wątróbka z jabłkiem i gorczycą

wino do konsystencji syropu. Wywar gotujemy przez ok. 3 godziny (powinien zredukować się o 90%), cedzimy. Do powstałego sosu dodajemy wino. Żelatynę łączymy z 30g zimnej wody. Gdy napęcznieje, Zobacz więcej
gulasz, czyli ragoût. Składniki (1 porcja): 250 g wątróbki wieprzowej 100 g dzikiego ryżu 1 małe jabłko 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki miodu Zobacz więcej
witaminowa wzmacniająca odporności i poprawiająca kondycję naszych włosów i paznokci. Brzmi pysznie, prawda? Ważna rzeczą jest odpowiednie przygotowanie kaszy jaglanej, która ma w sobie odrobinę Zobacz więcej
qulinarna
qulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Kostka Luwr

Kostka Luwr 118

0
czarnego bzu. Kwiaty trzeba zbierać w suchy,... Swojska kiełbasa Składniki: - wieprzowina 10kg ( w tym również słonina, ewentualnie też wołowina) - wywar z kości - sól, pieprz, gorczyca, czosnek, Zobacz więcej
qulinarna
qulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Syrop z czarnego bzu.

Syrop z czarnego bzu. 4297

0
Składniki: - wieprzowina 10kg ( w tym również słonina, ewentualnie też wołowina) - wywar z kości - sól, pieprz, gorczyca, czosnek, majer... Kurze łapki przepis Pieczone kurze łapki Polecam pieczone Zobacz więcej
Do kompotów, dan z jabłek, ananasów i rabarbaru, słodkich grzanek, ryżu na slodko, korzennych ciasteczek i pierników, flaczków, baraniny, indyka, gęsi i kaczki. Czrnuszka Do pieczywa i słonych ciast Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 388

0
, dania z cielęciny , rogout z drobiu i dziczyzny, kalafior, brukselka, czerwona kapusta, szpinak, botwinka. Niektóre nalewki, likiery. GORCZYCA- główny składnik musztard, marynaty, peklowanie mięs. Zobacz więcej
, które po pierwsze są nieczułe, po drugie bardzo drogie. źródła: [1] [2] [3] [4] warzywa psiankowate: ziemniaki, pomidory, bakłażany, papryka, przyprawy: chilli, papryka słodka, pieprz, gorczyca w Zobacz więcej
, czerwona kapusta, szpinak,botwinka. Niektórenalewki, likiery. GORCZYCA-głównyskładnik musztard, marynaty, peklowanie mięs. IMBIR– suszony:pasztety, flaki, pierniki, ciasta kruche, jabłka do Zobacz więcej
(np. białko, mąka z konopii), kakao (w tym czekolada i produkty zawierająca kakao), kawa. Nietolerancje pokarmowe niestety trudno jest wykryć za pomocą testów, które po pierwsze są nieczułe, po Zobacz więcej
z otrębami Buraczki z chrzanem do obiadu C Chińskie danie na zawołanie Chińskie pierożki w Polskim rosole Chipsy domowe z ActiFry Chłodniczek litewski Chłodząco grzejące Chrupiąca sałatka z Zobacz więcej