wędzony na słomie

{{headerMessage}}
sprawdzone przepisy kulinarne « Kryzysowe ciasto z cynamonem Paglia e fieno alla panna. "Słoma i siano" w śmietanie. To jedno z tych dań, od których nie sposób sie oderwać. Po prostu... wstajesz od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SUROWIEC -słonina z przyrostem mięsnym o grubości 5-8 cm ze skórą najlepiej aby była z wioskowego uboju smalona słomą jeśli takiej nie mamy to może być ze sklepu -do słoniny bez mięska nie dajemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SUROWIEC -słonina ze skórą najlepiej aby była gruba z wioskowego uboju smalona słomą jeśli takiej nie mamy to może być ze sklepu -jeśli słonina jest z dużymi przyrostami mięsnymi można lecz nie trzeba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
którymś razem do tego zestawu dodałam jeszcze kawałek drobno pokrojonej kiełbasy (takiej, jak do np. fasolki po bretońsku), a pod koniec jeszcze pokrojonego pomidora i majeranek. Też było super. Ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Scroll down for English version Ostatni wpis w ramach tegorocznego VeganMoFo, niestety nie byłam w stanie dodawać wpisów tak często jakbym chciała. Jest to także ostatni przepis pochodzący z książki „ Zobacz więcej
SmakiwSieci
SmakiwSieci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki w sieci
Polskie sakiewki :)

Polskie sakiewki :) 236

0
{{headerMessage}}
jabłka danego gatunku pochodzące z innych miejsc. W dodatku, jak mawiają sadownicy, „nie rdzewieją” – czyli obrane nie brązowieją. OSCYPEK:Oscypek to wędzony owczy ser wytwarzany na Podhalu. Robi się Zobacz więcej
siksowna
siksowna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My sweet life, my tasty world
Oscypek

Oscypek 542

0
{{headerMessage}}
aż do środka zimy. Mają kształt wrzecionowaty, długość ok 20cm i kolor słomy. Tradycyjnie leżakowały w solance i były wędzone nad paleniskiem. żródło: Wikipedia Najczęściej z oscypkiem mylona jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
majonez, inspirowany przepisem Joli Słomy i Mirka Trymbulka z Atelier Smaku. Próbowałem już w życiu kilka wegańskich wersji, ale ta rzuca na kolana i nie pozwala długo o niej zapomnieć. Przepis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podane. Do dziś nie mogę zdecydować, czy bardziej mi się podobało brokułowe drzewo czy kwiat z żółtka i karczochów. Zjedliśmy mnóstwo dziwnych rzeczy np. popiół ze słomy albo szparagi wędzone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, które zawierają oznaczenie sposobu hodowli, numer zakładu weterynaryjnego i państwa. Sposoby hodowli interesują nas najbardziej. 0 – to hodowla absolutnie ekologiczna 1 – to hodowla gdzie kury mają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
proponuję Wam przepis na podkarpacki rarytas – „bidne gołąbki”. Tym, co wyróżnia je spośród zastępu gołąbkowych i okołogołąbkowych wałeczków i ruloników, są tarte ziemniaki, które stanowią bazę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(3) pesto (2) pierogi (9) pietruszka (4) piwo (1) pizza (1) placki (5) pokrzywa (1) polędwiczki (2) pomidory (10) przepis (159) quesadillas (1) recenzja (3) rukola (1) ryba (20) rymy-srymy (21) ryż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
con questa ricetta. Una pasta con salmone che naturalmente non ho assaggiato (lo sapete no, che il pesce non l... 3 dni temu Bento po polsku Kasza gryczana pod kwiatami - Dziś kasza gryczana, ale bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Larder Whole Wheat Crackers with Cheese and Medlar Jelly - I’m a fool for cheese and crackers, so add something sweet, such as a medlar jelly, and I’m in heaven. Gosh, I don’t know where to begin Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pizza jak placki

Pizza jak placki 1787

1
{{headerMessage}}
właśnie mural przyjaźni polsko-węgierskiej. Wykonany przez m... 1 tydzień temu The British Larder Whole Wheat Crackers with Cheese and Medlar Jelly - I’m a fool for cheese and crackers, so add Zobacz więcej