warzywa z bulionu

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czysty bulion z warzyw przydaje się, gdy chcemy przygotować danie lekkie, dietetyczne, wegetariańskie czy wegańskie. Można go wykorzystać do przygotowania … Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Bulion z młodych warzyw

Bulion z młodych warzyw 87

0
To najlepsza pora na domowy bulion. Młode, słodkie warzywa można dostać na każdym straganie. Od bulionu zaczynam każdy weekend – zostawiam go na kilka godzin w piątek wieczorem żeby „mrugał” na małym Zobacz więcej
Nie ma lepszej potrawy na zimę niż aromatyczny, warzywny bulion. Popijany po powrocie z długich spacerów lub jako lekarstwo na przeziębienie. W bulionach lubię to, że można je jeść na mnóstwo Zobacz więcej
W zasadzie gotując rosół ( bulion) podaję potem klasycznie tzn. z makaronem ( różnego rodzaju w tym ryżowym i z naleśników), kostką z kaszy manny ( lub odmiana tego dodatku babeczkami z kaszy manny , Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Zupa ta powstała całkiem przypadkiem podczas przygotowywania Bulionu Wołowego Zamiast wyrzucić przecedzone z bulionu warzywa i resztki mięsa, postanowiłem je zmiksować, dodać Zobacz więcej
, umyć i włożyć do garnka. Zalać wodą, przyprawić solą, pieprzem, zielem angielskim, listkami laurowymi i lubczykiem. Cebulę obrać przekroić na pół, podpiec na ogniu przełożyć do garnka z czosnkiem. Zobacz więcej
na rybę gotowy... Sama ryba w tym przepisie to nic nowego - ale warzywa w bulionie chrzanowym to absolutna rewelacja. Bulion chrzanowy nadaje charakteru i wyrazistości potrawie... Może także stanowić Zobacz więcej
Zawsze robiłam zupy na wkładce mięsnej czy to było skrzydełko, czy jakaś kość. Właściwie gdyby nie dieta, to pewnie tak by zostało. "Człowiek całe życie się uczy"... pozostaje napisać. Nie Zobacz więcej
na temat zupy. Tym razem wariacja w trochę azjatyckim klimacie, bo mamy imbir, sos sojowy, dymkę i grzybki shimeji. Takie grzybki to ciekawe uzupełnienie bulionu- jeśli uda się Wam je kupić skuście Zobacz więcej
To zupa inspirowana potrawami podawanymi w północnych Chinach – wyrazista w smaku, bogata w najważniejsze składniki (mięso, warzywa, kluski), a przy okazji prosta w przygotowaniu. Jej smak łączy w Zobacz więcej
koncentracie bulionowym w paście, proszku typu vegeta i przyprawie bulionowej z grzybami. Zamiast popularnych kostek rosołowych Bulion z obierek można nawet wypić tak po prostu, jako „gorący kubek”, Zobacz więcej
Ostatnio coraz więcej mówi się o gotowaniu z głową, nie marnowaniu produktów i wykorzystywaniu wszystkiego co się da. Sam nie należę do osób, które wyrzucają jedzenie i wręcz boli mnie kiedy produkty, Zobacz więcej
sporo z nią zabawy, można jednak – tak jak już wiele razy polecałam – przygotować ją z wcześniej ugotowanego i zamrożonego rosołu. Wystarczy wtedy doprawić i przygotować dodatki. To zupełnie nowy Zobacz więcej
kiełbasy podwawelskiej cukinii 1 puszka kukurydzy, 2 marchewki, 50 g zielonego groszku, 50 g różyczek kalafiora, 1 czerwona papryka 200 ml bulionu grzybowego(ja go dostałam) 1 cebula czerwona Zobacz więcej
wariacji tej zupy jest pewnie nieograniczona. Jedliśmy ją z pierożkami won ton, kołdunami, plasterkami wołowiny, posypaną natką i szczypiorkiem. Najczęściej z dodatkiem makaronu - normalnego, Zobacz więcej
aromatyczne buliony i rosoły, z resztek mięsa tworzę sosy, potrawki, sałatki lub farsze do pierożków, z resztek po filetowaniu ryby powstaje zupa rybna, z przejrzałych owoców ciasta i desery, a z Zobacz więcej
sałatka z krewetka... sałatka z kurczakiem sałatka z mango, o... sałatka z tortellini surówka z kiszoneg... surówka z kiszonej... Zupy Zupa z kurek brokułowa cebulowa chłodnik z botwinki czerwony Zobacz więcej
garnek . Oczyścić warzywa ( umyć ) . Kalafior podzielić na różyczki , ogórek pokroić na cienkie długie plastry ( ze skórą ) , papryki w paski , por w kilku centymetrowe kawałki. Ułożyć w górnym Zobacz więcej
natalerzu
natalerzu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
natalerzu
Krem z kalarepki

Krem z kalarepki 92

0
Składniki: * 2 średniej wielkości kalarepki * 3 duże ziemniaki * 1 por * koperek * śmietana * sól, pieprz * bulion warzywny Warzywa obrać, porkroić w kostkę. Ugotować w bulione do miękkości. Zobacz więcej
IlonaS
IlonaS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TasteMyFood
Krem z kalafiora

Krem z kalafiora 125

0
Składniki: pół kalafiora 3 ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki ok. 1,5l bulionu (w zależności od konsystencji) koperek przyprawy do smaku: curry, ostra papryka, maggi, sól i pieprz Wykonanie: Zobacz więcej