wątroba cielęca

Wątroba cielęca nie jest zapewne najpopularniejszym produktem w naszych sklepach. Teraz półki opanowała ta drobiowa, zastępując wątrobę wieprzową- żylastą zmorę czasów mojego dzieciństwa. Wątroba Zobacz więcej
Dla miłośników wątróbki, jedna z najlepszych moim zdaniem – wątroba cielęca. Lekkie warzywa, słodkawe wiśnie. Czego chcieć więcej? For liver lovers, one of my favourite – veal liver. Fresh and light Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wątroba jest organem wewnętrznym zwierząt rzeźnych, drobiu i dziczyzny i należy do podrobów – jadalnych organów zwierzęcych. Wątroba zawiera białka, … Zobacz więcej
Wątróbka z cebulką Składniki : 40 dkg wątroby cielęcej lub drobiowej 1 duża cebula sól pieprz mielony majeranek olej Sposób wykonania : Wątrobę myjemy i kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w cienkie Zobacz więcej
Salceson domowy Składniki: - maski i mięso z głów wieprzowych - tłuszcz drobny - wątroba wieprzowa lub cielęca - skórki wieprzowe - serce, nerki - uszy - golonka - ozorek - krew świeża lub suszona - Zobacz więcej
Wątróbka w sosie pomarańczowym Składniki: 50 dag wątroby cielęcej 2 łyżki mąki 3 dag masła majeranek sól i pieprz 2 pomarańcze 200 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego szczypta cukru 1 łyżeczka Zobacz więcej
Kolejna ,ciekawa potrawa z watróbką.Zazwyczaj używa się tu wątroby wołowej lub cielęcej , ale ja za bardzo za nią nie przepadam ,wolę kurzą.Danie smakuje delikatnie,kremowo.Pochodzi z kuchni kresowej. Zobacz więcej
Salceson cielęcy Składniki: - ścinki mięsa cielęcego, - kości z rozbioru, - nerki, serce, płuca i wątroba cielęca - peklosól 18g/kg, - skórki wieprzowe - pieprz 1,5g/kg, - majeranek 1g/kg, - sól do Zobacz więcej
Czas przygotowania: min. Czas pieczenia: 60 min. Pasztet tradycyjny według przepisu mojego teścia wykonywany dwa razy w roku przez mojego Pawła dla podtrzymania tradycji i dla smaku. Foremka: keksówka Zobacz więcej
Skład: 0,5 kg wołowiny 0,5 kg wieprzowiny 0,5 kg cielęciny 30 dag boczku 0,5 kg kurczaka 30 dag wątroby (cielęcej lub kurzej) 2 cebule 2 marchewki pietruszka 5 ziaren pieprzu i liść laurowy 2 czerstwe Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Pasztet

Pasztet 3944

0
być rozgotowane, żebyśmy mogli oddzielić je od kości. Ugotowane mięso mielimy 3 razy wraz z marchewką i pietruszką. Wątrobę (np. cielęcą lub drobiową ok. 0,25 dkg) smażymy z 2-3 cebulami (pokrojonymi Zobacz więcej
Mus z wątróbki już dawno robiłam, ale był podany zupełnie inaczej. Dzisiaj postanowiłam się trochę pobawić i wyszło mi super danie. Polecam zwłaszcza dla niejadków, którzy nie lubią wątróbki, a warto Zobacz więcej
Uwielbiam wątrobę! Każdą. Drobiową, wieprzową, cielęcą, a nawet koźlęcą. Najważniejsze, żeby była miękka. Cztery lata temu miałam wątpliwą przyjemność zjeść twardą, suchą i lekko przypaloną. Do tej Zobacz więcej
Wątroba – jedni ją kochają inni nienawidzą. Ja osobiście bardzo lubię i byłam jednym z nielicznych dzieci w przedszkolu, które wątróbką nie gardziły. Może dlatego, że moja mama zawsze smacznie ją Zobacz więcej
zupełnie co innego,ale z racji takiej że,w żadnym sklepie nie mogłam dostać najważniejszego składnika,wybór padł na wątróbkę,która wpadła mi w oko. Po czym moja wyobraźnia i kubki smakowe dały o Zobacz więcej
również do deserów oraz wypieków takich jak: naleśniki, wypieki na Boże Narodzenie, chleb z suszonymi owocami, kremy, melon. Do mięs także możemy dodawać imbir( wieprzowina słodko-kwaśna, dania z Zobacz więcej
Wątróbka... temat nieco kontrowersyjny... ma zarówno swoich zwolenników, mój mąż i ja do nich należymy, jak i zatwardziałych przeciwników, czyli moje córki. Pewnie w Waszych domach jest tak samo, Zobacz więcej
Moderne. Tusza jest dzielona podczas rozbioru na cztery ćwiartki, ale oprócz mięsa z kośćmi jadalne są także wnętrzności. Piąta ćwiartka to części tuszy mięsa, które po uboju nie stanowi żadnej Zobacz więcej
Witamina A ( Beta-Karoten, Prowitamina A, Retinol): -zródłem są żółte i pomarańczowe owoce i warzywa (marchewka zawiera dużo karotenu ), niektóre liściaste warzywa , oraz jaja , mleko pełne , Zobacz więcej