wątróbki porto

Mania przygotowywania najróżniejszych smarowideł do kanapek trwa w najlepsze! Dzisiaj przepis na coś w rodzaju pasztetu, o specyficznym smaku podrobów z dodatkiem tuńczyka, mocnego porto i natki Zobacz więcej
Szczegóły 19 lipiec 2013 Składniki: (przepis na 4 porcje) 0,7 kg wątróbki drobiowej 0,2 kg rabarbaru 3 łyżki wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka brązowego cukru 75 ml porto 2 łyżki masła sól czarna Zobacz więcej
WĄTRÓBKA DROBIOWA,MARYNOWANA W PORTO, ZE SMAŻONYM JABŁKIEM I CEBULKĄ Jest to danie uwielbiane przeze mnie . Co prawda chętniej sięgam po wątróbkę cielęcą,ale drobiowa też się sprawdza w tej wersji:) Zobacz więcej
nam najbardziej w pamięci, więc zjadając kolejne podrobowe rarytasy, przyrównywałem je do najwybitniejszych. Tak też stało się z moją wątróbką w porto i śmiało mogę zaliczyć ją do grona najlepszych, Zobacz więcej
Mój kochany już dawno proponował przyrządzenie wątróbki w taki sposób. Nie byłam do tego przekonana a dzisiaj powiedziałam głośno, że to się nie uda,cóż ....nie jesteście w stanie wyobrazić sobie jak Zobacz więcej
, czy nerki? Może Wy wiecie? Topâté jest niezwykle wykwintne - wizualnie, ale również smakowo. Naprawdę warto spróbować. PATE Z KACZYCH WĄTRÓBEK Z CYDREM, CZARNĄ HERBATĄ I GLAZURĄ PORTO Składniki: - 1 Zobacz więcej
grzankach z truflami (podobno Rossini preferował białe) oraz z brandy, porto i maderą. Są to filety wołowe na grzankach z gęsią wątróbką - wszystko krótko smażone. Powinno się do nich podawać Zobacz więcej
mielonego cynamonu 5 kulek jałowca 150 g +50 g masła 2 łyżki oleju z orzechów włoskich 1 papryczka 100 ml porto sól Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodać Zobacz więcej
Składniki: 200gr wątróbek 1 płaska łyżeczka soli 200gr roztopionego, gorącego masła 2 jajka 2 liście laurowe 50gr cebuli 2 gałązki tymianku 2 gałązki rozmarynu 100ml wina Port 50ml wina białego Zobacz więcej
1100 g mięsa gotowanego z kaczki, 400 g wątróbki drobiowej, 4 jajka, 1 bułka typu kajzerka, gałka muszkatołowa, imbir mielony, sól, 10 orzechów z konfitury, 50 ml porto, 100 ml tłuszczu (najlepiej z Zobacz więcej
300ml pasztetu (ok 270g): 100g wątróbki 1 eszalotka ok 6 gałązek pietruszki łyżka porto (albo innego czerwonego, słodkiego, ziołowego wina) 120 ml śmietany słodkiej 1 jajko 2 żółtka 10g masła sól, Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Foie gras

Foie gras 3369

4
, pieprz 50 ml porto (może być brandy lub whisky) Wątróbkę pozbawiamy żyłek i przewodów, myjemy, moczy w mleku. Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle, wrzucamy wątróbkę, dusimy na wolnym ogniu ok 7-8 Zobacz więcej
, mielonej, tymianku i 4 ząbki czosnku rozmaryn świeży i suszony (do buraczków) Nadzienie 300g piersi z kurczaka 200g wątróbek drobiowych 250g pieczarek 3 cebule 300ml porto liśc laurowy, ziele Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki 247

0
brandy, 100 ml porto, duża garść świeżego tymianku, duża garść świeżej szałwii, 150 - 200 gram masła, sól, młotkowany pieprz z kolendrą Wątróbkę dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze Zobacz więcej
sklarowane.Jako przystawkę mieliśmy przygotować MOUSSE DE FOIE DE VOLAILLE i o tym dzisiaj. składniki 500 g wątróbki drobiowej oczyszczonej 1 jabłko obrane i pokrojone w plastry 1 cebula drobno Zobacz więcej
), - szklanka cukru, - szklanki czerwonego wina, - szklanki porto, - szklanki octu z czerwonego wina. *(połowę karkówki można zastąpić dziczyzną ) przygotowanie: Mięso (bez wątróbki) pokrój w duże Zobacz więcej
pasztet doskonale smakuje jeśli się do niego poda sos żurawinowy z porto. Przepis na pasztet z kaczki z żurawiną dodaję do akcji Wielkie Święto Żurawiny 2013. 1000 g mięsa kaczki 200 g łopatki Zobacz więcej
Pate (pasta) z wątróbki gesiej Pasta z wątróbki drobiowej Pasta z wątróbki z wędzonymi śliwkami składniki ok 250 g wątróbki gęsiej mleko do zamoczenia wątróbki (opcjonalnie) 1/2 cebuli 2 - 3 ząbki Zobacz więcej
kurczak kukurydziany(może być zwykły), 90 g placka drożdżowego, 80 g wątróbki, 100 g rodzynek, 100 ml porto, 2 jajka, 60 g płatków migdałów, Kurczaka umyć, oczyścić, odciąć kuper, końcówki skrzydełek, Zobacz więcej