wątrobiana

rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
domowa wątrobiana

domowa wątrobiana 286

4
wątrobiana Dzisiaj przedstawię wyrób nieco odmienny od zwykłego pasztetu. Dawniej produkt ten wykonywano przy każdym porządnym wiejskim świniobiciu. Dziś już o wiele rzadziej słyszy się o wątrobianej. Zobacz więcej
Knedle wątrobiane to potrawa tradycyjna dla kuchni austriackiej, niemieckiej oraz czeskiej, najczęściej spotykana w Palatynacie, Bawarii, austriackim Tyrolu oraz w północnych Czechach. Knedle robione Zobacz więcej
Smaczna pasta do kanapek - wątróbka wieprzowa i mięso z rosołu. Z dodatkiem majonezu stanowią idealne smarowidło - do kanapek, krakersów lub innych przekąsek. A co najważniejsze - szybkie i łatwe do Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Wątrobiane kluski na rosole

Wątrobiane kluski na rosole 358

0
Dziś przygotowałam nietypowe danie. Są to kluski z drobiowej wątróbki na rosole. Jadłam je u bratowej podczas wizyty u Niej i mojego brata. Dla mnie była to nowość ale danie zasmakowało Zobacz więcej
Składniki: 180 g fasolki szparagowej 850 g cukinia (żółta, zielona) 290 g pieczarek 2 czerwone papryki 2 czerwone cebule 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta imbiru puszka pomidorów bez skórki sos Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Domowa wątrobianka

Domowa wątrobianka 1870

0
. Wkładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy do lodówki. Polecam!!! Ja dałam cebulę czerwoną, która zmieniła kolor na mało apetyczny- tak jak cała pasta wątrobiana, ale wierzcie mi jest pyszna!!! i Zobacz więcej
Jakie macie zdanie o wątróbce drobiowej? Lubicie czy raczej omijacie szerokim łukiem? A może lubicie wątrobiane pasztety? Jeśli tak to to danie przypadnie wam do gustu. Zapraszam do przygotowania Zobacz więcej
Smaczny dodatek do rosołu, kiedy znudzi się makaron, ryż , czy lane kluski, albo zostanie rosół z niedzieli, można zrobić kluski wątrobiane, to syte i pyszne danie. U nas to tradycyjne danie, Zobacz więcej
. Dowiemy się jak zrobić mus malinowy, marynatę do mięs czy kiszkę wątrobianą, ale też co to jest cymes, gęsi pipek czy Weihnachtsstollen. Mnie najbardziej spodobał się rozdział pod tytyłem "Swojskie Zobacz więcej
podawany jest z makaronem lub plackiem przyrządzonym samodzielnie. Na Śląsku Cieszyńskim rosół podaje się również z kluskami wątrobianymi. Tak rosół definiuje Wikipedia :D Dla mnie rosół to pewnego Zobacz więcej
Wątróbka...jedni ją uwielbiają inni nie cierpią, my należymy do pierwszej grupy:) Lubimy wątróbkę, smażoną duszoną, w sosie lub kluski wątrobiane do rosołku..pycha:) Warto polubić wątróbkę, ponieważ Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Kolorowe kluski do rosołu

Kolorowe kluski do rosołu 224

0
Rosół wiadomo najlepiej smakuje z makaronem, ale dobrze tez smakuje z ziemniakami- szczególnie wołowy, czy też z lanym ciastem. U mnie w domu przygotowuje się też kluski grysikowe i wątrobiane. Dobry, Zobacz więcej
do smarowania. Przepis odrobinę zmodyfikowałam - użyłam wątróbek indyczych, rozmaryn zastąpiłam estragonem, a konfiturę pomarańczową - porzeczkami. Ich słodka kwaskowatość współgra z delikatną Zobacz więcej
. Wędzenie W temperaturze 50-60 stopni czas 2-2,5 godz. Gdy baton wystygł byłem bardzo zaskoczony smakiem nie spodziewałem się ,że będzie takie smaczne. W smaku przypomina krzyżówkę wędzoną pasztetu, Zobacz więcej
Kluski francuskie do zup Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętniej z ziemniakami, ale oczywiście w wersji domowej, bo w restauracji kulturalnie z makaronem, z Zobacz więcej
z makaronem typu nitki lub wstążki, z ziemniakami lub z plackiem. W niektórych gospodarstwach domowych podawany jest z makaronem lub plackiem przyrządzonym samodzielnie. Na Śląsku Cieszyńskim rosół Zobacz więcej
od pasztetów wątrobianych. Żeby nie było za zdrowo zawiera w sobie kawałeczki słoniny. Więc jeśli nie lubicie wątróbki, ten pasztet jest dla was. Potrzebujemy 0,7kg karczku 0,5 kg łopatki 0,3 kg Zobacz więcej
pod koniec XIII stulecia papież Marcin IV nie odmawiał sobie rarytasów.Ze zdrowym apetytem zajadał się węgorzami z Bolseny. Sprowadzał żywe ryby, po czym kazał je przechowywać w specjalnych Zobacz więcej
, szpinakowe aż po... wątrobiane Leberspätzle). "Die schwäbische Küche" Matthiasa Mangolda to niewielka, 140 stronicowa książka o regionalnych specjałach Szwabii. Choć wiele przepisów dotyczy Zobacz więcej