warzywa marynowane w oliwie

Nie całkiem wierze w to, co zobaczę w TV. Tym razem jednak chciałam podzielić się refleksją na temat sera fety, która inspirowana była wypowiedzią pewnej lokowanej blondyny-właścicielki sieci Zobacz więcej
Według opowieści pierwszym niedzwiedzi pokarmem po przebudzeniu ze snu zimowego jest właśnie ta roślina. Jednak nie tylko one doceniły moc tej odmiany czosnku. Starożytni Germanie dzięki niemu mieli Zobacz więcej
Cukinia jest świetnym produktem, charakteryzuje się delikatnym smakiem i możemy podawać ją pod każdą postacią surową, smażoną, duszoną i marynowaną. Cukinia przyrządzona według tej receptury nabiera Zobacz więcej
Uwielbiam bób! W sezonie kupuję go co najmniej 3 razy w tygodniu i staram się nasycić swój apetyt i najeść się na zapas bo mrożony już tak dobrze nie smakuje. Zwykle gotuję go w osolonym wrzątku i Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Czosnek marynowany w oliwie

Czosnek marynowany w oliwie 7289

Czosnek Oliwa Papryczka chili, zielona pietruszka, estragon, kolorowy pieprz. Kilka główek czosnku obrać z osłonek i włożyć do wyparzonych słoiczków. Wcześniej włożyć do nich małą gałązkę zielonej Zobacz więcej
Bakłażan marynowany w oliwie ma wiele zastosowań, możemy go użyć na kanapki, przygotować zapiekanki z serem i bakłażanem, podać w sałatce z rukolą i pokruszonym serem feta, dodać do mięsa na obiad, Zobacz więcej
goh.
goh. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Amku-Amku
Czosnek niedźwiedzi w oliwie

Czosnek niedźwiedzi w oliwie 52

Jak zatrzymać wczesną wiosnę w słoiczku? To proste. Wystarczy pęk czosnku niedźwiedziego i trochę oliwy. Gwarantuję, że pyszna zieleń tegoż słoiczka, nieco ociepli w pamięci te mroźne święta. Właśnie Zobacz więcej
W Grecji owoce ketmii zwyczajnej inaczej znanej jako okra lub po grecku bamies, to smaczne i popularne warzywo wykorzystywane do przygotowywania potraw jarskich oraz mieszanych. Okrę można dusić, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Smardze z fetą w oliwie

Smardze z fetą w oliwie 37

Mając kilkanaście większych smardzów przyszedł mi do głowy pomysł żeby nadziać je serem i zalać oliwą tak jak to robię latem z papryczką czereśniową. Przyznaję, że wersja grzybowa to eksperyment i Zobacz więcej
Znakomity dodatek do kanapek, jak również sałatek. Taką paprykę możemy przechowywać w lodówce przez długi czas. Oliwa w której papryka leżakuje, może być wykorzystywana na różne sposoby: można na niej Zobacz więcej
Coś na ostatnie tchnienie lata. Pyszne jako akompaniament do opiekanego chleba posmarowanego czosnkiem. Niestety trzeba się przy tym trochę narobić, ale ponieważ wychodzi z tej ilości jakieś 6-8 Zobacz więcej
kalina.czarnopolska
kalina.czarnopolska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
22kilo.pl
Kulki labneh w oliwie

Kulki labneh w oliwie 22

Kulki labneh w oliwie - 22kilo kuchnia 22 kilo balkon O mnie Współpraca Login Register Search 22kilo > kuchnia > dodatki > Kulki labneh w oliwie Kulki labneh w oliwie Kulki labneh w oliwie 19 Zobacz więcej
ullinek
ullinek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchnia Uli
Pstrąg duszony w oliwie cytrynowej

Pstrąg duszony w oliwie cytrynowej 14

Wspaniały i szybki sposób na tę pyszną rybę. Dzięki oliwie, pstrąg pozostaje wilgotny i delikatny, a oliwa cytrynowa, której użyłam podkręca jeszcze jej aromat. Polecam użycie oliwy z cytryną, a nie Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: około 250 g ulubionego makaronu, większa cukinia, 1/2 mniejszej marchewki, Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Cukinia marynowana w oliwie

Cukinia marynowana w oliwie 1096

Cukinia marynowana w oliwie jest już od dawna na blogu, jednak w innej postaci (Klik!). Cieszy się Waszym ogromnym zainteresowaniem, co bardzo mnie cieszy. Tym razem jednak polecam cukinię Zobacz więcej
Uwielbiam szparagi, głównie zielone, najlepiej w najprostszej postaci, ugotowane, doprawione odrobiną dobrej oliwy i solą morską. Nigdy nie robiłam z nich przetworów, ta próba jest moją pierwszą i już Zobacz więcej
Uwielbiam jako dodatek do potraw paprykę pieczoną. Delikatną, pozbawiona skórki, z lekkim aromatem ogniska. Pycha! Doskonałą jako dodatek do sałatek, serów, makaronów i mięs. W połączeniu z parmezanem Zobacz więcej
Podczas mojej ostatniej wizyty w Makro upolowałam świeżą ośmiornicę. Sama nie wiedziałam co z niej przygotować, ale wpadłam na genialny i prosty pomysł - zamarynuję ją! Taka ośmiornica jest bardzo Zobacz więcej
Śledzik podany na grzance i kieliszek sierakowskiej wódki pieprzowej. Ot taki pomysł na inny sposób podania drugiej pod względem popularności świątecznej ryby. Pomyślałam też, że nie będę próbować Zobacz więcej
Ośmiornica, nieodłączny element diety śródziemnomorskiej jest ponoć najszlachetniejszym mięsem jakie można zjeść... ja się z tym zgadzam. Podawana na ciepło rozpływa się w ustach, na zimno jest Zobacz więcej