wątróbki porto

{{headerMessage}}
Mania przygotowywania najróżniejszych smarowideł do kanapek trwa w najlepsze! Dzisiaj przepis na coś w rodzaju pasztetu, o specyficznym smaku podrobów z dodatkiem tuńczyka, mocnego porto i natki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś coś dla fanów podrobów Pyszny, aksamitny pasztet z wątróbki drobiowej duszonej ze słodkim porto z pewnością zaspokoją wszystkich fanów wątróbek. Ja uwielbiam wszelkie podroby, a ten pasztet mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szczegóły 19 lipiec 2013 Składniki: (przepis na 4 porcje) 0,7 kg wątróbki drobiowej 0,2 kg rabarbaru 3 łyżki wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka brązowego cukru 75 ml porto 2 łyżki masła sól czarna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
WĄTRÓBKA DROBIOWA,MARYNOWANA W PORTO, ZE SMAŻONYM JABŁKIEM I CEBULKĄ Jest to danie uwielbiane przeze mnie . Co prawda chętniej sięgam po wątróbkę cielęcą,ale drobiowa też się sprawdza w tej wersji:) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nam najbardziej w pamięci, więc zjadając kolejne podrobowe rarytasy, przyrównywałem je do najwybitniejszych. Tak też stało się z moją wątróbką w porto i śmiało mogę zaliczyć ją do grona najlepszych, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój kochany już dawno proponował przyrządzenie wątróbki w taki sposób. Nie byłam do tego przekonana a dzisiaj powiedziałam głośno, że to się nie uda,cóż ....nie jesteście w stanie wyobrazić sobie jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, czy nerki? Może Wy wiecie? Topâté jest niezwykle wykwintne - wizualnie, ale również smakowo. Naprawdę warto spróbować. PATE Z KACZYCH WĄTRÓBEK Z CYDREM, CZARNĄ HERBATĄ I GLAZURĄ PORTO Składniki: - 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
grzankach z truflami (podobno Rossini preferował białe) oraz z brandy, porto i maderą. Są to filety wołowe na grzankach z gęsią wątróbką - wszystko krótko smażone. Powinno się do nich podawać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Parfait z wątróbki drobiowej Parfait z wątróbki drobiowej okazało się znakomitym smarowidłem do chleba i nie odstraszyło nawet tych, którzy nie są w stanie przełknąć wątróbki w kawałku. Myślę, że nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 200gr wątróbek 1 płaska łyżeczka soli 200gr roztopionego, gorącego masła 2 jajka 2 liście laurowe 50gr cebuli 2 gałązki tymianku 2 gałązki rozmarynu 100ml wina Port 50ml wina białego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1100 g mięsa gotowanego z kaczki, 400 g wątróbki drobiowej, 4 jajka, 1 bułka typu kajzerka, gałka muszkatołowa, imbir mielony, sól, 10 orzechów z konfitury, 50 ml porto, 100 ml tłuszczu (najlepiej z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
300ml pasztetu (ok 270g): 100g wątróbki 1 eszalotka ok 6 gałązek pietruszki łyżka porto (albo innego czerwonego, słodkiego, ziołowego wina) 120 ml śmietany słodkiej 1 jajko 2 żółtka 10g masła sól, Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Foie gras

Foie gras 3829

4
{{headerMessage}}
, pieprz 50 ml porto (może być brandy lub whisky) Wątróbkę pozbawiamy żyłek i przewodów, myjemy, moczy w mleku. Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle, wrzucamy wątróbkę, dusimy na wolnym ogniu ok 7-8 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna kaczka o intensywnym smaku i to cała w buraczkach . Trochę mniej tradycyjny przepis stawiający na przyprawy i bogaty bukiet smaków. Składniki: kaczka barbarie – ok 2 kg kilka buraków i Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki 267

0
{{headerMessage}}
Szybki pasztet z wątróbki. Gdy użyjemy tak jak ja wątróbki gęsiej (nie foie gras, ale zwykłej wątróbki) otrzymamy pasztet o dość charakterystycznym smaku - zaznaczam, że nie każdy to lubi. Gdy znamy Zobacz więcej
adams
adams Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
MOUSSE DE FOIE DE VOLAILLE

MOUSSE DE FOIE DE VOLAILLE 79

0
{{headerMessage}}
sklarowane.Jako przystawkę mieliśmy przygotować MOUSSE DE FOIE DE VOLAILLE i o tym dzisiaj. składniki 500 g wątróbki drobiowej oczyszczonej 1 jabłko obrane i pokrojone w plastry 1 cebula drobno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
), - szklanka cukru, - szklanki czerwonego wina, - szklanki porto, - szklanki octu z czerwonego wina. *(połowę karkówki można zastąpić dziczyzną ) przygotowanie: Mięso (bez wątróbki) pokrój w duże Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet z kaczki z żurawiną

pasztet z kaczki z żurawiną 1138

0
{{headerMessage}}
pasztet doskonale smakuje jeśli się do niego poda sos żurawinowy z porto. Przepis na pasztet z kaczki z żurawiną dodaję do akcji Wielkie Święto Żurawiny 2013. 1000 g mięsa kaczki 200 g łopatki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pate (pasta) z wątróbki gesiej Pasta z wątróbki drobiowej Pasta z wątróbki z wędzonymi śliwkami składniki ok 250 g wątróbki gęsiej mleko do zamoczenia wątróbki (opcjonalnie) 1/2 cebuli 2 - 3 ząbki Zobacz więcej