wątróbka pieczona w piekarniku

Foremka: naczynie żaroodporne Składniki: - wątróka drobiowa - boczek wędzony w cienkich plasterkach - śliwki suszone - patyczki na szaszłyki - sól Wykonanie: Watóbkę oczyścić i umyć. Każdą watróbkę Zobacz więcej
Równie smaczna jak ta tradycyjna z patelni -wątróbka z cebulką z piekarnika :) SKŁADNIKI (dla 2 osób): 0,5 kg wątróbki drobiowej 1 cebula 250 ml mleka 2 łyżki oleju rzepakowego pieprz, sól Zobacz więcej
zrobiłyśmy to jeden raz). 3. Masę przelać do małych żaroodpornych foremek, nasmarowanych wcześniej tłuszczem. 4. Piekarnik nagrzej do 150 ºC. Foremki umieść na blaszce piekarnika, na którą wlać Zobacz więcej
. Dodaj wątróbkę i gotuj ponownie około 8-10 minut. Całość ostudź. Mięso i warzywa wyłóż do miski i zmiel. Do wywaru wsyp otręby. Odstaw na parę minut. Do zmielonego mięsa wsyp przyprawy. Wlej mleko, Zobacz więcej
z czosnkiem i bułką. Dodaj ugotowaną kaszę oraz pieprz i oregano. Dokładnie wymieszaj składniki. Filety z kurczaka rozbij tak aby powstał płat. Mięso natrzyj fileta solą i pieprzem. Na każdym płacie Zobacz więcej
nitką kucharską. Udziec włożyć do rękawa i piec 80 minut. Po wyjęciu z piekarnika, dać mięsu odpocząć 10 minut, usunąć nici, pokroić i podać z dodatkiem jabłek i śliwek. Z udka były usunięte kości i Zobacz więcej
posiekaną natkę pietruszki i jajko. Farsz doprawić solą i pieprzem, dobrze wyrobić. Gotowym farszem nadziać kaczkę i zszyć mocną nicią. Nadzianą i zszytą kaczkę natrzeć dobrze solą i pieprzem. Zobacz więcej
i pieprzem. Ułóż w naczyniu na każdej połóż trochę masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz 20 minut. Brzoskwinie odsącz i pokrój w kostkę. Drobno pokrój papryki. na patelni rozgrzej Zobacz więcej
majerankiem i solą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Boczek, serca, wątróbkę, udko, cebulę mielimy maszynką do mięsa. Do Farszu mięsnego dodajemy bułkę namoczoną w mleku, sprasowany czosnek, Zobacz więcej
agatacooking
agatacooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog o gotowaniu
Pasztet

Pasztet 3761

0
boczkiem włożyć do dużego garnka Dodać cebulę, marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie, pieprz, sól, listki laurowe. Zalać wodą. Gotować pod przykryciem przez godzinę. 3. Dodać wątróbkę i gotować Zobacz więcej
: Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Mięso ugotować w warzywach z przyprawami. Na koniec w wywarze sparzyć wątróbkę. Wystudzić. Wystudzone mięso przepuścić przez maszynkę trzykrotnie razem z bułką, Zobacz więcej
oczyszczamy. Następnie obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Ziemniaki kroimy w ćwiartki i pieczemy w piekarniku lub frytkownicy. Składniki na Zobacz więcej
: Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Mięso ugotować w warzywach z przyprawami. Na koniec w wywarze sparzyć wątróbkę. Wystudzić. Wystudzone mięso przepuścić przez maszynkę trzykrotnie razem z bułką, Zobacz więcej
rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wątróbkę i boczek kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekaną cebulę, Zobacz więcej
goga0908
goga0908 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marcepanowy Kącik
PASZTECIK

PASZTECIK 128

0
2 lub 3 razy, dodać jaja. Ja mieliłam wszystko , jeśli ktoś nie lubi warzyw w pasztecie może je pominąć. Wymieszać i dać do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać bułką tartą , Zobacz więcej
, przykryć folia aluminiową. Najlepiej przełożyć na dno tortownicy i wstawić do piekarnika w celu zapieczenia na 30 min. w temp 180 stopni C. Wyjąć z pieca i pokroić na gorąco. Podawać z barszczykiem Zobacz więcej
podsumowanie akcji "pasztety"... Zabawa dobiegła końca. Serdecznie wszystkim dziękuję za udział i świetne przepisy. A oto, co udało nam się "wspólnie" ugotować, upiec.... Pasztety bez pieczenia: Zobacz więcej
Taki pasztet piekła moja babcia,później piekła mama..teraz piekę ja.. Nie tylko w wersji drobiowej ale też z mięs mieszanych.Polecam taki domowy pasztet bo jest o niebo lepszy od tych kupnych:)) Zobacz więcej
Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trochę Smaku
Pasztet domowy

Pasztet domowy 560

0
min. Bułkę moczymy w wywarze. Mięso, bułkę, grzyby przepuszczamy przez maszynkę 3 razy. Dodajemy sól pieprz gałkę muszkatołową, majeranek i jaja. Całość dokładnie mieszamy. Formy smarujemy tłuszczem, Zobacz więcej
i piec około 80 minut w nagrzanym piekarniku do temperatury 160 stopni C, polewając wytapiającym się tłuszczem. Pod koniec pieczenia podlać kaczkę winem i oprószyć papryką, dodać posiekaną cebulę i Zobacz więcej