wędliny litewskie

bentomonia
bentomonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocham bento
Zamiast bento

Zamiast bento 166

0
bento lunch w polskiej wersji Zamiast bento Deska serów, litewskich wędlin, pysznych chlebów i dodatków (na przykład kołek do zabijania wampirów wykonany ze szlachetnego korzenia chrzanu)... Wesołych Zobacz więcej
bentomonia
bentomonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocham bento
Tapas bento? Eko bento?

Tapas bento? Eko bento? 156

0
bento lunch w polskiej wersji « Jesienny, koślawy pilot... A jutro same pyszności » Tapas bento? Eko bento? A może tapas eko bento? Tapas - małe, różnorodne przekąski... jestem jeszcze na fali Zobacz więcej
sylviimint
sylviimint Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lemon curd sylvii
(bez tytułu)

(bez tytułu) 48

0
Mój pierwszy post . Długo zabierałam się do stworzenia bloga ,ale teraz troszkę jestem "zmuszona ". Studencik odlatuje do Wrocławia i będzie musiał coś jeść - więc łatwiej będzie jak wszystko opiszę . Zobacz więcej
Jeszcze do jutra, na krakowskim Małym Rynku trwa druga edycja Tour de Fromage. Znajdziecie tam sery francuskie, austriackie, korycińskie, górskie, kozie, jak również atrakcje nie związane z serem: Zobacz więcej
smakach (waniliowe, czekoladowe, cynamonowe, kokosowe, orzechowe i z migdałami). Można było ich posmakować oraz zobaczyć jak się je robi. Po za tym znalazło się kilka innych miejsc z jedzeniem: Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Wytrawne babeczki

Wytrawne babeczki 796

1
plastrów wędliny, ja użyłam cienko pokrojonego fileta z indyka * 3 jajka * słony ser z kminkiem, użyłam litewskiego, możnaużyćfety lub innego słonego sera * pomidorkikoktajlowe * sól (uwaga ser jest Zobacz więcej
Jacka – na rozstawionych na lubelskiej starówce stoiskach można był skosztować żywności ekologicznej, wyrabianych metodą tradycyjną wędlin, serów zagrodowych, miodów, produktów litewskich i Zobacz więcej
drożdżowe z jagodami i z kruszonką, jagod... omlet z owocami i serkiem mascarpone rogaliki z ciasta francuskiego z wędliną i serem muffinka z bitą śmietaną i brzoswinią babeczki z brzoskwiniami Zobacz więcej
drożdżowe z jagodami i z kruszonką, jagod... omlet z owocami i serkiem mascarpone rogaliki z ciasta francuskiego z wędliną i serem muffinka z bitą śmietaną i brzoswinią babeczki z brzoskwiniami Zobacz więcej
i galaretką kluski śląskie mozzarella z pomidorami ciasto z porzeczkami pod kokosową pierzynką delikatne pierogi z jagodami rolada w serduszka biedroneczki z pomidorów koktajlowych, biedronki z... Zobacz więcej
drożdżowe z jagodami i z kruszonką, jagod... omlet z owocami i serkiem mascarpone rogaliki z ciasta francuskiego z wędliną i serem muffinka z bitą śmietaną i brzoswinią babeczki z brzoskwiniami Zobacz więcej
oraz tatarskiej). Jak dla mnie wygrała smakowo suszona litewska wołowina. Były też podpłomyki, a pod okiem Ewy Mitowskiej można było pomóc w robieniu sękacza. Przed wczoraj natomiast wypadł dzień Zobacz więcej
). Poza oscypkami, na stoisku austriackim można kupić ichnie sery sezonowane oraz wędliny, a także spróbować lemoniady ziołowej. Trafiłam na jeden namiot z bałkańskimi przetworami oraz jeden z Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Smaki Podlasia

Smaki Podlasia 634

0
bimbrowni. I chociaż produktem końcowym był nie bimber, a woda, to sam proces produkcji wzbudzał wiele emocji. Było też pieczenie sękacza trwające parę godzin. Sękacz piekł się na otwartym ogniu. Zobacz więcej
oraz najróżniejsze wina. Ta daaam!!! Mój brzuch skowyczy, ale co tam. To w sumie TYLKO cztery dni. Zaczęłam od tradycyjnej smażonej kiełbasy z musztardą! Zawsze taką kupowała mi Mama na jarmarkach. Zobacz więcej
Danie resztkowe. Jakiś czas temu zakupiliśmy sporo dobrej, litewskiej wędliny, której zapomnieliśmy dać znajomym. I tak leżało to wszystko w lodówce, aż Mąż odmówił już jedzenia mięsa. Ja wędliny nie Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Święto chleba

Święto chleba 214

0
zaprezentowała swoje wypieki, więc o prawdziwy zawrót głowy przyprawiał wybór oferowanych rodzajów chleba. Przechadzałam się pomiędzy stoiskami, dziękując losowi, że nie mam problemów z tolerancją Zobacz więcej
Kiełbaski dojrzewające, a'la litewskie Składniki: - wieprzowina kl. II (boczek, raczej chudy) - kultury bakterii bactoferm cp77 lub serwatka - peklosól - cukier 20g/kg - pieprz - osłonki kolagenowe Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 457

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 322

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej