wątróbka z jabłkiem i gorczycą

wino do konsystencji syropu. Wywar gotujemy przez ok. 3 godziny (powinien zredukować się o 90%), cedzimy. Do powstałego sosu dodajemy wino. Żelatynę łączymy z 30g zimnej wody. Gdy napęcznieje, Zobacz więcej
gulasz, czyli ragoût. Składniki (1 porcja): 250 g wątróbki wieprzowej 100 g dzikiego ryżu 1 małe jabłko 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki miodu Zobacz więcej
witaminowa wzmacniająca odporności i poprawiająca kondycję naszych włosów i paznokci. Brzmi pysznie, prawda? Ważna rzeczą jest odpowiednie przygotowanie kaszy jaglanej, która ma w sobie odrobinę Zobacz więcej
qulinarna
qulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Kostka Luwr

Kostka Luwr 130

0
(1) pączki(1) sałatka(1) sałatka surówka(1) sosy(1) syropy(1) wieprzowina(5) wędliny(1) Moja lista blogów Smakowity Chleb Cafe Amaretto Gotuj z Cukiereczkiem Domowa kuchnia Aniki Przepisy Aleksandry W Zobacz więcej
qulinarna
qulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Syrop z czarnego bzu.

Syrop z czarnego bzu. 4303

0
Składniki: - wieprzowina 10kg ( w tym również słonina, ewentualnie też wołowina) - wywar z kości - sól, pieprz, gorczyca, czosnek, majer... Kurze łapki przepis Pieczone kurze łapki Polecam pieczone Zobacz więcej
do sosów z czosnkiem i oregano. Jednak najlepiej podawać bazylię samą albo z czosnkiem, z którym najlepiej się komponuje. Chili Do dań orientalnych i meksykańskich, potraw mięsnych, w tym także i z Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 405

0
, smażonych ryb, zawiesistych zup, sery, pizza SZAFRAN- używa się do aromatyzowania i barwienia potraw mięsnych, rybnych, ryżu i ciast. Dodawany jest także do likierów, nadając im niepowtarzalny smak. Zobacz więcej
, które po pierwsze są nieczułe, po drugie bardzo drogie. źródła: [1] [2] [3] [4] warzywa psiankowate: ziemniaki, pomidory, bakłażany, papryka, przyprawy: chilli, papryka słodka, pieprz, gorczyca w Zobacz więcej
jak i zup ze strączkowych, flaków,grzybów, pieczonego mięsa, sosów, dodatek do wyrobówwędliniarskich..OREGANO-(dzikimajeranek, lebiodka)- bulion,zupa pomidorowa, sosy:pomidorowy, ziołowy, do sałatek Zobacz więcej
(np. białko, mąka z konopii), kakao (w tym czekolada i produkty zawierająca kakao), kawa. Nietolerancje pokarmowe niestety trudno jest wykryć za pomocą testów, które po pierwsze są nieczułe, po Zobacz więcej
~~~~~~~~~ A Apetyczne babeczki Aromatyczny ryż i duszone udko Ażurowe podusie z dynią B Babeczki Babeczki z borówkami Babka marmurkowa Babka rumowa Babka ze śliwkami Bakłażan z ogórkiem i cebulką z Zobacz więcej