warzywa w glazurze

Kolejny pomysł na wykorzystanie brukwi. Smażenie warzyw na maśle wydobywa z nich fantastyczny słodki smak, podkreślony jeszcze odrobiną miodu. A to wszystko skontrastowane sosem musztardowym. Zobacz więcej
Klops jest chyba zwycięzcą w kategorii pysznych, sycących, prostych, szybkich w przygotowaniu i smakujących całej rodzinie domowych obiadów. Znam go pod wieloma postaciami. Często to mięso bez wielu Zobacz więcej
warzywa z tofu, grzybami mun, fasolą, słodką papryką, imbirem, gałką i odrobiną soku z cytryny. Papier ryżowy namaczamy przez parę sekund w letniej wodzie, aż zmięknie. Wykładamy na deskę. Nakładamy Zobacz więcej
Kurczak w wersji po-świątecznej. Te wszystkie pomarańcze, mandarynki i korzenne przyprawy mogą przydać się jeszcze do zrobienia czegoś pięknego. :) Jeśli uda Wam się, tak ja mi, trafić na fioletowe Zobacz więcej
Kurczak w wersji po-świątecznej. Te wszystkie pomarańcze, mandarynki i korzenne przyprawy mogą przydać się jeszcze do zrobienia czegoś pięknego. :) Jeśli uda Wam się, tak ja mi, trafić na fioletowe Zobacz więcej
0.5 kg steka wołowego (ja użyłem rumsztyka-rump steak) 100 gr rukoli 100 gr rukwi wodnej 20 pomidorów koktajlowych czerwona cebula parmezan glazura balsamiczna młodziutkie ziemniaki sól morska świeżo Zobacz więcej
Zieleninę (młody szpinak lub rukolę, inne rodzaje zielniny nie bardzo się nadają do tego) polej oliwą i skrop sokiem z cytryny oraz glazurą balsamiczną. Polędwicę wołową pokrój cieniusieńko w Zobacz więcej
Sezon na dynię w pełni. Zebrałam dla Was w jednym miejscu przepisy na potrawy z tym pysznym warzywem. Mam nadzieję, że przyda się Wam takie zestawienie :) Dania wytrawne Curry z kurczakiem i dynią Zobacz więcej
Przygotowanie: 5 minut Czas pieczenia: 15 minut Składniki na 2 porcje – każda porcja około 460 kalorii § mieszanka salaty (80g) § 8 małych pomidorkow koktajlowych (100g) § mała papryka (100g) § Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Maliny z serem kozim

Maliny z serem kozim 156

0
Już są malinki. Rozłóż je na talerzu, pokrusz na nie kozi ser i pochlab glazurą balsamiczną. Dodaj miętę lub bazylię. Może Ci się również spodobać sałatka z truskawek i pleśniaka. Related Posts Zobacz więcej
Karkówka marynowana w miodzie i occie balsamicznym To jeden z najlepszych sposobów na karkówkę jaki znam (autorstwa mojego M). Ocet balsamiczny powoduje że mięso staje się kruche i niemalże rozpływa Zobacz więcej
Stragany na ryneczku zaczynają uginać się pod ciężarem mojej ulubionej cukinii. Najczęściej zestawiam ją z pomidorami, pieczarkami czy papryką. Niejednokrotnie faszeruję i zapiekam, innym razem kroję Zobacz więcej
Zainspirowana rozmową w której koleżanka stwierdziła że do sosu mięsnego dodaje wino, długo nie czekałam by sprawdzić to połączenie. Nowy bogatszy smak! Pysznie polecam:) Alla bolognese ponieważ Zobacz więcej
Długie pieczenie warzyw w piekarniku wydobywa z nich słodycz i nadaje im bardziej wyrazisty smak. Tak też jest w przypadku buraków, które dzięki pieczeniu nabierają zupełnie nowego charakteru - z Zobacz więcej
Cały cymes w glazurze - smaruję kiełbaski i pieczywo i tak piekę Czas : 15 minut Składniki : 2 kiełbasy śląskie gruby plaster sera Chedar 1 bułka typu pita Sos miodowy z czosnkiem Tao-Tao pieprz grubo Zobacz więcej
wypieki z dodatkiem warzyw - tych, których jesienią mamy pod dostatkiem. Nie ma się co ich bać: wszystkie są pyszne, nietuzinkowe i warto je wypróbować :) Ciasta z marchewką: - moje pierwsze Zobacz więcej
Łosoś nie potrzebuje wielu przypraw, wzmacniaczy smaku i nadmiaru pracy. Najlepiej smakuje traktowany łagodnie i z wyczuciem. Jego delikatne mięso rozpływa się w ustach pozostawiając słodki posmak, Zobacz więcej
Bardzo ciekawa przekąska dla osób lubiących warzywa w „innym wydaniu”. W kuchni bardzo cenię seler korzeniowy, gdyż jest świetny jako dodatek do zup kremów, w pure ziemniaczanym oraz po upieczeniu Zobacz więcej
Przepis jeszcze świąteczny. Pyszna i ulubiona ryba po grecku. Przepis mam od wielu już lat od mojej koleżanki Asi :-). Próbowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Spróbujcie Zobacz więcej
Przepyszny łosoś w glazurze imbirowej, z warzywami i chińskim makaronem- to propozycja na letni , zdrowy i lekki obiad, który zajmuje chwilkę by zrobić, a jego smak pozostaje z namina dłużej. Polecam Zobacz więcej