wedzone udka bez

PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
WĘDZONE UDKA

WĘDZONE UDKA 10493

Mój debiut, jeżeli chodzi o udka. Robiłam dwie wersje udka wędzone na surowo i udka parzone przed wędzeniem. Parzone zdecydowanie lepsze Solanka do udek. Na każdy litr wody dałam 100 gram soli Zobacz więcej
Po przyjeździe do Krakowa, szczęśliwy pasażer pociągu wysiadając zostaje otoczony wielką galerią. Pomimo próby poruszania się z zamkniętymi oczami, niestety nie udało mi się nie wsiąknąć w kilka Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Udka kurczaka bez skóry z papryce

Udka kurczaka bez skóry z papryce 494

Dzisiaj w roli głównej, kurczak i papryka. Sezon na paprykę trwa. Bardzo lubię gdy papryka zanim trafi do dania jest upieczona, pozbawiona skóry. Potrawa bardzo smaczna, może Wam też przypadnie do Zobacz więcej
Udka kurczaka wędzone w wędzarni są tak pyszne jak kupne a może nawet smaczniejsze. Po wielu próbach i błędach, doszłam do przepisu który mogę polecić na ich przygotowanie i wędzenie. Przepis prosty, Zobacz więcej
PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY Udka to mięso jedno z najczęściej używanych mięs w kuchni. Pieczone czy smażone smakują rewelacyjnie. Nie pogardzę tymi w sosie. Moja wersja jest bez skórki, dzięki czemu Zobacz więcej
Była łopatka kolej na udka pyszne uwędzone w garnku udka Składniki 2 litry wody 200 gram peklosmaczku, 2 ząbki czosnku, 4 listki laurowe 4 dwa ziela angielskie Udka z kurczaka pietruszka Zrębki Zobacz więcej
Była łopatka kolej na udka pyszne uwędzone w garnku udka Składniki 2 litry wody 200 gram peklosmaczku, 2 ząbki czosnku, 4 listki laurowe 4 dwa ziela angielskie Udka z kurczaka pietruszka Zrębki Zobacz więcej
SUROWIEC -skórki wieprzowe PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona -haki wędzarnicze -sznurek wędzarniczy WYKONANIE Kupione lub obcięte skórki solimy z ręki i odstawiamy do lodówki na 5-7 Zobacz więcej
Wędzone pstrągi i "bolki" - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
chlebanaszego
chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chleba naszego
Udka podpiekane

Udka podpiekane 202

Prosty sposób na soczyste udka z chrupiącą skórką, są doskonałe na obiad lub do kolacji. Udka gotujemy z włoszczyzną. Po 15 minutach wyjmujemy i osuszamy. Na bulionie gotujemy zupę. Przygotowujemy Zobacz więcej
Święta przemknęły jak zawsze, szybko i niepostrzeżenie. Wracam z nowymi przepisami. Zachęcam do zrobienia porządków po świętach – czyli bigosu. A na dzisiaj polecam udka z kurczaka z suszonymi Zobacz więcej
SUROWIEC -1,5 kg podgardle z przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilośći -do parzenia :liść laurowy kilka sztuk i ziele angielskie 10-15 kulek -sznurek wędzarniczy lub Zobacz więcej
Czas przygotowania: 30 min. Czas pieczenia: 30 min. Przepis od mojej teściowej, zawsze wykonywany przez mojego Pawełka. Cudownie smakuje, bardzo polecam. Danie efektowne i bardzo proste! Foremka: Zobacz więcej
Przepis Kupujemy serki "typu włoskiego". Moje są z Biedronki o nazwie Capreggio Moczymy je 24 godz. w solance 70 g soli warzonej zwykłej nie jodowanej na 1 l wody. Następnie serki muszą odciekać .U Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Local Foodie
Wędzone leniwe

Wędzone leniwe 87

Czemu niektórzy nazywają je pierogami? Nie mam pojęcia! Ani kształtem ani składem ciasta nie przypominają pierogów. A skoro już jesteśmy przy składnikach, to biały ser można przecież zamienić na Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
FASZEROWANE UDKA

FASZEROWANE UDKA 14642

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 4 udka kurczaka 4 łyżki posiekanej pietruszki 4 łyżki potargowanego sera żółtego 2 ząbki czosnku polskiego przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka pikantna Prymat, papryka Zobacz więcej
SUROWIEC -podgardle ze skórą i przyrostem mięsnym PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 80-90 g/kg i na litr wody -hak lub sznurek wędzarniczy WYKONANIE Mięso topimy na 6-7 dni w solance w Zobacz więcej
Kiedy nie ma jak uwędzić sera, trzeba sobie poradzić jakoś inaczej. I wtedy na pomoc przychodzi... herbata. Kiedyś pokazywałam już taką fetę uwędzoną listkami herbacianymi i paroma innymi dodatkami. Zobacz więcej
Najbardziej z kurczaka lubię mięso z udek ale przyznam, że jak są z kością to nie mam za dużo pola do popisu a luzować kości nie lubię. Dla tego często wybieram piersi mimo, że są mniej smaczne. Zobacz więcej
Pyszne, chrupiące udka i ziemniaki , upieczone bez dodatku tłuszczu we Frytkownicy ActiFry Składniki: 2-3 szt. udek z kurczaka 6 ziemniaków 2 pełne łyżki czerwonej papryki w proszku Czosnek w Zobacz więcej