warzywa w glazurze

Dziś zapraszam na pyszne udka z kurczaka pieczone w marynacie miodowej. Podałam je z pyszną surówka z białej kapusty i tartymi buraczkami - Sałatką Rubinową ORZECH , zdrowa chrupiąca i kusząca. Zobacz więcej
Tak, dobrze przeczytaliście, tytuł brzmi Świąteczne warzywa.. no cóż, nie ma co się oszukiwać, Święta tuż tuż. Dlatego też warto zacząć planować co pojawi się na naszym stole i co w tym roku zaskoczy Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego. W związku z tym, że nadeszły w końcu ciepłe dni i sezon grillowy rozkręcił się na dobre mam propozycję dla wszystkich, którym znudziła się już poczciwa karkówka. A Zobacz więcej
Grylaż to nic innego jak orzechy w karmelu, można je używać jako dodatek do ciast, wspaniały chrupiący dodatek do lodów lub innych deserów. Bądź jak ja wyjeść wszystko z miseczki z nadzieją, że Zobacz więcej
Skrzydełka kurczaka w imbirowo-miodowej glazurze - gotować gotować Strona główna O mnie Kontakt Skrzydełka kurczaka w imbirowo-miodowej glazurze 27 kwietnia 2017 Skrzydełka. Jedni je uwielbiają, Zobacz więcej
Po świętach pozostała mi jedna pomarańcza, reszta poszła do konfitury na mazurka. Nikt nie miał na nią ochoty. Przykro było patrzeć jak samotnie leży wśród sterty jabłek. I wtedy przyszła mi do głowy Zobacz więcej
Piersi z kurczaka w ciemnej glazurze Proste i smaczne danie z kurczaka. A do tego szybkie w przygotowaniu. I jeszcze tylko dodam, że takie nie całkiem banalne. Piersi są soczyste, aromatyczne i bardzo Zobacz więcej
Słodkie smaki iostry czarny pieprz? Tak jest!Słodkie, chrupiące ipieprzne pieczone bataty zglazurą. Tonie tylko jeden zkulinarnych trendów 2017, alepo prostu idealny ismaczny posiłek nazimowy wieczór. Zobacz więcej
Kolejny wpis z cyklu pyszny obiad, zgodny z założeniami diety Naturhouse. Łosoś w miodowo musztardowej glazurze z pieca w towarzystwie pieczonych ziemniaków z rozmarynem i blanszowanym szpinakiem z Zobacz więcej
Pyszna słodko-kwaśna szynka pieczona w sosie sojowym z miodem i powidłami to szybka i łatwa propozycja na uroczysty obiad. Gorąco polecam! Składniki: 1,2 kg szynki - najlepiej 'kulka' marynata: 4 Zobacz więcej
Łosoś w delikatnej miodowej glazurze, złocisty z wierzchu, delikatny w środku. Do tego ulubione dodatki - zapraszam na zdrowy obiad. Łosoś pieczony w miodowej glazurze z chili i imbirem Przepis Zobacz więcej
Podrzucam Wam dziś doskonały pomysł na łososia. Lista składników nie jest długa, a przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut! A w smaku? Ge-nial-ny! Dawno żaden przepis na rybęmi tak nie zasmakował :) Zobacz więcej
Amerykanie w czwartek obchodzili w swoich domach Święto Dziękczynienia więc postanowiłam, że na moim stole w tym tygodniu też zagości indyk. A dokładniej filet z indyka w glazurze musztardowo-miodowej Zobacz więcej
Dziś przepis na wyśmienitego kurczaka, który stanie się chyba moim ulubionym. Chrupiący z wierzchu, w lepkiej słodko-słonej glazurze z dodatkiem sezamu - mniam! :) Przyznam, że nie jestem fanką Zobacz więcej
Dziś przepis na wyśmienitego kurczaka, który stanie się chyba moim ulubionym. Chrupiący z wierzchu, w lepkiej słodko-słonej glazurze z dodatkiem sezamu - mniam! :) Przyznam, że nie jestem fanką Zobacz więcej
Nie ma chyba osoby która nie lubi piersi z kurczaka czy indyka. U mnie w domu staramy się ją przyrządzać na coraz to różniejsze sposoby. Ostatnio pomyślałam sobie, że warto ją upiec. Problemem było to Zobacz więcej
Cukinia w tym roku wyjątkowo nam obrodziła. Cały czas serwujemy ją w różnej postaci naszej rodzinie. Dziś specjalnie przygotowałam mały specjał Cukinia pieczona w glazurze miodowo-musztardowej. Zobacz więcej
Jestem absolutną fanką kaczego mięsa i uwielbiam je w każdej postaci. A ta wersja piersi kaczych w słodko-słonej azjatyckiej glazurze absolutnie podbiła moje serce:) Nie jest to typowa glazura Zobacz więcej
Już kiedyś robiłam pieczone sajgonki, z bananami. Były bardzo smaczne, ale znalazłam dla nich lepsze pokrycie niż białko jaja- odrobinę oleju, z dowolnymi dodatkami lub bez. Są wtedy bardziej Zobacz więcej
Słodkie ziemniaki(bataty) w glazurze, czyli Daigaku Imo to jedna z moich ulubionych przekąsek poznanych podczas pobytu w Japonii. Słodkie, kremowe wnętrze ziemniaków i ciepła, lepka, delikatnie słona Zobacz więcej