wątróbka cielęca

{{headerMessage}}
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wątroba jest organem wewnętrznym zwierząt rzeźnych, drobiu i dziczyzny i należy do podrobów – jadalnych organów zwierzęcych. Wątroba zawiera białka, … Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Wątróbka cielęca - przepis

Wątróbka cielęca - przepis 1979

1
{{headerMessage}}
Składniki: Wątróbka cielęca cebula 2 szlotki sól pieprz masło lampka wina Przygotowanie: Wątróbkę namoczcie. Osuszcie i smażcie na maśle. Dodajcie pokrojoną cebulę i szlotkę. Jak wątróbka się zrumieni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbka cielęca dobrze przygotowana niczym nie przypomina w smaku klasyczną wątróbkę. Składniki: wątróbka cielęca białe wino sól pieprz cebula mąka oliwa Przygotowanie: Wątróbkę namoczcie. Jak woda Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HARRISA
PASZTET Z WĄTRÓBEK CIELĘCYCH

PASZTET Z WĄTRÓBEK CIELĘCYCH 91

0
{{headerMessage}}
Najszybszy pasztet na świecie Robi się go w niespełna 10 minut SKŁADNIKI: 500 g wątróbki cielęcej lub z indyka (te są najlepsze) 5 jaj 150 g rozpuszczonego masła 50 ml whisky lub wiśniówki sól pieprz Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Wątróbka cielęca z cebulką

Wątróbka cielęca z cebulką 7035

2
{{headerMessage}}
Wątróbka cielęca i drobiowa jest tak samo delikatna, więc można ją przyrządzać w ten sam sposób. 2-3 cebule mąka sól,pieprz,garść majeranku. smalec ok.3-4 łyżki do smażenia wątróbki Cebulę kroimy w Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Wątróbka cielęca z grzybami

Wątróbka cielęca z grzybami 301

0
{{headerMessage}}
Przyznaję, że podroby lubię nie mniej niż mięso. Ich bogaty smak i wyrazisty aromat, jeśli są prawidłowo przyrządzone, w pewnym anturażu są w stanie przyćmić najbardziej wyrafinowane i drogie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Moje najlepsze przepisy", a w nich wygrzebałam dziś wątróbkę cielęcą z pietruszką. Wątróbka cielęca jest niezwykle delikatna i smaczna, jest tez najdroższa ze wszystkich rodzajów wątróbek. Niestety! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wieki nie jadłam wątróbki. W dzieciństwie za nią nie przepadłam, choć mój tata czasem robił ją na obiad. Dziś cieszy mnie, że w moim rodzinnym domu posiłki były urozmaicone i czasem pojawiły się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki : 50 dkg wątróbki cielęcej 3 jabłka 2 cebule 2-3 łyżki mąki olej 2 łyżki musztardy 3/4 szklanki śmietany kremówki 3 łyżeczki sosu pieczeniowego sól pieprz czarny mielony estragon Sposób Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Wątróbka cielęca, masło i szałwia

Wątróbka cielęca, masło i szałwia 782

0
{{headerMessage}}
Kilka miesięcy minęło od ostatniej kolacji na której raczyliśmy się wątróbką, wtedy przyrządzoną z dodatkiem masła i wina. Znów w sklepie mięsnym szczęście się do mnie uśmiechnęło i dostałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chociaż nie mogę siebie nazywać wielbicielem pasztetów, to czasami mam ochotę ich skosztować !! Kiedy przychodzi mi chęć na zjedzenie pasztetu, wtedy eksperymentuję. Ten przepis to jeden z owoców Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak zawsze w przypadku każdego rodzaju wątróbki, sukces potrawy zależy od tego, czy wątróbka została przesmażona! Po raz kolejny chciałabym przypomnieć, że wątróbka staje się twarda i z goryczką, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbka cielęca to jedna z moich ulubionych. Po usmażeniu jest jędrna, pachnąca i znakomicie smakuje. Tym razem usmażyłam ją z cebulką i owocem kaki. Wyszła bardzo smakowita i z przyjemnością Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dłuższego czasu próbowałam nabyć wątróbkę cielęcą ale zawsze gdzieś mi umykała i nie mogłam się nacieszyć jej smakiem. Tym razem udało się i dzięki temu powstało pyszne danie, które i Wam polecam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Średnio lubię smak wątróbki. Ale jak jest dobrze zrobiona niczym nie przypomina w smaku wątróbki - szczególnie wątróbka cielęca. Składniki: 4 wątróbki cielęce 4 szalotki sól, pieprz oliwa 1/2 butelki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: wątróbka cielęca 60 dag, mąka pszenna 2 łyżki, smalec 1 łyżka, jabłka 3 sztuki, cebula 3 sztuki, majeranek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, woda 2 szklanki, sól morska - do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wygląd. Pamiętajcie o przetarciu masy przez sito. Dla tego pasztetu z wątróbki cielęcej jest to po prostu niezbędne! Bez delikatnej konsystencji, pasztet nie będzie można nazwać świątecznym ani Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 50 dag wątróbka cielęca, marynata, 1/2 szklanki olej, 1 łyżka shoarma przyprawa Royal Brand, 1 łyżeczka pieprz grubomielony, 1 łyżeczka jarzynka, smażenie, 4 łyżki mąka pszenna, 5 łyżek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla wszystkich fanów podrobów – doskonały zestaw gdzie zamiennie zamiast wątróbki cielęcej można zastosować każdą inną. Pamiętajmy, że wątróbkę smażymy krótko i solimy dopiero po upieczeniu (inaczej Zobacz więcej