wedlina gotowana w słoiku

solą, czosnkiem, pieprzem i cukrem. Najlepiej wymieszać ręką. Przełożyć do wyparzonych słoików do 2/3 wysokości. Zakręcić i gotować w garnku z wodą przez 3 godziny. Na dno warto położyć ściereczkę. Zobacz więcej
Po co kupować gotowe wędliny jeśli domowe wędliny można szybko i tanio zrobić samemu? Ja za grosz nie mam zaufania do tych ze sklepu… Robię sama i zdecydowanie wiem co jem! Oczywiście mięso musi być Zobacz więcej
Matka zastawia stół wstrząsającą liczbą talerzy, talerzyków, słoików, słoiczków, koszem z pieczywem i drugim – z owocami. Jest nabiał w wielu odsłonach, od twarożku i twardej goudy, przez pleśniowe Zobacz więcej
przynajmniej na 12 godzin (najlepiej przygotować masę wieczorem a następnego dnia, z rana, wyrabiać kiełbasę) Przygotowanie osłonek (popularnie nazywanymi kiełbaśnicami) Jeśli kupujemy osłonki w Zobacz więcej