warzywa strączkowe

{{headerMessage}}
Warzywa strączkowe to zdecydowanie najtańszy, najbardziej dostępny, szybko działający i bezpieczny środek obniżający poziom „złego” cholesterolu. Już 170g gotowanej białej fasoli spożywanej przez 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Indyjska Zupa z Warzyw Strączkowych Orientalna zupa z soczewicy, ciecierzycy i czerwonej fasoli z dodatkiem mięty i szpinaku. Niezwykle aromatyczna i sycącą. Przepis z "Kuchni Indyjskiej". Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bogata w witaminy i minerały, smaczna, sycąca, mocno aromatyczna i gęsta zupa z mieszanki nasion grochu, fasoli, ciecierzycy, soczewicy.... idealna propozycja na tę porę roku. Warzywa strączkowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo smaczne, i zdrowe danie makaronowe z mieszanką warzyw strączkowych , podanew formie gęstej zupy. Bogactwo smaków i wartości odżywczych to główna zaleta tej potrawy, która doskonale smakuje w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mocno sycąca i wartościowa pod względem odżywczym zupa z warzyw strączkowych. Zanim zacznę gotować lekkie ,wiosenne zupki muszę wykorzystać końcówki zapasów, które powoli powinny ustąpić miejsca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale traktuję to bardziej jako przyjemny efekt uboczny ;) Dzisiejsza propozycja to bomba białkowa z niskim IG, zgodna z zaleceniami Montignaca - a przy tym bardzo sycąca no i pyszna :) Zupa krem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kurkumowym z ryżem; blog: rabarbarowo Pasztet: cieciorka z warzywami; blog: Pij soki wyciskane Cieciorka w ricotcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem; blog: Gawron w rosole Pieczone faszerowane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętacie zasady alfa-odżywiania, o których pisałam TUTAJ? Jeżeli nie to koniecznie wróćcie do tego wpisu, bo wiedzy o tym sposobie żywienia nigdy nie za mało :) Alfa-odżywianiejak najbardziej poleca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
600 g młodych ziemniaków, 100 g świeżo łuskanego groszku ( z ok. 300 g w strączkach), 50 g młodego groszku cukrowego w strączkach, 300 g fasolki szparagowej, 200 g bobu łuskanego, 200 g młodego bobu w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
600 g młodych ziemniaków, 100 g świeżo łuskanego groszku (z ok. 300 g w strąkach), 50 g młodego groszku cukrowego w strączkach, 300 g fasolki szparagowej, 200 g bobu łuskanego, 200 g młodego bobu w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna kremowa zupa, z ciecierzycy, pomidorów i mleczka kokosowego. Idealne połączenie, szczególnie dla tych co strączkowych warzyw nie lubią, ale takie zmiksowane zjedzą. Przepis z magazynu KUKBUK. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna kremowa zupa, z ciecierzycy, pomidorów i mleczka kokosowego. Idealne połączenie, szczególnie dla tych co strączkowych warzyw nie lubią, ale takie zmiksowane zjedzą. Przepis z magazynu KUKBUK. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bób- najlepsze warzywo strączkowe. Sezon bobowy jest lepszy niż szparagowy! Sera można nie dawać, zamiast sera pasuje dojrzały pomidor pokrojony w kostkę. Oliwa też nie jest obowiązkowa, ostatnio Zobacz więcej
PatK
PatK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pat-elnia
Lunchboxy #31

Lunchboxy #31 66

0
{{headerMessage}}
Ostatnio na potęgę łączę kaszę jaglaną z warzywami strączkowymi. I mam wiecznie ochotę na świeże warzywa - jednak dziś powstrzymałam się od pójścia na rynek bo znów wróciłabym z trzema siatami warzyw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki, pyszny obiad. faworyzowane ostatnio przeze mnie klopsiki indycze dzisiaj w potrawce z warzywami strączkowymi. Groch, fasolka i soczewica to idealne trio do sosu pomidorowego. Obiad idealny na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię zupy kremy z dodatkiem roślin strączkowych, bo nie dominują one w smaku, a dzięki nim zupa jest bardziej gęsta i ma fajną konsystencję. Składniki: 1 l bulionu 600 g pomidorów 200 g ugotowanej Zobacz więcej
pani Kanka
pani Kanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pani Kanka
Pasta z bobu

Pasta z bobu 1332

0
{{headerMessage}}
O tym, że pasty z warzyw strączkowych są zdrowe, nie trzeba chyba już nikogo przekonywać. Bób jest tak smaczny, że nie potrzeba dodawać do niego żadnych warzyw, ziół czy wyraźnych przypraw. Wystarczy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasola i ciecierzyca to warzywa strączkowe bogate w węglowodany złożone. Dostarczają dużo energii przy zasadniczo całkowitym spaleniu przez organizm. Zwierają również dużo białka roślinnego, dlatego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kotleciki są ciekawą opcją na wykorzystanie nie tylko sezonowych warzyw ale również roślin strączkowych. Rośliny te, jak np. groch, są bardzo ważnym elementem zdrowej, zrównoważonej diety. Groch jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 kasza kuskus 1 marchew 250 g fasolki strączkowej 1 mały brokuł sól Warzywa dokładnie myjemy. Marchew kroimy w plastry, fasolkę w kostkę ok 1x1 cm, a brokuła na małe kwiaty. Tak Zobacz więcej