wątróbka pieczona w piekarniku

Foremka: naczynie żaroodporne Składniki: - wątróka drobiowa - boczek wędzony w cienkich plasterkach - śliwki suszone - patyczki na szaszłyki - sól Wykonanie: Watóbkę oczyścić i umyć. Każdą watróbkę Zobacz więcej
Równie smaczna jak ta tradycyjna z patelni -wątróbka z cebulką z piekarnika :) SKŁADNIKI (dla 2 osób): 0,5 kg wątróbki drobiowej 1 cebula 250 ml mleka 2 łyżki oleju rzepakowego pieprz, sól Zobacz więcej
zrobiłyśmy to jeden raz). 3. Masę przelać do małych żaroodpornych foremek, nasmarowanych wcześniej tłuszczem. 4. Piekarnik nagrzej do 150 ºC. Foremki umieść na blaszce piekarnika, na którą wlać Zobacz więcej
Pasztet z kurczaka i wątróbki Składniki : 2 pojedyncze filety z kurczaka, 200-250g wątróbki drobiowej, 2 cebule, 2 jajka, 3/4 szklanki mleka, 2 małe marchewki, sól, pieprz, majeranek, 4-5 łyżek otrąb Zobacz więcej
Roladki z kurczaka faszerowane pęczakiem i wątróbką Składniki : 4 pojedyncze filety z kurczaka, 300g drobiowej wątróbki, 3/4 szklanki kaszy pęczak, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, oregano, 1/2 bułki, Zobacz więcej
Goose leg, stuffed with pate and dried plums Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano Wykonanie: Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Zobacz więcej
posiekaną natkę pietruszki i jajko. Farsz doprawić solą i pieprzem, dobrze wyrobić. Gotowym farszem nadziać kaczkę i zszyć mocną nicią. Nadzianą i zszytą kaczkę natrzeć dobrze solą i pieprzem. Zobacz więcej
i pieprzem. Ułóż w naczyniu na każdej połóż trochę masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz 20 minut. Brzoskwinie odsącz i pokrój w kostkę. Drobno pokrój papryki. na patelni rozgrzej Zobacz więcej
majerankiem i solą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Boczek, serca, wątróbkę, udko, cebulę mielimy maszynką do mięsa. Do Farszu mięsnego dodajemy bułkę namoczoną w mleku, sprasowany czosnek, Zobacz więcej
agatacooking
agatacooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog o gotowaniu
Pasztet

Pasztet 3763

0
boczkiem włożyć do dużego garnka Dodać cebulę, marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie, pieprz, sól, listki laurowe. Zalać wodą. Gotować pod przykryciem przez godzinę. 3. Dodać wątróbkę i gotować Zobacz więcej
Jak u mamy. Składniki: tłusta wieprzowina (np. gulaszowe) 1,5 kg podgardle razem ze skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątróbka (cielęca, wieprzowa lub drobiowa) 0,2 kg marchew, seler, korzeń pietruszki, Zobacz więcej
oczyszczamy. Następnie obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Ziemniaki kroimy w ćwiartki i pieczemy w piekarniku lub frytkownicy. Składniki na Zobacz więcej
Składniki: tłusta wieprzowina (np. gulaszowe) 1,5 kg podgardle razem ze skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątróbka (cielęca, wieprzowa lub drobiowa) 0,2 kg marchew, seler, korzeń pietruszki, cebula sól, Zobacz więcej
Kolejne z dań kuchni węgierskiej. Proste i smaczne, takie jak u babci. Składniki 6 kotletów z karkówki (po 200 g) 100 g boczku wędzonego 200 g wątróbki wieprzowej 150 g smalcu wieprzowego 2 duże Zobacz więcej
goga0908
goga0908 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marcepanowy Kącik
PASZTECIK

PASZTECIK 176

0
Bardzo smaczny pasztecik. 1 kg łopatki 1/2 kg podgardla 3 średnie cebule 3 marchewki 1 pietruszka kilka ząbków czosnku ok. 3o dkg wątróbki drobiowej 4 jaja sól, pieprz 2 bułki Mięsa ugotować z Zobacz więcej
Propozycja obiadowa Naleśniki w wersji wytrawnej. Zrobiłam to danie, bo od dawna marzyłam o wątróbce, ale zwykle jadłam ja smażoną, tym razem chciałam sobie odmienić i zrobiłam z niej farsz do Zobacz więcej
fegato toscano pasztet z selera pasztet z cukinii pasztet pieczony pasztet z cieciorki Pani Doroty pate, czyli pasztet z karkówki z pieczarkami i serem gouda pasztet pasztet z ciecierzycy i Zobacz więcej
Taki pasztet piekła moja babcia,później piekła mama..teraz piekę ja.. Nie tylko w wersji drobiowej ale też z mięs mieszanych.Polecam taki domowy pasztet bo jest o niebo lepszy od tych kupnych:)) Zobacz więcej
Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trochę Smaku
Pasztet domowy

Pasztet domowy 657

0
min. Bułkę moczymy w wywarze. Mięso, bułkę, grzyby przepuszczamy przez maszynkę 3 razy. Dodajemy sól pieprz gałkę muszkatołową, majeranek i jaja. Całość dokładnie mieszamy. Formy smarujemy tłuszczem, Zobacz więcej
Faszerowana kaczka w czerwonym winie « poprz. nast. » 31472 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 7 głosów z średnią 4.71 z 5)Faszerowana kaczka w czerwonym winie4.71 out of 5 based on 7 voters. Zobacz więcej