Przepis na wątróbka w occie balsamicznym

Uwielbiam wątrobę! Każdą. Drobiową, wieprzową, cielęcą, a nawet koźlęcą. Najważniejsze, żeby była miękka. Cztery lata temu miałam wątpliwą przyjemność zjeść twardą, suchą i lekko przypaloną. Do tej Zobacz więcej
Dziękuję Wam kochani za wszystkie komentarze, smsy i maile z życzeniami dla synka :) Choć przed nami jeszcze sporo leków i nebulizacji do przyjęcia, Piotruś czuje się coraz lepiej. Dziękuję Wam bardzo Zobacz więcej
Zupełnie, kompletnie nie wiem, co mnie tknęło jakiś czas temu, ale nabrałam ogromnej ochoty na wątróbkę :O – danie, którego nie znosiłam jako dziecko (jak zresztą większość dzieci), więc mama Zobacz więcej
Zupełnie nieoczekiwanie wątróbki znalazły się w mojej diecie odchudzającej. Ok. Lubię. Ale te były jakieś nudne ;-) Jabłek w domu nie było, były truskawki, zatem czemu nie spróbować ? Składniki: 200 g Zobacz więcej
Na prezent. Na przystawkę. Do kanapek w sam raz. Łatwy i efektowny, a może nawet: efekciarski. Może być z gruszką, może być z jabłkiem i śliwką suszoną - nie ma znaczenia. Błyskawiczny pasztet do Zobacz więcej
Pstrąg nadziewany orzechami » Szaszłyki z wątróbki i cebuli z glazurą z octu balsamicznego Uwielbiam szaszłyki w każdej postaci, im wiecej tym lepiej. Dzisiaj chciałbym zaproponować bardziej wykwintne Zobacz więcej
Pin It Prawda jest szokująca a dla niektórych obmierzła: uwielbiam dokonywać obróbki podrobów. W ogóle mięso -to jest ekstra rzecz. Kiedyś chciałam zostać chirurgiem - właściwie od 11 roku życia. Zobacz więcej
Syrop klonowy przyjechał do nas prosto z Kanady - dziękuję Gabi. Z braku syropu można go w tym daniu zastąpić miodem - będzie równie smaczne. Sok, jaki wycieka z gruszek plus syrop klonowy, ocet Zobacz więcej
Przyciski Listonic Zobacz więcej
Wątróbki zrobiłam tylko raz w życiu, a swoje zmagania, zakończone przypuszczeniem, że "nigdy więcej", opisałam tutaj. Czas jednak zrobił swoje, zapomniałam już o tamtych złych wrażeniach i dałam Zobacz więcej
Wątróbka z żurawiną w sosie balsamicznym, czyli dietetyczny i zdrowy obiad. Wątróbka drobiowa z żurawiną to danie bogate w witaminy i do tego dietetyczne. Polecam! Potrzebne składniki: 200 g wątróbki Zobacz więcej
Wątróbki nie jadłam już dobrych kilka lat. Kiedyś lubiłam, potem mi trochę zbrzydła i jakoś nie mogłam ponownie się do niej przekonać. Ale ostatnio trafiłam na przepis, który mnie bardzo zaciekawił. Zobacz więcej
Nigdy nie mów nigdy! Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, gdyż odkąd pamiętam nie przepadałam za wątróbką. Jednak według tego przepisu jest pyszna! MIODOWA SAŁATKA Z WĄTRÓBKAMI KURCZAKA I OCTEM Zobacz więcej
Czasem ciężko znaleźć dobry lokal, a tym bardziej ciężko coś dobrego zjeść. Podczas pobytu jakiś czas temu na basenach termalnych wybraliśmy się do karczmy na romantyczną kolację. Zamówiliśmy sobie Zobacz więcej
Składniki: 70 dag wątróbki z indyka 4 jabłka szara reneta 1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz, majeranek mąka mleko sos: 10 łyżek (nie łyżeczek!) octu balsamicznego 10 łyżeczek (nie łyżek!) Zobacz więcej
My Chcemy Jesc
My Chcemy Jesc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Chcemy Jeść
Pieczona wątróbka

Pieczona wątróbka 3553

Wątróbka. Smutne wspomnienie czasów dzieciństwa. Ale pieczona wątróbka z jabłkiem to zupełnie inna historia. Składniki 500 g wątróbki drobiowej 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu Zobacz więcej
Wątróbka to dla wielu osób zmora dzieciństwa. Dla mnie takim kulinarnym koszmarem z czasów przedszkolnych był szpinak. Natomiast wątróbkę od zawsze lubiłam i obecnie również często po nią sięgam. Zobacz więcej
Okazało się dziś, że dziesięć litrów temu zostałem krwiodawcą. No to z tej okazji zapuszczam pożywienie żelazowe, bo trzeba ułatwić sobie odrobienie ubytków. Ostatnio chodziły za mną trzy rzeczy, na Zobacz więcej
Wątróbki drobiowe uwielbiam, odkąd przyrządziłam ją z octem balsamicznym z musem z malin w tym temacie idę właśnie w tą stronę. Nie klasyka z cebulką i jabłkiem, ale na rukoli, z owocami i sosami na Zobacz więcej
Dziś, przechodząc koło pobliskiego warzywniaka, zauważyłam, że truskawki potaniały już dwukrotnie! Tak, to właśnie ten czas, gdy można będzie jeść je na kilogramy i rozkoszować się ich słodkim Zobacz więcej