wędzenie słoniny

Fotogoto
Fotogoto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Wędzenie wędlin

Wędzenie wędlin 234

Wędzenie szynek, kiełbas, baleronów i innych zaczynamy od zaopatrzenia się w dobre mięsiwo ze sprawdzonego źródła. Oczywiście prawie nigdy nie mamy pewności co do jakości pokarmu którym karmione były Zobacz więcej
Polędwica łososiowa Boczek podpiekany z ziołami i przyprawami Karkówka Szynka Zobacz więcej
Wędzona i parzona karkówka i szynka Wędzony i parzony boczek i polędwica Zobacz więcej
Składniki solanka: 10 litrów zimnej wody 800g- 1 kg soli peklowej 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku ziarenka pieprzu czarnego Wykonanie: Sól mieszamy w wodzie do rozpuszczenia, dodajemy pieprz, Zobacz więcej
Bez rusztu ani rusz – taka jest moja opinia. Tonieodłączny element letnich spotkań. Jeśli ktoś nie wkroczył jeszcze dotego świata – zapraszam! Wdrugiej części mojegocyklu opowiem otym jak cudowne jest Zobacz więcej
Składniki podgardle surowe 50 dag, słonina 70 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki słoninę i podgardle surowe zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach sitka teflonowy garnek Zobacz więcej
betty
betty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bettycook
Wędzenie łososia

Wędzenie łososia 3347

Dzisiaj gościnnie z wizytą u mojego teścia, który od kilku lat jest pasjonatem amatorskiego przygotowywania własnych wyrobów, zarówno mięs, jak i ryb. W mojej opinii, na przestrzeni lat do perfekcji Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Wędzenie ryb

Wędzenie ryb 1777

Wędzenie ryb Składniki: - ryby morskie lub słodkowodne - sól morska lub kamienna - zioła wg uznania do zalewy na mokro i nacierania - woda Ryby do wędzenia zarówno morskie jak i jeziorowe musza być Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Wędzenie wędlin

Wędzenie wędlin 665

Wędzenie szynek, kiełbas, baleronów i innych zaczynamy od zaopatrzenia się w dobre mięsiwo ze sprawdzonego źródła. Oczywiście prawie nigdy nie mamy pewności co do jakości pokarmu którym karmione były Zobacz więcej
Szwajcarska kuchnia wywodzi się z tradycji rolniczych, jest bardzo kaloryczna oraz ciężkostrawna. W związku z tym, iż Szwajcaria nie ma wielkich tradycji kulinarnych, w kuchni tegokraju można znaleźć Zobacz więcej
Szynki,boczki,polędwice,baleron oraz rolady już na święta Zobacz więcej
Na zdjęciu wędliny wędzone dwa dni 8 i 6 godzin :metka, kiełbasa Polska, boczek surowy wędzony, słonina wędzona, podgardle wędzone, szynka kulka i płaska, polędwica Zobacz więcej
Ryby do wędzenia, zarówno morskie jak i jeziorowe powinny być tłuste. Ja wędziłam pstrągi, karpie, dorsze, makrele i jesiotry. Ryby można wędzić na zimno jak i na ciepło, w całości lub dzwonkach. Ryby Zobacz więcej
Wędzone serki robią furrorę w naszym domu i schodzą szybciej niz ciepłe bułki. Tym razem podwędziłem serki bez moczenia w solance, tylko przyprawiłem na sucho. Wyszły wyśmienicie :) Jak widać na Zobacz więcej