warzywa z piekarnika bakłażan kabaczek

Lekkie danie wegetariańskie z komosą ryżową i pieczonymi warzywami to szybki pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Składniki: 100 g komosy ryżowej (quinoa) bakłażan marchewka kabaczek pomidorki koktajlowe Zobacz więcej
Błyskawiczna i przepyszna zapiekanka na bazie cukinii i pomidorów. Idealna jako samodzielna przekąska, lekki obiad lub dodatek do niego :) Świetnie smakuje posypana serem feta w towarzystwie sosu Zobacz więcej
sisters4cooking
sisters4cooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sisters4cooking
Vegeree

Vegeree 87

0
Kolejny pomysł na bardzo prosty obiad. Przepis znaleziony w książce "River cottage veg every day" Hugh Fearnley - Whittingstall. Składniki: 3 średnie cebule 1 duży bakłażan 1 duży kabaczek lub 2 Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Sezonowe warzywa z cząbrem

Sezonowe warzywa z cząbrem 103

0
Składniki: - kabaczek - bakłażan - 2 nieduże cukinie - 2 nieduże patisony - 2 łyżeczki chilli w proszku - sól do smaku - świeżo zmielony czarny pieprz - duży ząbek czosnku - cebula - 6 łyżek oliwy - Zobacz więcej
Lubię wrześnie. Znaczy kiedyś lubiłam, bo były pełne, dojrzałe i dostanie. A teraz są zimne i deszczowe. A zimna nienawidzę najbardziej na świecie. Cały dzień dziś śpię. Więc na obiad - kwintesencja Zobacz więcej
Korzystając w pełni z sezonu na pomidory, kabaczki, smaczne ziemniaki, młodą cebulę zachęcam do przyrządzenia bardzo prostej warzywnej zapiekanki. Jej przygotowanie ogranicza się do pokrojenia Zobacz więcej
Wspaniała jesienna zapiekanka, pełna kolorów, smaków i zapachów. Ponieważ przygotowywałam ją na wegańskie przyjęcie, użyłam wędzonego tofu, ale jeśli wolisz, możesz użyć ulubionego sera – cheddara, Zobacz więcej
Wspaniała jesienna zapiekanka, pełna kolorów, smaków i zapachów. Ponieważ przygotowywałam ją na wegańskie przyjęcie, użyłam wędzonego tofu, ale jeśli wolisz, możesz użyć ulubionego sera – cheddara, Zobacz więcej
Wiem dlaczego niektórzy mówią, że nie lubią warzyw - bo nigdy ich nie piekli. Chociaż miękka papryka z leczo, duszone bakłażany albo grillowane kabaczki też są niczego sobie, to jednak nic nie dodaje Zobacz więcej
Pora na kolejne danie diety warzywnej. Co prawda w trakcie przygotowywania tego dania aż się prosiło aby posypać całość serem i zapiec ale niestety jak nie wolno to nie wolno ( ale wszyscy szczęśliwcy Zobacz więcej
małgo
małgo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Yummy & Tasty
Pieczone ratatouille

Pieczone ratatouille 188

0
July 29, 2011 Tak to jest, gdy przegląda się Filmweb i w rekomendacjach pojawi Ci się bajka dla dzieci. Mam na myśli oczywiście Ratatuj. Przypomniał mi on tytułową potrawę, która jest swoistą formą Zobacz więcej
– dobrze ją wyłożyć folią aluminiową, będzie mniej zmywania. Folię można polać olejem by położyć na niej ostatecznie warzywa – ziemniaki, paprykę, cebulę, pora, pomidory, bakłażany, cukinię, kabaczka Zobacz więcej
na przełomie sierpnia i września NALEŻY jeść kabaczki, papryki, pomidory, cukinie oraz bakłażany bo wtedy właśnie są najpyszniejsze, najsoczystsze, najświeższe, najpiękniejsze i najbardziej kolorowe! Zobacz więcej
Cześć =) Ratatouille, to prowansalski gulasz z sezonowych warzyw letnich (spolszczona wersja: ratatuj). Z regułypodawany jestjako dodatek do dania głównego, lecz może również stanowić posiłek samw Zobacz więcej
Schab z nadzieniem z borowików ze spaghetti warzywnym z marchewki cukinii i kabaczka na podłożu z bakłażana, Sałatka z rukoli i kiełkami rzodkiewki , spieniony sos pomidorowy. Składniki: 1 Zobacz więcej
Lubię jesień za sezonowe warzywa, teraz jest doskonała pora na pyszne papryki, bakłażany, dynie i kabaczki. Podaję je faszerowane na różne sposoby: mięsem, kaszą i innymi warzywami. Dziś na obiad Zobacz więcej
kierować się ogólną zasadą, że jako podstawa powinno być coś z korzeni i bulw, czyli np. bataty, ziemniaki, marchew, brukiew. Dla wyrazistości smaku dobrze dodać czosnek, cebulę i pomidory. A jako Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Kabaczek faszerowany.

Kabaczek faszerowany. 149

0
Gdy mam ochotę na konkretne jedzenie, nie wiem czemu, ale często moje mysli kierują mnie do faszerowanych warzyw. Mój sposób to wypełnianie warzyw ulubioną kaszą z dodatkami. Faszeruję pomidory, Zobacz więcej
Od momentu kiedy obejrzałam bajkę "Ratatuj", chciałam spróbować zrobić to danie. Cienko pokrojone warzywa ułożone na sosie pomidorowym, do tego proponuję kaszę jęczmienną, ale mogą być też ziemniaki i Zobacz więcej
Będąc ostatnio u babci dostaliśmy mnóstwo "swoich" warzyw prosto z działki. Ogórki, pomidorki- wiadomo... Ale co zrobić z kabaczkiem? Wydłubać, nafaszerować, upiec, zjeść! Ale do rzeczy... Składniki Zobacz więcej