wątróbka wołowa

Skladniki 500 g watrobki wolowej 3 lyzki oleju 2 lyzki smietany 2 duze cebule okolo 2 szklanek maslanki lub mleka sol , pieprz Watrobke namoczyc przez godzine w maslance lub w mleku, jesli w mleku Zobacz więcej
Rolady wołowe - Kulinarni.info.pl Strona główna Kategorie Artykuły Kulinarne eksperymenty Opowieści Boże Narodzenie Chleb, bułki i bułeczki Ciasta i ciasteczka Desery Dodatki do potraw Grill Jarzyny i Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Flaki wołowe

Flaki wołowe 126

Flaki mają tyle samo zwolenników co przeciwników. Jedni reagują bleeee inni jak ja za nimi przepadają. Gęsta, aromatyczna, lekko ostra zupa – dobra szczególnie w chłodne dni. Moja Mama robi zawsze Zobacz więcej
chlebanaszego
chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chleba naszego
pieczeń wołowa

pieczeń wołowa 1478

Dzisiaj soczysty udziec wołowy z piekarnika. Jak przyrządzić takie mięso? Należy przygotować ładny kawałek mięsa i zestaw przypraw... ...na 1 kg mięsa: łyżeczkę soli, łyżeczkę papryki, pół łyżeczki Zobacz więcej
wojtus781
wojtus781 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne odsłony pati
Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa 287

Wołowina to mięso o bardzo specyficznym smaku. Ma ona wielu miłośników jak i przeciwników, mój mężuś to zdecydowanie miłośnik tego mięsa, a poza tym jest to jego ulubiony rodzaj. W związku z tym Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
ZRAZY WOŁOWE

ZRAZY WOŁOWE 29

ZRAZY WOŁOWE - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
Składniki: -1/2 wątróbki drobiowej -3 duże cebule -olej do smażenia -sól, pieprz do smaku Wątróbkę dokładnie oglądamy, czy aby nie ma śladów żółci. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 1018

Gulasz wołowy po mojemu. Nie wiem, czy właśnie tak się robi gulasz, ale się tym nie przejmuję, najważniejsze, że efekt końcowy wyszedł niesamowicie smaczny. Mogłabym to równie dobrze nazwać potrawką z Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Local Foodie
Tradycyjna wątróbka

Tradycyjna wątróbka 35

Dziś propozycja dania z rodzaju tych, które najrzadziej pojawiają się na Local Foodie. Mięso w sosie, akonkretnie wątróbka, na którą pan domu od dawna miał już ochotę. Potrawa podana w tradycyjny Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Tatar wołowy

Tatar wołowy 108

Składniki: 2 opakowania tatara generalskiego Krakowski Kredens500 g 1 średnia cebula 2 ogórki marynowana 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobna kostkę, dodać do mięsa Zobacz więcej
kociolek.contact
kociolek.contact Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kociołek
Rosół Wołowy

Rosół Wołowy 100

Witam. Rosół jest prawdopodobnie najpopularniejszą zupą goszczącą na Polskich stołach.Spotykany w wielu wersjach, wołowy, drobiowy, wołowo-drobiowy czy też warzywny. Niezależnie na jaką wersje się Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa 15196

Cześć =) Pieczeń wołowa, to specjalność mojej matki, która przygotowuje ją na specjalne okazje, uroczystości, święta. Jest to wspaniała, krucha i soczysta pieczona wołowina. Pieczona wołowina w Zobacz więcej
Tatar wołowy. Nie każdy za nim przepada, nie każdy lubi surowe mięso. Tajemnica dobrego smaku tkwi w jego dobrym przygotowaniu. Mięso musi być dobrze doprawione, aksamitne i koniecznie z dodatkami, Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 46

Cześć =) Zrazy to plastry mięsa, zawijane z boczkiem i warzywami, podsmażane, a następnie duszone w sosie. Należą do tradycyjnej kuchni polskiej. Zrazy można przyrządzić z różnych gatunków mięsa Zobacz więcej
dietykon
dietykon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietykon
Rolada wołowa

Rolada wołowa 99

Rolada śląska tradycyjnie robiona jest z mięsa wołowego, często obecnie zastępowanego mięsem wieprzowym ze względu na szybsze wykonanie (czas upieczenia). Płaty mięsa wołowego, chudego bez tłuszczu, Zobacz więcej
Hanik
Hanik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hanik gotuje!
pieczeń wołowa

pieczeń wołowa 12534

Czy zdarzyło Wam się kiedyś zobaczyć na talerzu danie i pomyśleć - to jest to, zawsze chciałam spróbować! Jawłaśnietak siępoczułampróbując pieczeni wołowej, na którą przepis dziś Wam prezentuję. Do Zobacz więcej
Ugotowałam wyśmienity rosół wołowy. Niestety, wyskoczyło nam coś pilnego i zabrakło już czasu na tradycyjny makaron. Ciasto na laną kluskę też już było za gęste. Postanowiłam więc zrobić do rosołu Zobacz więcej
Rolady wołowe - Kulinarni.info.pl Kulinarni.info.pl Rodzinny blog kulinarny Toggle navigation Strona główna Indeks przepisów O blogu Kontakt Wołowina Rolady wołowe Powróciliśmy do formy, znaczy ja i Zobacz więcej
Aliceswonderland
Aliceswonderland Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aliceswonderland
Wątróbka

Wątróbka 1598

0,5 kg wątróbki (w tym przypadku wieprzowej, ale może być również drobiowa) 3 małe cebule 5 ząbków czosnku przyprawy: sól, papryka słodka, curry, cynamon, czosnek w proszku ---> Wątrobę pokroić w Zobacz więcej
Maria Alice
Maria Alice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zielonacukinka.blogspot.com
Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa 9575

Smaczna i soczysta pieczeń wołowa jest wbrew pozorom bardzo prostym daniem do przygotowania. Wystarczą 3 kroki . 1 ) Mięso aby być smaczne musi odleżeć swoje 24 godziny w przygotowanej przez nas Zobacz więcej