wątróbka ocet balsamiczny

ostatnio pisałam warsztatach organizowanych przez Ikea, i że mimo tematyki krążącej jedynie w okolicy kulinariów wyszłam z nich z przepisem na marynowane ogórki. W ten sposób serwowane ogórki Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wielkim fanem fasolki szparagowej. Jednak tradycyjna propozycja czasami nie wystarczy. Tym razem próbowałam uzyskać smak jaki pamiętam z domu. Mój Tato uwielbia Zobacz więcej
Pożegnanie z truskawkami… Pyszny i prosty pomysł na owocowy deser, dodatek do owsianki, puddingu, ryżu, budyniu czy lodów. Polecam! SKŁADNIKI: 1/2 kg truskawek 2 łyżki cukru trzcinowego 1 i 1/4 łyżki Zobacz więcej
Jak kupić dobrej jakości ocet balsamiczny? – Ale Ciastko! Skip to content Ale Ciastko! Ciasteczkowy świat kulinariów Menu Jak kupić dobrej jakości ocet balsamiczny? 2017-07-172017-07-18 adminLeave a Zobacz więcej
Smaczna i chrupiąca sałatka, którą gorąco polecam. 5 dużych rzodkiewek mała sałata lodowa średnia marchew puszka czerwonej fasoli ogórek gruntowy łyżeczka octu balsamicznego z fig przyprawa do sałatek Zobacz więcej
Truskawki z octem balsamicznym - brzmi prze paskudnie, a smakuje przepysznie! Z początku sama podchodziłam sceptycznie do tego połączenia smakowego, ale odkąd zdecydowałam się w ubiegłym roku Zobacz więcej
Sałatka pełna witamin i kolorów! Bez nabiału, czy jajek! Lekka! Do obiadu! Czy solo, jako przekąska ;) Składniki: 240g fasoli czerwonej (ugotowanej lub konserwowej) 2 pomidory 1/2 żółtej papryki 1 Zobacz więcej
Grzanki z truskawkami i octem balsamicznym – są takie połączenia, które dla większości wydadzą się dziwne – bo jak to? Truskawki, ocet balsamiczny i bazylia? Ha! Ci którzy jeszcze nie znają tego Zobacz więcej
Malutkie młode ziemniaczki pieczone w occie balsamicznym, pyszne. Podaliśmy z sałatą. Mogą być samodzielną potrawą, albo dodatkiem do innego dania. Przepis wg. Szymona Kubickiego. Składniki 500 g Zobacz więcej
Pogrążyliście się już w truskawkowym szale? My tak – codziennie truskawki na surowo i w koktajlach,a jak nam się trochę przejedzą takie na surowo zacznie się etap przerabiania i eksperymentowania. Na Zobacz więcej
Hit, który na moim wielkanocnym stole pojawia się już od kilku lat. Jeśli nie boicie się spróbować czegoś nowego o dosyć ciekawym smaku to Wam polecam tę przekąskę. Ja w tym roku na pewno znów zrobię. Zobacz więcej
Pomysł na tę paprykę zaczerpnęłam z Magazynu Kuchennego. Przepis nieco zmodyfikowałam, żeby nie było identycznie Tak zamarynowana papryka jest pyszną przekąską. Wspaniale smakuje z chrupiącą Zobacz więcej
Uwielbiam wątrobę! Każdą. Drobiową, wieprzową, cielęcą, a nawet koźlęcą. Najważniejsze, żeby była miękka. Cztery lata temu miałam wątpliwą przyjemność zjeść twardą, suchą i lekko przypaloną. Do tej Zobacz więcej
Dziękuję Wam kochani za wszystkie komentarze, smsy i maile z życzeniami dla synka :) Choć przed nami jeszcze sporo leków i nebulizacji do przyjęcia, Piotruś czuje się coraz lepiej. Dziękuję Wam bardzo Zobacz więcej
Mój chłopak upiekł chleb..pyszny. Od kilku tygodni dokarmia zakwas, niczym domowe zwierzątko, a nocami zamienia się w piekarza. Jest druga lub trzecia nad ranem gdy piękny, chrupiący i pachnący chleb Zobacz więcej
Kurczak w zupełnie innej odsłonie: smacznej, delikatnej, po prostu innej. Propozycja dla ludzi ciekawych odkrywania nowych smaków. My takimi jesteśmy, dlatego gorąco ten przepis polecamy. Składniki: 1 Zobacz więcej
Zupełnie, kompletnie nie wiem, co mnie tknęło jakiś czas temu, ale nabrałam ogromnej ochoty na wątróbkę :O – danie, którego nie znosiłam jako dziecko (jak zresztą większość dzieci), więc mama Zobacz więcej
Syrop klonowy przyjechał do nas prosto z Kanady - dziękuję Gabi. Z braku syropu można go w tym daniu zastąpić miodem - będzie równie smaczne. Sok, jaki wycieka z gruszek plus syrop klonowy, ocet Zobacz więcej
Buraki z wiśniami w miodzie i occie balsamicznym. Znakomity dodatek do mięs. Przepis inspirowany z "Kuchnia Polska" z Lidla Karola Okrasy. Chyba jeszcze nigdy nie zrobiłam dania czysto Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja pokochałam gotowanie w wolnowarze (slow cooker). Mięso jest zawsze soczyste i aromatyczne. Dzięki wolnemu gotowaniu przyprawy wyczujemy w całym mięsie, a nie tylko w skórce i Zobacz więcej