warzywa w glazurze

Właśnie ukazał się w sieci najnowszy numer „Maszketów”, w którym wśród wielu działów tematycznych znajdziecie rozdział poświęcony rybom. Nie jeść ryb, gdy mieszka się nad Atlantykiem, to wbrew idei Zobacz więcej
Hej! Lubicie marchewki? Jeśli tak to zróbcie je w glazurze miodowo-migdałowej. Są przepyszne! Ile bym nie zrobiła, zawsze będą zjedzone. Jeśli nie do obiadu, to jako zdrowa przekąska. Potrzebujemy: Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pyszne udka z kurczaka pieczone w marynacie miodowej. Podałam je z pyszną surówka z białej kapusty i tartymi buraczkami - Sałatką Rubinową ORZECH , zdrowa chrupiąca i kusząca. Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego. W związku z tym, że nadeszły w końcu ciepłe dni i sezon grillowy rozkręcił się na dobre mam propozycję dla wszystkich, którym znudziła się już poczciwa karkówka. A Zobacz więcej
Grylaż to nic innego jak orzechy w karmelu, można je używać jako dodatek do ciast, wspaniały chrupiący dodatek do lodów lub innych deserów. Bądź jak ja wyjeść wszystko z miseczki z nadzieją, że Zobacz więcej
Skrzydełka kurczaka w imbirowo-miodowej glazurze - gotować gotować Strona główna O mnie Kontakt Skrzydełka kurczaka w imbirowo-miodowej glazurze 27 kwietnia 2017 Skrzydełka. Jedni je uwielbiają, Zobacz więcej
Tak, dobrze przeczytaliście, tytuł brzmi Świąteczne warzywa.. no cóż, nie ma co się oszukiwać, Święta tuż tuż. Dlatego też warto zacząć planować co pojawi się na naszym stole i co w tym roku zaskoczy Zobacz więcej
Po świętach pozostała mi jedna pomarańcza, reszta poszła do konfitury na mazurka. Nikt nie miał na nią ochoty. Przykro było patrzeć jak samotnie leży wśród sterty jabłek. I wtedy przyszła mi do głowy Zobacz więcej
Piersi z kurczaka w ciemnej glazurze Proste i smaczne danie z kurczaka. A do tego szybkie w przygotowaniu. I jeszcze tylko dodam, że takie nie całkiem banalne. Piersi są soczyste, aromatyczne i bardzo Zobacz więcej
eryk1w
eryk1w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
erVegan
Pieczone bataty w glazurze pieprzowej

Pieczone bataty w glazurze pieprzowej 24

Słodkie smaki iostry czarny pieprz? Tak jest!Słodkie, chrupiące ipieprzne pieczone bataty zglazurą. Tonie tylko jeden zkulinarnych trendów 2017, alepo prostu idealny ismaczny posiłek nazimowy wieczór. Zobacz więcej
Kolejny wpis z cyklu pyszny obiad, zgodny z założeniami diety Naturhouse. Łosoś w miodowo musztardowej glazurze z pieca w towarzystwie pieczonych ziemniaków z rozmarynem i blanszowanym szpinakiem z Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Szynka w glazurze miodowo-sojowej

Szynka w glazurze miodowo-sojowej 38

Pyszna słodko-kwaśna szynka pieczona w sosie sojowym z miodem i powidłami to szybka i łatwa propozycja na uroczysty obiad. Gorąco polecam! Składniki: 1,2 kg szynki - najlepiej 'kulka' marynata: 4 Zobacz więcej
Podrzucam Wam dziś doskonały pomysł na łososia. Lista składników nie jest długa, a przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut! A w smaku? Ge-nial-ny! Dawno żaden przepis na rybęmi tak nie zasmakował :) Zobacz więcej
Nashelly
Nashelly Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ginger Breath
Łosoś w miodowej glazurze.

Łosoś w miodowej glazurze. 25

Łosoś w delikatnej miodowej glazurze, złocisty z wierzchu, delikatny w środku. Do tego ulubione dodatki - zapraszam na zdrowy obiad. Łosoś pieczony w miodowej glazurze z chili i imbirem Przepis Zobacz więcej
Amerykanie w czwartek obchodzili w swoich domach Święto Dziękczynienia więc postanowiłam, że na moim stole w tym tygodniu też zagości indyk. A dokładniej filet z indyka w glazurze musztardowo-miodowej Zobacz więcej
Dziś przepis na wyśmienitego kurczaka, który stanie się chyba moim ulubionym. Chrupiący z wierzchu, w lepkiej słodko-słonej glazurze z dodatkiem sezamu - mniam! :) Przyznam, że nie jestem fanką Zobacz więcej
Dziś przepis na wyśmienitego kurczaka, który stanie się chyba moim ulubionym. Chrupiący z wierzchu, w lepkiej słodko-słonej glazurze z dodatkiem sezamu - mniam! :) Przyznam, że nie jestem fanką Zobacz więcej
Już kiedyś robiłam pieczone sajgonki, z bananami. Były bardzo smaczne, ale znalazłam dla nich lepsze pokrycie niż białko jaja- odrobinę oleju, z dowolnymi dodatkami lub bez. Są wtedy bardziej Zobacz więcej
Kolejny pomysł na wykorzystanie brukwi. Smażenie warzyw na maśle wydobywa z nich fantastyczny słodki smak, podkreślony jeszcze odrobiną miodu. A to wszystko skontrastowane sosem musztardowym. Zobacz więcej
Kurczak w wersji po-świątecznej. Te wszystkie pomarańcze, mandarynki i korzenne przyprawy mogą przydać się jeszcze do zrobienia czegoś pięknego. :) Jeśli uda Wam się, tak ja mi, trafić na fioletowe Zobacz więcej