wątróbka z jabłkiem i gorczycą

{{headerMessage}}
wino do konsystencji syropu. Wywar gotujemy przez ok. 3 godziny (powinien zredukować się o 90%), cedzimy. Do powstałego sosu dodajemy wino. Żelatynę łączymy z 30g zimnej wody. Gdy napęcznieje, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gulasz, czyli ragoût. Składniki (1 porcja): 250 g wątróbki wieprzowej 100 g dzikiego ryżu 1 małe jabłko 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki miodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
witaminowa wzmacniająca odporności i poprawiająca kondycję naszych włosów i paznokci. Brzmi pysznie, prawda? Ważna rzeczą jest odpowiednie przygotowanie kaszy jaglanej, która ma w sobie odrobinę Zobacz więcej
qulinarna
qulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Kostka Luwr

Kostka Luwr 141

0
{{headerMessage}}
komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Etykiety babeczki(1) ciasta(8) dania mięsne(13) dania na słodko(1) dania na zimno(4) dania różne(3) Zobacz więcej
qulinarna
qulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Syrop z czarnego bzu.

Syrop z czarnego bzu. 4309

0
{{headerMessage}}
zielonych gałązek. Zagotowujemy wodę z cukrem i sokiem z cytryny. Tą gorącą miksturą zalewamy kwiaty. Przykrywamy i odstawiamy na 2 dni - ja odstawiłam do lodówki. Następnie odcedzamy syrop i Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Parada źiółek

Parada źiółek 394

1
{{headerMessage}}
kozieradki dodawane do sałatek i past kanapkowych. Kurkuma Jeden ze składników curry. Do dań hinduskich, zup, ryżu, białego mięsa i ryb. Nadaje potrawom zlocisty odcień i delikatny posmak. Liście Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 419

0
{{headerMessage}}
, dania z cielęciny , rogout z drobiu i dziczyzny, kalafior, brukselka, czerwona kapusta, szpinak, botwinka. Niektóre nalewki, likiery. GORCZYCA- główny składnik musztard, marynaty, peklowanie mięs. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
eliminowałam. To, że nic mi nie było po zjedzeniu jogurtu, owsianki nie oznaczało, że mi nie szkodzi. Wręcz przeciwnie, "własnymi zębami kopałam sobie grób..." Co należy wyeliminować na zawsze? Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, czerwona kapusta, szpinak,botwinka. Niektórenalewki, likiery. GORCZYCA-głównyskładnik musztard, marynaty, peklowanie mięs. IMBIR– suszony:pasztety, flaki, pierniki, ciasta kruche, jabłka do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(np. białko, mąka z konopii), kakao (w tym czekolada i produkty zawierająca kakao), kawa. Nietolerancje pokarmowe niestety trudno jest wykryć za pomocą testów, które po pierwsze są nieczułe, po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Faszerowana cukinia - duszona Faszerowane buraczki Faszerowane jajeczka imbirowe Faszerowane jajeczka na zielonym purre Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaśnym Faszerowane papryczki i pomidory Zobacz więcej