wątroba drobiowa

Domowa wątrobianka * 0,5kg wątroby drobiowej * 2 ząbki czosnku * 4 łyżki smalcu * średnia cebula * majeranek * sól * pieprz Cebulę smażym... Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Sałatka śniadaniowa

Sałatka śniadaniowa 159

0
Domowa wątrobianka * 0,5kg wątroby drobiowej * 2 ząbki czosnku * 4 łyżki smalcu * średnia cebula * majeranek * sól * pieprz Cebulę smażym... Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Wątróbka inaczej

Wątróbka inaczej 254

0
Wątroba smażona z cebulką + makaron pełnoziarnisty z sałatą lodową, prażonymi pestkami dyni w miodzie, musztardą francuską i oliwą: Przyznam,że w przepisie brakowało jakiegoś sosu, najlepiej Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Domowa wątrobianka

Domowa wątrobianka 1871

0
* 0,5kg wątroby drobiowej * 2 ząbki czosnku * 4 łyżki smalcu * średnia cebula * majeranek * sól * pieprz Cebulę smażymy z czosnkiem na smalcu na rumiano, dodajemy umytą wątrobę i smażymy. Zobacz więcej
Wątróbka z cebulką Składniki : 40 dkg wątroby cielęcej lub drobiowej 1 duża cebula sól pieprz mielony majeranek olej Sposób wykonania : Wątrobę myjemy i kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w cienkie Zobacz więcej
Składniki: wątroba drobiowa 2 cebule 2 łyżeczki cukru szczypta soli masło/ olej mąka mleko Przygotowanie: Wątróbke oczyścić ze wszystkich niepotrzebnych flaczków, ścięgien. Wyporcjować (pokrajać na Zobacz więcej
Wątroba cielęca nie jest zapewne najpopularniejszym produktem w naszych sklepach. Teraz półki opanowała ta drobiowa, zastępując wątrobę wieprzową- żylastą zmorę czasów mojego dzieciństwa. Wątroba Zobacz więcej
Wątroba wieprzowa z jabłkami i cebulą idealna na tani i smaczny obiad. Częściej kupuję wątróbkę drobiową, ale dzisiaj akurat postawiłam na wieprzową. Danie bardzo smaczne przyrządzone z dużą ilością Zobacz więcej
Uwielbiam fasolkę po bretońsku, mogę ją jeść dniami i nocami :-) Gorzej niestety znoszę trawienie fasoli.... Wpadłam jednak na genialny pomysł, aby to danie było lżejsze, a jednak miało ten sam smak Zobacz więcej
Wątróbka ma pewnie tyle samo zwolenników co przeciwników... ja osobiście nie przepadam za wieprzową, ale co innego drobiowa. Raz w miesiącu serwuję rodzince na obiad smażoną drobiową wątróbkę z Zobacz więcej
a'la salceson drobiowy z koguta Składniki: - ścinki mięsa i skóra z koguta wiejskiego, - serca, żołądki i wątroby z koguta, - peklosól 18g/kg, - skórki z koguta - golonka wieprzowa, - pieprz 1,5g/kg, Zobacz więcej
Dlaczego nie powiedziałam od razu, że chodzi o wątróbkę drobiową...? 1 kg wątróbki drobiowej 2 jajka 1 szkl bułki tartej sól pieprz do smaku Wątrobę, oczyścić z błon i śluzu (umyć) następnie Zobacz więcej
Składniki : 2 kg mięsa wieprzowego ( łopatka,karkówka ) 60 dkg wątroby drobiowej 4 średnie cebule 3 całe jajka 1 łyżeczka solanki (rodzaj soli do wyrobów wędliniarskich) 3 zwykłe bułki (mogą być Zobacz więcej
Zwykle przygotowywałam wątrobę otaczając ją tylko w mące i serwowałam na wiele sposób. Tym razem chciałam spróbować czego nowego bo zależało mi by podać ją na zimno. Wątróbka w panierce to super Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam gulaszu z wątróbki, tym bardziej z wieprzowej. Zawsze wybierałam wątróbkę drobiową. Ale było wieprzobicie, dostaliśmy przeogromną wątrobę , no i postanowiłam zrobić z niej właśnie Zobacz więcej
« Kiełbasa wieprzowo-drobiowa Polędwica Spoocka - na ... » Kiszka pasztetowa – na exsport z 1978r. Kiszka pasztetowa – na exsport 1978r. Składniki: - wątroba wieprzowa 1,5kg - cielęcina 0,75kg - Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Pasztet

Pasztet 3944

0
być rozgotowane, żebyśmy mogli oddzielić je od kości. Ugotowane mięso mielimy 3 razy wraz z marchewką i pietruszką. Wątrobę (np. cielęcą lub drobiową ok. 0,25 dkg) smażymy z 2-3 cebulami (pokrojonymi Zobacz więcej
Mus z wątróbki już dawno robiłam, ale był podany zupełnie inaczej. Dzisiaj postanowiłam się trochę pobawić i wyszło mi super danie. Polecam zwłaszcza dla niejadków, którzy nie lubią wątróbki, a warto Zobacz więcej
Pyszne kluseczki z wątróbki drobiowej i delikatnego mięsa z piersi kurczaka. Doskonały dodatek do niedzielnego rosołu. Zasmakuje małym i dużym. 50 dag wątroby drobiowej 1 pierś z kurczaka łyżka cebuli Zobacz więcej