Przepis na wątrobe

Powiązane przepisy:

Jeśli pasztetpiekęna Święta, to musi onbyć w klimacie światecznym. Musi pachnieć Świętami... :) Jałowiec, imbir, kolendra, rozmaryn, majeranek... a do pasztetu koniecznie trzeba podać borówkę lub Zobacz więcej
alpacasquare
alpacasquare Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
alpacasquare: dieta paleo
domowy ketchup

domowy ketchup 2168

Ketchup jest chyba najpopularniejszym dodatkiem do dań, szczególnie do fast-foodów. Nadaje się także świetnie do dań paleo, np. warzyw, mięsa czy omletów. Moja wersja ketchupu jest wersją ekspresową- Zobacz więcej
Miała być szynka,wyszedł pasztet :)w dodatku bardzo smaczny.. mięsny z wyczuwalną słodyczą śliwki.Jak się okazuje pasztety można nie tylko piec ale również parzyć. Pasztet ten wykorzystam również jako Zobacz więcej
Przyszła pora na zupę z marchwi w pięciu energetycznych kolorach :) Marchew prezentowałam w tym poście:Marchew w kolorze marchewkowym ?Zapraszam - zajrzyjcie i podziwiajcie :) Tradycyjnie przepis Zobacz więcej
natusiowawkuchni: Wątróbka cielęca w cebuli i ziołach natusiowawkuchni czwartek, 26 czerwca 2014 Wątróbka cielęca w cebuli i ziołach Nie jest łatwo dostać dobrą, zdrową i ładną wątrobę cielęcą. Zobacz więcej
Nie byłam fanką wątróbki a już na pewno nie lubiłam (i nadal nie lubię) jej przygotowywać a szczególnie rano kiedy mój żołądek jest bardzo wrażliwy na wszelkie "oślizłości". Postanowiłam odczarować Zobacz więcej
z warzyw...Delikatne bulwy kopru wloskiego teraz, na wiosne, sa najsmaczniejsze. Moja przyjaciolka Francesca, rodem z Calabrii zawsze opowiadala nam, ze jedzono je tradycyjnie w wielkanocy Zobacz więcej
Jak co roku układam listę świątecznych potraw i wypieków. Skreślam,dodaję i znowu skreślam. Myśli wedrują to tu ,to tam ,zbierając kulinarne wspomnienia. Bo święta to czas radości i sentymentalnych Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Est-Ouest
Czas na detoks?

Czas na detoks? 87

Wybierajac letnia wode do ciala w aptece chodzilam pomiedzy regalami i jak co roku zatrzymalam sie na produktach do detoksu. Rozne ampulki, mieszanki ziol w buteleczkach kusza obietnicami "wspomaga Zobacz więcej
Ten przepis wymyślił mój Mąż , jest nie tylko jego autorem, ale także jedynym w naszym domu, mistrzem w przygotowaniu tej potrawy. Okupuje wtedy kuchnię z czego bardzo się wszyscy cieszymy. Przepis Zobacz więcej
Surowiec i materiały pomocnicze -serce wiepszowe szt.1 -golonka z kością szt.1 -skórki wiepszowe 1 kg (najlepsze smalone słomą daje nam piękny zapach i lepszy smak) -wątroba 1 kg -ścinki wieprzowe 1 Zobacz więcej
Pietruszka to jeden z najcenniejszych produktów jakim obdarzyła nas natura. Najczęściej jednak pietruszka stanowi dekorację na talerzu i często jest zdrowsza niż posiłek który zdobi. W zdrowej kuchni Zobacz więcej
Znakomity afrodyzjak, świetne źródło kwasu foliowego dla ciężarnej, uzupełnia niedobory wapnia u kobiet karmiących piersią. Wiesz co to takiego?!?Tak to szparagi! W 95% szparagi skladają się z wody! Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam gulaszu z wątróbki, tym bardziej z wieprzowej. Zawsze wybierałam wątróbkę drobiową. Ale było wieprzobicie, dostaliśmy przeogromną wątrobę , no i postanowiłam zrobić z niej właśnie Zobacz więcej
alpacasquare: dieta paleo, zaburzenia hormonalne, zdrowe odżywianie: Dlaczego uważam, że lekarze źle przepisują leki pogarszajac nasz stan zdrowia? paleo photo diet przepisy tarczyca zdrowe odżywianie Zobacz więcej
Wątróbka przyrządzona w ten sposób, jest mocno zrumieniona, chrupiąca i po prostu pyszna :-) Żeby osiągnąć taki efekt musimy mocno rozgrzać smalec i smażyć ją w wysokiej temperaturze. Dlatego ważne Zobacz więcej
Bardzo lubię wątróbkę i to pod każdą postacią, ale z oczywistych powodów nie jem jej zbyt często, zazwyczaj raz - góra dwa razy - w miesiącu. Lubię jak jest miękka, dobrze doprawiona i dobrze Zobacz więcej
Wszyscy chyba zgodza sie z tym, ze watrobka nie jest zbyt... urodziwa. Jak by jej nie przygotowac, nie da sie ukryc, ze przecudnej urody, to ona nie jest;) Watrobkowe potrawy maja chyba tyle samo Zobacz więcej
Camilla w kuchni: PRZYPRAWY które poprawiają smak i aromat potraw Camilla w kuchni środa, 19 sierpnia 2015 PRZYPRAWY które poprawiają smak i aromat potraw ANŻELIKA Smażone w cukrze młode łodygi Zobacz więcej
Dzisiaj bez zbednych wstepow, bo o watrobce pisalam juz TUTAJ:) Składniki: 1/2 kg watrobek (najlepiej gesich) 1/2 kg malutkich pieczarek 1 srednia cebula 3 lyzki slodkiej smietanki maka do obtaczania Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: