watróbkę

ZOBACZ TAKŻE:

Niektórzy nienawidzą, inni kochają. Obie z Olką wielbimy. Głównie za cebulę. Ale nie żeby osobno, w komplecie być musi. Sekret dobrze usmażonej ale miękkiej wątróbki tkwi w długości, a raczej Zobacz więcej
500 g wątróbki drobiowej (indycza) 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy sól pieprz cebula Watróbkę umyć, osuszyć, w miseczce oblać miodem, oliwą, posypać solą i pieprzem, odstawić na ok godzinę. Cebulę pokroić Zobacz więcej
Foremka: naczynie żaroodporne Składniki: - wątróka drobiowa - boczek wędzony w cienkich plasterkach - śliwki suszone - patyczki na szaszłyki - sól Wykonanie: Watóbkę oczyścić i umyć. Każdą watróbkę Zobacz więcej
Szybka i bardzo tania,pyszna i aromatyczna... Zachęcam do wypróbowania Składniki dla 2-3 osób 0.5 kg drobiowej wątróbki 2 cebule 30 dkg pieczarek sól,pieprz,czosnek granulowany olej do smażenia Zobacz więcej
Oczyszczoną,umytą i osuszoną watróbkę wrzucamy na rozgrzany olej,delikatnie solimy i pieprzymy i smażymy z obu stron. Do dobrze wysmażonej watróbki dodajemy paprykę z bambusem oraz cebulę. Całość Zobacz więcej
: Sałatę oraz rukolę umyj starannie, osusz. Następnie rozłóż na talerzu. Maliny umyj. Dymkę pokrój w piórka. Watróbkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Smaż Zobacz więcej
Chillijemy
Chillijemy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chillijemy
Wątróbka z cebulką

Wątróbka z cebulką 25

0
mleko sól, pieprz Przygotowanie: Watróbkę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy na ok 15 minut mlekiem. W międzyczasie cebulę kroimy w piórka, ale nie solimy. Na rozgrzana patelnię Zobacz więcej
rozgrzać olej, włożyć paprykę, cebulę, pieczarki i smażyć na dużym ogniu, aż warzywa zmiękną. Następnie dodać watróbkę i smażyć ok. 5 minut. Doprawić sosem sojowym (ja daję go sporo!), solą i świeżo Zobacz więcej
Bahati
Bahati Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lukrowa Wyspa
Pasztet wielowarzywny

Pasztet wielowarzywny 579

1
w smaku. Gotujemy często mieszając do momentu, aż warzywa będą miękkie. Watróbkę dusimy przez 3 minuty, rozdrabniamy blenderem, dodajemy do masy warzywnej. Wsypujemy kaszę, dokładnie mieszamy. Zobacz więcej
plastry. Przygotowujemy sos: truskawki przeciskamy przez sito zeby uzyskać mus. Ocet balsamiczny mieszamy z musem truskawkowym i przyprawami. Na talerzach układamy szpinak, roszponkę i rukolę, Zobacz więcej
, pieprz do smaku 5 jajek jedna duża cebula 2 marchewki jedna pietruszka WYKONANIE Wiekszość mięsa do pasztetu duszę. Gtuję tylko podgarle i warzywa. Dzięki temu pasztet jest smaczny i wyrazisty. Zobacz więcej
cebula § 300g watróbki drobiowej § 2 płaskie łyżki mąki § łyżka oleju § sól § swieżo mielony pieprz § opcjonalnie kilka kropel sosu tabasco Cebulę obrać i pokroić w plasterki a następnie każdy Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Leberknödel

Leberknödel 26

0
szczypta majeranku nieco otartej skorki z cytryny Watróbkę oczyścić z błon, umyć, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę oczyścić i posiekać. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę. Tosty pokroić, Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Kuczmaczi

Kuczmaczi 93

0
tak trochę ,bo przecież mają być wyczuwalne a nie mamalyga .Na początek pogotowałam żolądki bo one najdłużej się gotują ,następnie dodała,m serduszka ,a na koniec watróbkę . Dodać podsmażoną na maśle Zobacz więcej
gęsiny włożyć watróbkę. Piec ją ok. 15 minut w temperatuzre 180 st.C. Ostudzone mięso ,watrobę i cebule zemleć w maszynce. Dodać sos z pieczenia,jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać i doprawić masę Zobacz więcej
na kilka minut,by doszła.Można posypać suszonym,roztartym w palcach majerankiem,posolić i oprószyć pieprzem.Podawać z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty ważne: Watróbkę zawsze solimy na Zobacz więcej
i lekko podsmażamy do zmięknięcia. Wracamy do wątróbki. Wymoczoną watróbkę odsączamy z mleka i obtaczamy w mące, wykładamy na patelnię, na rozgrzany olej i smażymy. Gdy wątróbka już się lekko Zobacz więcej
, Ingredients : * 400 g chicken liver * 2 medium sized onion, cut into half slices, * 200 ml chicken or vegetables stock, * 1 bay leaf, * 1allspice, * 3 pepper grains, Przygotowanie : Watróbkę umyj i Zobacz więcej
, który został w brytfannie wkładamy watróbkę i pokrojone cebule i pieczemy 30 minut pod przykryciem. Wyjmujemy z piekarnika całą brytfannę i studzimy wątróbkę i cebulę. Słoiki Weck’a z pokrywkami Zobacz więcej
, Ingredients : * 400 g chicken liver * 2 medium sized onion, cut into half slices, * 200 ml chicken or vegetables stock, * 1 bay leaf, * 1allspice, * 3 pepper grains, Przygotowanie : Watróbkę umyj i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: