wątrobianka na podgardlu

Ewa Mróz
Ewa Mróz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fully-flavoured.blogspot.com
Wątrobianka

Wątrobianka 708

Wątrobianka to domowa wędlina dla miłośników wątróbki. Z dużą ilością pietruszki - jest pyszna i zdrowa. ;) Wątrobianka Składniki na farsz: 1 kg wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 2 cebule 2 bułki Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub Zobacz więcej
Cześć =) Kanapki to szybka i prosta przekąska. W dodatku stwarzają one mnóstwo możliwości podania i dekorowania. W Polsce kanapki podaje się zazwyczaj w prostej formie. Dziś zapraszamy na kanapkę z Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
WĄTROBIANKA

WĄTROBIANKA 3225

To cudo powstało jako produkt uboczny podczas wykonywania pasztetu - o nim będzie za czas jakiś. Kupiłam za dużo wątróbki, która nie mogła się przecież zmarnować i tak w ekspresowym tempie powstała Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w Zobacz więcej
Lubię pasztety, no nie wiem dlaczego ale tak jest. Czasami taka kanapka z pasztetem i jeszcze ogóreczkiem do tego to dla mnie spełnienie. Ale sami wiecie jak to jest, lepiej jednak zrobić samemu. Tym Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle najlepiej z przyrostem mięsnym 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 30-40 g/kg -peklosól 30-40 g/kg -pieprz czarny mielony 4 g/kg -kolendra mielona 3 g/kg -czosnek świeży Zobacz więcej
Podgardle prasowane na ostro Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wędzone 1kg - listek laurowy 2 listki na kg - pieprz 1,5g/kg - papryka ostra 1g/kg - papryka słodka 1,5g/kg - Zobacz więcej
Uwielbiam pasztetową ! I swego czasu pojawił się pewien problem, ponieważ poczytałam sobie co dodają do pasztetowej w zakładach mięsnych... Tu mojamiłośćdo tego pysznegosmarowidłasię skończyła, Zobacz więcej
Zaczytując się ostatnio "Hotelem Pastis" Petera Mayle'a, nie mogłam pozbyć się myśli na temat foie gras, bo główny bohater jadał ją dość często. Wątróbki z kaczki lub gęsi nigdy nie jadłam, tym Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Domowa wątrobianka

Domowa wątrobianka 2030

* 0,5kg wątroby drobiowej * 2 ząbki czosnku * 4 łyżki smalcu * średnia cebula * majeranek * sól * pieprz Cebulę smażymy z czosnkiem na smalcu na rumiano, dodajemy umytą wątrobę i smażymy. Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle prasowane

Podgardle prasowane 977

Podgardle prasowane Składniki: - podgardle wieprzowa 2kg - peklosól 18g/kg - pieprzczarny 1,5g/kg - papryka słodka lub ostra 1 g/kg - czosnek granulowany w ilości jak kto lubi - żelatyna w ilości ok. Zobacz więcej
Wątrobianka wg. Arkadiusza Składniki: - 5 kg wszystkiego czyli podgardle, boczek, okrawki z łopatki z fajnymi przerostami mięsa, - 1,5kg wątroby wieprzowej, - 0,5 kg wątroby baraniej, - 5 czerstwych Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Podgardle wędzone

Podgardle wędzone 869

Podgardle wędzone Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - podgardle wieprzowe ze skórą - peklosól - pieprz - listek laurowy - ziele angielskie - czosnek Sposób wykonania: Podgardle ze skórą Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem 1272

Domowy smalecpełenpysznychchrupiącychskwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smakdzieciństwa najlepsza rzecz jakmożnabyłojeśćz jeszczeciepłymświeżymchlebem. Szkoda ze nasze dzieci Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Domowa wątrobianka ze śliwką

Domowa wątrobianka ze śliwką 619

Składniki: * wątroba wieprzowa 1/2 kg * średnia cebula * majeranek * 3 łyżki smalcu * pieprz * sól * kilka suszonych śliwek Cebulę smażymy na smalcu dodajemy drobno pokrojoną wątrobę. Usmażoną Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Paszteciki z domową wątrobianką

Paszteciki z domową wątrobianką 250

Polecam Wam paszteciki, które z wątrobianką smakują wyśmienicie a ciasto jest idealne- nie rozwala się, nie jest gumowe, dobrze smakuje i zachowuje świeżość. Ilość na 30 niewielkich pasztecików, ale Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Domowy smalec z podgardla

Domowy smalec z podgardla 492

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla 381

2 kg wędzonego podgardla 2 duże cebule, garść świeżego majeranku Oczywiście podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym... smak nie jest ten sam. Podgardle zemleć, włożyć do garnka z grubym Zobacz więcej