wątroba wieprzowa gulasz

Nigdy nie robiłam gulaszu z wątróbki, tym bardziej z wieprzowej. Zawsze wybierałam wątróbkę drobiową. Ale było wieprzobicie, dostaliśmy przeogromną wątrobę , no i postanowiłam zrobić z niej właśnie Zobacz więcej
Macie dynię i mięsko wieprzowe ?, no to pędźcie do kuchni i gotujemy. Gulasz jest bardzo aromatyczny i przepyszny, doskonały na obiad i późną kolację. Zapraszam serdecznie. Składniki: 500 g łopatki Zobacz więcej
Polska kuchnia bogata jest w przepisy, w których główne skrzypce grają podroby. Jeden z najprostszych i jednocześnie jeden z moich ulubionych, to wątroba wieprzowa duszona z cebulką. * WĄTRÓBKA Zobacz więcej
Czy wątróbka kojarzy Wam się zwykle z cebulą i ziemniakami? Skojarzenie bardzo dobre bo domowe i generalnie smaczne. Ale, żeby złamać pewne stereotypy postanowiłem dzisiaj pomieszać kilka prostych Zobacz więcej
Wątróbka w sosie z majerankiem. W moim domu jadamy różne dania, które dla innym mogą wydać się dziwne, niejadalne, obrzydliwe. Są to między innymi: nerki, ozory, serca, czy wątrobę. Ale cóż mamy Zobacz więcej
Darek Podlasek
Darek Podlasek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chleba naszego
domowy pasztet

domowy pasztet 2

0
Taki pasztet, to skarb domowy :) poezja smaku... Musi być na każde święta ponieważ wszyscy go uwielbiają :) Mięso : 2 kg łopatki wieprzowej, 1 kg wołowiny jak na gulasz, 1 kg mięsa z drobiu, 1 kg Zobacz więcej
czy wieprzową szynkę. Również świńskie uszy, cielęce policzki czy drobiowe serca nadają się do jedzenia. Pokażę Wam różne przepisy na podroby, np. na wątróbkę z jabłkiem czy kaszankę na konfiturze z Zobacz więcej
Opis: Pasztet wołowo-wieprzowy z wątróbką to moja ulubiona wersja domowej pieczeni pasztetowej. Pasztet jest bardzo smaczny, esencjonalny, kremowy, szybki i nieskomplikowany w przygotowaniu. Zobacz więcej
wielu uważany za niesmaczny produkt. Błędne jest myślenie, że potrawy bazujące na podrobach to tańszy i gorszy zamiennik dań mięsnych. Flaki, ozory, żołądki, serca czy ogony są często traktowane jak Zobacz więcej
w oleju batony muesli z czekoladą kawa instant cukier guma do żucia owocowa cukierki owocowe sól napoje: pomarańczowy i ananasowy napój izotoniczny pomarańczowy akcesoria: zestaw do podgrzewania z Zobacz więcej
to ulubione gatunki dziczyzny i ptactwa. Z różnych rodzajów mięs, a także wielu innych dodatków, sporządza się chyba najbardziej ambitne spośród piemonckich dań -fritto misto. Z kolei smażona wątroba Zobacz więcej
jogurt naturalny 1 łyżka pestek słonecznika 1 łyżka suszonych jagód acai Szczypta cynamonu oraz kardamonu Wszystkie składniki wymieszaj razem. Obiad Gulasz z fasolką 150 g polędwicy wołowej lub Zobacz więcej
kimchi, pastę gochujang, imbir i czosnek. Dusimy razem około 7 minut, aż kapusta stanie się przezroczysta. Następnie dodajemy wodę i tuńczyka i dusimy około 10 minut. Na koniec dodajemy tofu, Zobacz więcej
przepisów, do których lubię powracać.15.12.2012 blog otrzymał nowe zadanie :) Wyświetl mój pełny profil Etykiety Boże dary(8) chleby(9) ciasta(30) ciastka(9) dania mączne(12) dania warzywne(13) dania Zobacz więcej
to wątróbka indycza, ponieważ jest łatwiejsza w obróbce (większa) niż kurza. Wątrobę należy dokładnie oczyścić. Co prawda, gdy kupujemy w sklepie, na ogół jest już oczyszczona z woreczka żółciowego, Zobacz więcej
„od czapy”. Na dodatek – jak to zjeść? Można oczywiście nożem wypiłować ze skorupy, ale smakowo to mi do niczego nie pasowało. Restauracja Czardasz w Gdańsku – wątroba cielęca Drugą potrawą był tokań Zobacz więcej
KUCHNIA WŁOSKA KUCHNIA WĘGIERSKA KULINARNE AWARIE LEKKIE DANIA MAZURKI MUFFINKI,BABECZKI,TARTALETKI NA IMPREZOWĄ NUTĘ NALEWKI DOMOWE PIECZYWO PIERWSZE ŚNIADANIE -DIETA 1500 kcal. PODROBY PODWIECZOREK Zobacz więcej
CIASTO DROŻDŻOWE, CIASTO FRANCUSKIE CIASTO NA NIEDZIELĘ COŚ Z NICZEGO DANIA JEDNOGARNKOWE DANIA MIĘSNE DANIA MĄCZNE DANIA NA ZIMNO DANIA OBIADOWE DIETETYCZNE 1500kcal. DANIA Z INDYKA DANIA Z KURCZAKA Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 412

0
i czerwonej, ogórków, buraków ćwikłowych , dziczyzny oraz dyni. Również do produkcji wielu wódek (Gin, Genever, Kranawitter )czy nasza „Jałowcówka”. Gałązki dodane pod koniec wędzenia podnoszą walory Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6544

1
" polega na przykryciu starego mięsa świeżym i przebiciu daty ważności; w "zawijance" mięso stare okłada się mięsem świeżym; w "mieszance" starą wołowinę miesza się z wieprzowiną i sprzedaje jako Zobacz więcej