wątróbka na głębokim oleju

Taki oszczędnościowy sos do makaronu - można dodatkowo dodać smażone czy pieczone mięso. Czas : 15 minut Składniki : 4 duże wątróbki drobiowe plaster pieczonego mięsa ,kawałki pieczonego kurczaka , Zobacz więcej
mi jedna duża patelnia. I dlatego lubię tę moją wersję - minimalistyczna i smaczna. 500g wątróbki kurzej2 średnie cebule, w piórkakilka kropli oleju do podsmażeniasól, pieprz czarny najlepiej świeżo Zobacz więcej
Propozycja śniadania lub kolacji podczas diety niskowęglowodanowej. Składniki: o,5 kg wątróbek drobiowych 0,5 kg filetów z piersi indyka lub kurczaka duża cebula 2 jajka sól, pieprz łyżeczka majeranku Zobacz więcej
oleju szczypta suszonego rozmarynu Wątróbki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebule pokropić w pół plasterki. Z papryki wyciąć gniazda nasienne. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry Na Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Wątróbka po zbójnicku

Wątróbka po zbójnicku 363

0
Lubimy podroby - wątróbka, serduszka i żołądki pojawiają się u nas pod różnymi postaciami. Wątróbkę lubię szczególnie bo poza smakiem ma tę zaletę, że przygotowuje się ją bardzo szybko. składniki: 0,7 Zobacz więcej
Aga Trzaska
Aga Trzaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trzaski w kuchni
Na dwa sposoby

Na dwa sposoby 524

0
to ja byłam modelką kuchenną, a Maciek skakał wokół mnie z aparatem. Będzie pamiątka - do domowego albumu, bo na bloga jeszcze się nie ośmielę. Składniki: 1/2 kg mąki 1/4 szklanki oleju 1 jajko Zobacz więcej
« Paszteciki mięsno-porowe Cyc kurczaka w sosie ... » Pikantne świderki z wątróbką i pomidorem Czas, czas, czas…jak ja go nie lubię a właściwie nie lubię jego braku.Zaganiana dzisiaj byłam więc i w Zobacz więcej
Wątroba – jedni ją kochają inni nienawidzą. Ja osobiście bardzo lubię i byłam jednym z nielicznych dzieci w przedszkolu, które wątróbką nie gardziły. Może dlatego, że moja mama zawsze smacznie ją Zobacz więcej
Wiem, że już jest po Wielkanocy... Ale zrobiłyśmy z Mamą pyszny pasztet, który zniknął tak szybko, że nawet nie udało mi się zrobić mu zdjęcia po przekrojeniu. Pierwszy raz robiłyśmy pasztet mięsny, a Zobacz więcej
Dziś był super smaczny obiadek tak stwierdziliśmy jednogłośnie. Pierwszy raz od jakiegoś czasu obeszło się bez marudzenia, jestem z siebie naprawdę dumna, było zdrowo i pysznie. Zachęcam tych, co Zobacz więcej
wołowej, 2 żółtka, łyżeczka musztardy sarepskiej, jeden filet anchovies, łyżka oliwy, biały pieprz, 230 g drobiowej wątróbki, 3-4 ogórki konserwowe, jedna czerwona cebula. Ponadto: 700 g schabu bez Zobacz więcej
wcześnie może stać się ono gorzkie. Wątróbkę ZAWSZE (!) solimy i doprawiamy dopiero po usmażeniu. Przedstawiam smażoną wątróbkę z cebulką i pieczonymi ziemniakami: Składniki: 0,5 kg ziemniaków, Olej Zobacz więcej
Co jakiś czas serwuję na obiad podroby. Najczęściej przyrządzam wątróbkę. Za każdym razem staram się doprawić ją w inny sposób, często z zaskakującymi dodatkami. Tym razem wróciłam ze sklepu z piękną, Zobacz więcej
łyżka soku z cytryny 2 duże cebule sól i pieprz łyżka suszonego tymianku i majeranku 1 łyżeczka cukru 1 łyżka masła olej Potrzebujemy dwóch patelni.Na jednej głębszej będzie smażyła się wątróbka na Zobacz więcej
Mój ulubiony przepis na wątróbkę wołową lub wieprzową. Polecam tym, którzy niekoniecznie są fanami wątróbki - w tej postaci smakuje dość specyficznie, po prostu inaczej niż w tradycyjnej polskiej Zobacz więcej
surowego boczku 200g wątróbki drobiowej 2 cebule 1 pietruszka 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego sól pieprz gałka muszkatołowa 2 gałązki rozmarynu 2 suche kajzerki 3 jajka 50ml brandy Zobacz więcej
kojarzą się tak mocno z podrobami jak płucka, nerki czy wątróbka.Dla mnie, wychowanej w domu gdzie podroby się jadało jak każdą inną część zwierzęcia, nigdy nie były one problem. Dzięki takiemu Zobacz więcej
Domowy, drobiowy pasztet, który jest prosty, pyszny i szybki do przygotowania. Jako dodatki można dodać to na co tylko mamy ochotę - paprykę, suszone pomidory, żurawina. Od sklepowego różni się przede Zobacz więcej
różne rodzaje mięs. Poniżej mój własny pomysł na pasztet. Przepis na brytfankę 25x12 (może być inna, byle była głęboka). Składniki: ok. 1 kg mięsa (może być mniej) – po kawałku : wołowiny, Zobacz więcej