana, pieczenie chleba wydaje mi się zbyt banalne, dlatego też tego nie robię. Pomyślałam, że wato Zobacz więcej
Cześć :) Dzisiaj prezentuję deser, który już od dawna chodził mi po głowie. Bita śmietana, biała czekolada, kokos... mmm... niebo w gębie! Zapraszam! Kokosowa chmurka Składniki: 200 g śmietanki 30 % Zobacz więcej
Takie desery uwielbiam, prezentowałam Wam już sporo odsłon. Praktycznie każda z nich jest inna. Czasem zamiast śmietanki jest wersja light- z jogurtem albo serkiem waniliowym. Jeśli nie truskawki, to Zobacz więcej
mnie większej okazji do zrobienia tortu nie potrzeba... Ten wymarzyłam sobie na białym biszkopcie, nasączonym malibu, z warstwą truskawkowej żelki, z chrupką z wafelków w białej czekoladzie, z Zobacz więcej
ponownie do lodówki. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Gdy się nagrzeje, wyciągnąć ciasto z lodówki i nasmarować dżemem. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do ubitych białek stopniowo Zobacz więcej
do lodówki do stężenia. Ubijamy drugi kubek śmietany dodajemy rozpuszczone mleczne czekolady oraz likier czekoladowy, dodajemy trzy kubki pszenicy, mieszamy i wykładamy na ciasto, na wierzch Zobacz więcej
dowolne kształty. składniki na bezę: 1 białko 50 g cukru pudru 1 szczypta soli wykonanie: Białko ubijamy na sztywno z solą. Następnie dodajemy stopniowo cukier i ubijamy na, aż piana będzie lśniąca. Zobacz więcej
masłem i nakładamy rabarbar, który przykrywamy warstwą kruszonkiczyli mąkę, orzechy, cukier i masło rozcieramy w palcach do uzyskania kruszącego się ciasta. Crumble zapiekamy w temperaturze 180 – 200 Zobacz więcej