wędlina zamknięta w słoikach

mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Burczaki mix w słoiku

Burczaki mix w słoiku 515

0
Buraczki które uwielbiam w sezonie zimowym. Ich zaletą jest to, że można je robić przez całą zimę i jesień. Moc witamin zamknięta w słoiku. Szybki obiad w 30 minut z buraczkami ze słoika polecam. Zobacz więcej
Smaczna galareta zamknięta w słoikach może służyć jako wędlina do chleba Składniki • Kurczak ok 1,5 kg • 2 ząbki czosnku • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 cebula • kawałek selera • 1 liść selera i Zobacz więcej
Prosty przepis na smaczną cukinię w przecierze. Składniki: 1 kg cukinii 2 szklanki przecieru pomidorowego (domowego lub gotowego w kartoniku) 1 łyżka przyprawy typu vegeta 1 łyżka ketchupu pikantnego Zobacz więcej
wystudzeniu sos należy trzymać w lodówce maksymalnie do 3 tygodni. Aby wydłużyć czas jego przechowywania można sos za pasteryzować gotując zamknięte słoiki przez 15 minut od czasu zawrzenia wody. Zobacz więcej
. Na imprezowym stole także cieszą się dużym powodzeniem :) . Zamknięte w słoiku może nie wyglądają zbyt efektownie, ot taka mętna woda i nie widać w niej nic, ale już po wyjęciu ich ze słoika Zobacz więcej
Grzybów w już minionym roku było mało, przynajmniej u mnie, ale trochę marynat udało się jednak zrobić. I teraz, gdy na dworze zimno i paskudnie, te skarby zamknięte w słoiczkach przypominają mi Zobacz więcej
cukier i sól, przykryj przykrywką. Duś pod przykryciem na małym ogniu aż cebula zacznie się rozpadać i całość będzie miała konsystencję konfitury. Mi zajęło to 2 godziny. W tym czasie dolewaj Zobacz więcej
Kuchnia Ilony
Kuchnia Ilony Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Ilony
Mielonka wieprzowa

Mielonka wieprzowa 736

0
w gorącej wodzie i do mięsa z przyprawami. Mieszamy i wkładamy do woreczka umieszczonego w podłużnym prostym słoiku. Woreczek mocno związujemy, dociskając mięso. Zakręcamy słoik i gotujemy około 1 Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa 6035

5
, zrobimy małego kotleta i usmażymy go na patelni ). Wyrobioną masę wkładamy do słoików, ugniatamy tak aby pozbyć się powietrza. Gotujemy zamknięte słoiki przez 2 godziny. Po wystudzeniu jest gotowa. Zobacz więcej
teściowych ) długo i wytrwale . Po około godzinie bigos jest gotowy , odgrzewany w następne dni będzie jeszcze bardziej gotowy i pyszny . W zamkniętych na gorąco słoikach, może sterczeć w lodówce do Zobacz więcej
Po co kupować gotowe wędliny jeśli domowe wędliny można szybko i tanio zrobić samemu? Ja za grosz nie mam zaufania do tych ze sklepu… Robię sama i zdecydowanie wiem co jem! Oczywiście mięso musi być Zobacz więcej
. Wymieszać dokładnie i przyprawa już nadaje się do użytku. Przyprawę należy przechowywać w szczelnie zamknięty słoiku, najlepiej ukrytym przed światłem. Idealnie nadaje się nie tylko do piernika, ale Zobacz więcej
dla dzieci, wegan, wegetarian jak i osób dbających o linię. 100g. ketchupu wyprodukowano ze 135g. pomidorów. Zamknięty jest w szklanym słoiku bardzo wygodnym do trzymania, bez trudu można wyjąć z Zobacz więcej
Własnoręcznie przygotowany sos z pomidorów, zamknięty w słoiczkach, gęsty i pachnący, to wspaniała rzecz której użyjemy zimą do wielu dań. Będzie pyszny jako sos do pizzy, doda smaku gulaszom i Zobacz więcej
: suszone pomidory, minimum połowę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami, cukier, obrany czosnek, Dodajemy wymoczony słonecznik i jeszcze trochę miksujemy Pastę możemy przechowywać kilka dni w Zobacz więcej
i odcedzić. Żurawinę umyć, zalać 1 szklanką wody, rozgotować i zmiksować. Powstały przecier posłodzić do smaku i rozlać do słoików do 1/3 wysokości. Do przecieru powrzucać kuleczki dyni, słoiki Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
porzeczkowy chutney

porzeczkowy chutney 1464

1
1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżki pieprzu 1/2 łyżki mielonego ziela angielskiego Oczyszczone porzeczki zasypać cukrem i pozostawić na 30 minut, następnie powoli podgrzewać na małym ogniu, Zobacz więcej
resztę składników. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając, aż płyn całkowicie odparuje. Gorącą konfiturę przełożyć do słoika i zamknąć. Można przechowywać długo, chociaż ja wolę robić na bieżąco. Zobacz więcej
Marynowana papryka w octowej zalewie Marynowana papryka świetnie nadaję do faszerowania mięs. Jest również pyszna na kanapki z wędliną. Składniki : ok 6-8 szt czerwonej papryki czosnek pieprz Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Dynia marynowana

Dynia marynowana 1410

0
wyjąć, płyn zagotować, dynię dołożyć i gotować tak długo, aż będzie miękka, ale nadal jędrna . Trzymając garnek na małym ogniu przekładać kostki do słoików (do 3/4 wysokości), zalać do pełna wrzącym Zobacz więcej