wątróbka na parze

Cześć =) Wątróbki na parze, to potrawa bardzo prosta, bardzo zdrowa, a przede wszystkim bardzo smaczna. Nie od dziś wiadomo, że wątróbka ma wiele zalet. Należy wspomnieć, że wątróbki przyrządzone w Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Emkreacja
Wątróbka z warzywami na parze

Wątróbka z warzywami na parze 324

1
Miałam skorzystać ze starego przepisu, ale już podczas przegrzebywania lodówki dotarło do mnie że wolę stworzyć COŚ nowego. I to jeszcze z wątróbki. Wątróbka z warzywami na parze 500 g wątróbki (u Zobacz więcej
MY PALEO DIET IN REALITY 1. Duszona marchewka z porem, sałata, kiełbasa eko z indyka 2. Bataty na parze z jajecznicą ze świeżym koperkiem 3. Zmiksowany banan z mango 4. Zmiksowane warzywa na parze: Zobacz więcej
ostatnio robiłam pasztet. Obierałam mięso wyjęte z rosołu ( kurczak i indyk) .Odłożyłam większe kawałki na II Danie ( w jakiś sos) . Drobne miały iść jak zwykle do zmielenia na farsz do pierogów itp. Zobacz więcej
kawałki Wszystkie powyższe składniki układamy w garnku do gotowania na parze i gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając W tym samym czasie kroimy dymkę Ugotowane na parze składniki przekładamy Zobacz więcej
pokrojone w ósemki Ziemniak i pietruszkę ugotować na parze do miękkości. Ziemniaka trzeba wyjąć wcześniej, a pietruszkę zostawić jeszcze na jakieś 5 min., w przeciwnym razie ziemniak totalnie się Zobacz więcej
końcówki u ugotować do miękkości. Ja zawsze warzywa gotuję na parze. Przekonałam się, że są o wiele smaczniejsze, mają ładniejszy kolor i nie trzeba ich właściwie solić. Zaletą jest także fakt, że Zobacz więcej
zdrowo i pożywnie Potrzebne składniki: 30 dkg wątróbki drobiowej 1 cebula 1 ząbek czosnku natka pietruszki 1 jajo szczypta soli szczypta pieprzu parę młodych ziemniaków Przygotowanie: Wątróbkę Zobacz więcej
Pasta do kanapek . Bardzo smaczna i prosta do zrobienia. Można ją robić gdy zostanie parę usmażonych wątróbek drobiowych z obiadu . Czas : 30 minut Składniki :1 jajko na twardo 4 usmażone wątróbki Zobacz więcej
Szpinak,wątróbka i cebula = pysznie :) Wątróbka z cebulką i szpinakiem 400g wątróbki drobiowej szpinak (u mnie mrożony) 3 kulki 1 cebula pokrojona w pół krążki 1 kostka czosnkowa 1 łyżka masła olej do Zobacz więcej
Pasztet z kurczaka i wątróbki Składniki : 2 pojedyncze filety z kurczaka, 200-250g wątróbki drobiowej, 2 cebule, 2 jajka, 3/4 szklanki mleka, 2 małe marchewki, sól, pieprz, majeranek, 4-5 łyżek otrąb Zobacz więcej
Kurki są jednymi z naszych ulubionych grzybów. Jedyną ich wadą jest mozolne i długotrwałe czyszczenie. To jednak nic, w porównaniu z ich wspaniałym smakiem. Wątróbka tradycyjnie usmażona z cebulką Zobacz więcej
na parze – gotowe, surowe roladki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć w parowarze. Gotować 15 min. Można je również upiec na grillu - gotowe, surowe roladki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Waróbka drobiowa

Waróbka drobiowa 33

0
, aż odparujesz nadwyżkę wody. Jeśli trzeba, dopraw solą i pieprzem. Jako dodatek świeża papryka, ogórek, lub na parze: brokuł, brukselka, fasolka szparagowa. (Można spożywać w ww. diecie, etap II ). Zobacz więcej
do miękkości. Przed końcem ugotowania wrzucamy wątrobę i chwilkę gotujemy, jakieś z 15 minut Teraz przecedzamy przez sitko . Wywar przyda nam się do kaszy 1 szk.kaszy musi być 2 szk.płynu.Gotuje Zobacz więcej
gotowanej na parze, ale jeśli chcecie możecie ją podsmażyć ją wraz z cebulą, efekt będzie podobny choć będzie sporo więcej tłuszczu.. a ja się ostatnio przed nim mocno bronię :) W każdym razie gorąco Zobacz więcej
liśćmi kapusty. Zalać bulionem i ugotować na miękko [w szybkowarze: 1 min. od puszczenia pary ; w garnku: ok 1,5 godziny] Sos: Śliwki pokroić, zalać bulionem - gotować ok 15 min (do czasu, aż śliwki Zobacz więcej
tłuszczem z kaczki. Na koniec pieczenia kaczki zdjęłam pokrywkę z gęsiarki i zostawiłam jeszcze chwilę w piekarniku żeby się przyrumieniła ze wszystkich stron. Kaczka jest pyszna i soczysta, ja ją Zobacz więcej
Jabłka na parze z bakaliami, rumem i miodem Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pasztet z wątróbek gęsich z galaretką jabłkową i ... Jabłka na parze z bakaliami, rumem i miodem Jeśli Zobacz więcej
gotowania (od chwili „puszczenia pary”) otworzyłam szybkowar, wyjęłam warzywa, zamknęłam ponownie i znów postawiłam na palniku. Gotowałam jeszcze 30 minut. Po tym czasie wyjęłam mięso i grzyby, i Zobacz więcej