wędliny dojrzewające

Sposób na wyrób wędliny w domowych warunkach. Mięso tak przygotowane jest pyszne, delikatne i aromatyczne, przypomina nieco szynkę parmeńską. Do przygotowania wędliny można użyć różnych ziół, w Zobacz więcej
Domowe wędliny warto przygotowywać, wiemy co jemy u jaka frajda. Zrobienie wędlin dojrzewających w domowych warunkach nie jest ani czasochłonne, ani specjalnie trudne. Najważniejsze to zadbać o dobrej Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjna wędlina do zrobienia w domowych warunkach. Sprawdzony przepis, zawsze wychodzi. Należy pamiętać żeby nie przedłużać czasu marynowania, bo wędlina … Zobacz więcej
Kilka tygodni temu włączyli u nas centralne ogrzewanie. Jak się ucieszyłam! Bardziej chyba ze względu na to, że będę mogła ususzyć schab, by następnie, krojąc cienkie przezroczyste plasterki, Zobacz więcej
Domowa wędlina – schab dojrzewający | Home O nas Kontakt Przystawki Zupy Dania główne Makarony Sałatki Przetwory Napoje i drinki Porady Domowa wędlina – schab dojrzewający Sierpień 12th, 2014 Damian Zobacz więcej
lubicie suszone, dojrzewające wędliny - szynkę parmeńską, czy schab wiśniowy to z pewnością będziecie zachwyceni :) Taką wędlinę przygotowuje się bardzo prosto w zasadzie to robi się sama, jedyne Zobacz więcej
Schabik suszony-tym razem nie wędzony,nie pieczony tylko dojrzewający-pycha.....uwielbiam tego typu wędliny,pierwszy raz przygotowywałam taką na święta i okazała się strzałem w dziesiątkę. przy tym Zobacz więcej
Schab suszony to doskonały sposób na domową, dojrzewającą wędlinę. Przepis jest bardzo prosty. Mięsa nie pieczemy, nie gotujemy a nawet nie wędzimy, tylko po zapeklowaniu najzwyczajniej suszymy. Smak Zobacz więcej
Dzień dobry! Dziś chcę Wam przedstawić przepis na pyszną domową wędlinę. W naszym domu robimy ją bardzo często. Proces produkcji zajmuje tydzień, ale warto poczekać bo w nagrodę można delektować się Zobacz więcej
Wędliny dojrzewające stanowią doskonały dodatek do zapiekanek, pizzy, sałatek jak również mogą być przysmakiem same w sobie. Mają charakterystyczny wyrazisty smak surowego mięska wzbogacony aromatem Zobacz więcej
Na wstępie napiszę tylko tyle: To rarytas dla osób lubiących surowe wędliny typu szynka Szwarcwaldzka. Tydzień oczekiwania i macie rewelacyjną wędlinę własnej roboty, bez żadnych konserwantów i innych Zobacz więcej
kolejna propozycja suszonych na suszone wędliny-tym razem wołowinka-wyszła genialna-jak wszystkie suszone wędlinki -był jużBoczek,KarczekiSchabik polecam wszystkie bo naprawdę warto je zrobić Zobacz więcej
Suszenie to tania i świetna metoda konserwacji mięsa. Cieniutki, prawie przezroczysty kawałek suszonej wędliny to ekskluzywny rarytas dla smakoszy. Koneserzy rozwodzą się nad smakiem włoskiej Zobacz więcej
obsuszana wołowa karkówka Wiele osób stroni od wykonywania wyrobów z mięsa wołowego, moim zdaniem całkiem niesłusznie. Przecież z wołowiny również można wykonać kruche i delikatne wyroby. Zobacz więcej
Składniki: rukola ser kozi (roladka) figi szynka parmeńska (lub inna dojrzewająca) orzeszki pinii sos balsamiczny Sposób: Na umytą rukole dać pokrojony w plasterki ser kozi, pokrojone figi, plasterki Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Boczek surowo dojrzewającywędlina do zrobienia w domowych warunkach. Szeroki boczek najlepiej przekroić na dwa paski, a po wyjęciu … Przeczytaj cały artykuł Zobacz więcej
figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach Zobacz więcej
figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach Zobacz więcej
Jak już nie raz wspominałam, uwielbiam przyjmować gości ale też kiedy gospodyni siedzi przy stole z gośćmi, a nie kursuje tylko pomiędzy kuchnią a salonem. Dlaczego też u mnie menu imprezowe jest Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Smażone jabłka (do mięs)

Smażone jabłka (do mięs) 118

0
Od kilku dni dojrzewał mi w głowie pomysł na takie jabłka, które wzbogacą smak pieczeni czy wędlin. Z dodatkiem majeranku i czosnku, lekko podsmażone na smalcu, doprawione pieprzem i solą - są pyszne! Zobacz więcej