wędliny litewskie

bentomonia
bentomonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocham bento
Zamiast bento

Zamiast bento 172

0
bento lunch w polskiej wersji Zamiast bento Deska serów, litewskich wędlin, pysznych chlebów i dodatków (na przykład kołek do zabijania wampirów wykonany ze szlachetnego korzenia chrzanu)... Wesołych Zobacz więcej
bentomonia
bentomonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocham bento
Tapas bento? Eko bento?

Tapas bento? Eko bento? 156

0
bento lunch w polskiej wersji « Jesienny, koślawy pilot... A jutro same pyszności » Tapas bento? Eko bento? A może tapas eko bento? Tapas - małe, różnorodne przekąski... jestem jeszcze na fali Zobacz więcej
sylviimint
sylviimint Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lemon curd sylvii
(bez tytułu)

(bez tytułu) 49

0
Mój pierwszy post . Długo zabierałam się do stworzenia bloga ,ale teraz troszkę jestem "zmuszona ". Studencik odlatuje do Wrocławia i będzie musiał coś jeść - więc łatwiej będzie jak wszystko opiszę . Zobacz więcej
Jeszcze do jutra, na krakowskim Małym Rynku trwa druga edycja Tour de Fromage. Znajdziecie tam sery francuskie, austriackie, korycińskie, górskie, kozie, jak również atrakcje nie związane z serem: Zobacz więcej
smakach (waniliowe, czekoladowe, cynamonowe, kokosowe, orzechowe i z migdałami). Można było ich posmakować oraz zobaczyć jak się je robi. Po za tym znalazło się kilka innych miejsc z jedzeniem: Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Wytrawne babeczki

Wytrawne babeczki 799

1
plastrów wędliny, ja użyłam cienko pokrojonego fileta z indyka * 3 jajka * słony ser z kminkiem, użyłam litewskiego, możnaużyćfety lub innego słonego sera * pomidorkikoktajlowe * sól (uwaga ser jest Zobacz więcej
Jacka – na rozstawionych na lubelskiej starówce stoiskach można był skosztować żywności ekologicznej, wyrabianych metodą tradycyjną wędlin, serów zagrodowych, miodów, produktów litewskich i Zobacz więcej
Archiwum bloga 2014 (16) maj (1) kwiecień (2) marzec (3) luty (3) styczeń (7) 2013 (250) grudzień (29) listopad (20) październik (19) wrzesień (17) sierpień (30) lipiec (22) 3 BIT inna Zobacz więcej
Archiwum bloga 2014 (16) maj (1) kwiecień (2) marzec (3) luty (3) styczeń (7) 2013 (250) grudzień (29) listopad (20) październik (19) wrzesień (17) sierpień (30) lipiec (22) 3 BIT inna Zobacz więcej
Archiwum bloga 2014 (16) maj (1) kwiecień (2) marzec (3) luty (3) styczeń (7) 2013 (250) grudzień (29) listopad (20) październik (19) wrzesień (17) sierpień (30) lipiec (22) 3 BIT inna Zobacz więcej
Archiwum bloga 2014 (16) maj (1) kwiecień (2) marzec (3) luty (3) styczeń (7) 2013 (250) grudzień (29) listopad (20) październik (19) wrzesień (17) sierpień (30) lipiec (22) 3 BIT inna Zobacz więcej
oraz tatarskiej). Jak dla mnie wygrała smakowo suszona litewska wołowina. Były też podpłomyki, a pod okiem Ewy Mitowskiej można było pomóc w robieniu sękacza. Przed wczoraj natomiast wypadł dzień Zobacz więcej
mnie przebojem okazały się karaimskie kybyny (duże pieczone pierogi) dostępne w trzech wariantach: z jagnięciną, kurczakiem oraz kapustą. Sprzedawane są na stoisku będącym jednocześnie reklamą Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Smaki Podlasia

Smaki Podlasia 643

0
Podlasie przysmakami stoi. I to nie byle jakimi. Serem korycińskim, kiszką, babką ziemniaczaną, potrawami tatarskimi, miodami, nalewkami, chlebami. I to wszystko można było znaleźć w Białostockim Zobacz więcej
i Podlasia, tradycyjne nalewki, piróg biłgorajski i wiele innych smakołyków ze wszystkich regionów naszego kraju. A do tego bretońskie ostrygi, węgierskie wędliny, przetwory, słodki sękaczczyli Zobacz więcej
Danie resztkowe. Jakiś czas temu zakupiliśmy sporo dobrej, litewskiej wędliny, której zapomnieliśmy dać znajomym. I tak leżało to wszystko w lodówce, aż Mąż odmówił już jedzenia mięsa. Ja wędliny nie Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Święto chleba

Święto chleba 221

0
, kukurydziane, razowe, pytlowe, na zakwasie, na drożdżach, na sodzie, słodowe, piwne, z ziarnami lub bez, z bakaliami, z ziołami, pieczone na liściach chrzanu, foremkowe i bochenki..., uff nie sposób Zobacz więcej
Kiełbaski dojrzewające, a'la litewskie Składniki: - wieprzowina kl. II (boczek, raczej chudy) - kultury bakterii bactoferm cp77 lub serwatka - peklosól - cukier 20g/kg - pieprz - osłonki kolagenowe Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 466

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 330

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej