wegańska tarta wytrawna

{{headerMessage}}
Wreszcie udało mi się stworzyć całkowicie wegański spód do tarty. Przyznam szczerze, że przez jakiś czas żyłam w błogiej nieświadomości i do przygotowania tarty wegańskiej używałam masła roślinnego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój weekend zaczynam wytrawnie, bo przez najbliższe dni będzie rozpusta, ale o tym jutro. Kawę kocham pod wszelką postacią, i od dłuższego czasu chodziło za mną coś kawowego. Padło na tartę, bo nie ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prezentuję Wam danie wyjątkowe. Przyznam, że jest praco- i czasochłonne w przygotowaniu, ale smak, wygląd i zapach tej tarty to rekompensują. I pomyśleć, że miałam dziś, z lenistwa, zrobić kaszę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarty Tatin nikomu przedstawiać nie trzeba :) Z jej prawidłowym wykonaniem bywa jednak różnie. Zdarzyło mi się słyszeć, że komuś podano odgrzewane ciastko francuskie ("żaluzje") z jabłkami, które w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Subiektywny wybór wypieków na Wielkanoc. Słodkich i słonych. Przepisy są łatwe, sprawdzone, testowane i zaaprobowane przez rodzinę i znajomych. Dobrej zabawy w kuchni! Daj znać czy smakowało :) Zobacz więcej
Momo
Momo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dziabnij zdrowo
TofuPlacki z marchewką

TofuPlacki z marchewką 195

0
{{headerMessage}}
Pierwszy przepis obiadowy, który chciałabym Wam podsunąć. Należę do stuprocentowych słodyczoholików....Zdarza mi się jednak 'dziabnąć' coś wytrawnego. Jeśli już taka sytuacja następuje - zawsze jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Było już kilka wytrawnych propozycji na wielkanocny stół. Czas na klasyk w wersji słodkiej czyli mazurka. Ma on formę okrągłą (upieczony w formię do tarty). Spód wykonałem z mąki gryczanej z dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, z ciekawymi ziołami i przyprawami tofu nabiera jednak smaków, które potrafią nas zadziwić i... przekonać. Tofu jest produktem niskokalorycznym i ma sporą zawartość białka. Nic tylko się z nim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muszę przyznać, że ostatnimi czasy nie brakuje mi zewsząd wegańskich inspiracji na ciekawe potrawy, niekiedy nieco aż nadto wydziwione. Czasem uda mi się wpaść na pomysł jakiegoś smacznego roślinnego Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Fotorewolucja :-)

Fotorewolucja :-) 81

0
{{headerMessage}}
DANIA W 10 MINUT DANIA W 15 MINUT DANIA W 30 MINUT DLA BIEGACZA DLA ZAGIPSOWANYCH NIE MARNUJĘ NIEDROGIE PRZEPISY BABUNI ROMANTYCZNIE SYLWESTER WEGAŃSKIE WIELKANOC Z ALKOHOLEM Z SEREM ZAKWAS PSZENNY Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na rabarbar w pełni, a jadąc dziś z Poznania zauważyłam pierwsze przydrożne stoisko z truskawkami. Część truskawek pochłonęłam od razu, natomiast te, które dowiozłam do domu,lekko sterane życiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zielona soczewica to strąk o wielu możliwościach wykorzystania w kuchni wegańskiej. Ja sięgam po nią zarówno w daniach wytrawnych jak i na słodko. Dzisiejsza propozycja na Piernikowe "torciki" z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tartę mąż wspominał słowami "niesamowita". Słodko-słono-wytrawna tarta, bez pieczenia. Świetna na spotkanie w większym gronie znajomych, jako dodatek do kawy. Ciężko zjeść więcej niż 1 kawałek na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj kolejny przepis z dodatkiem sezonowego warzywa, którym obecnie zajadają się mieszkańcy krajów śródziemnomorskich, czyli karczochy. Tym razem wystąpią w formie wytrawnych mini tart. Chrupiący Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam wszelkiego rodzaju quiche (czyli wytrawne wersje tart) między innymi za to że można je zrobić dosłownie z wszystkiego oraz za to że sa pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pytano o inne ciasta z tych przedstawionych ostatnio na zdjęciach. Tak więc jedno z nich to to publikowane kiedyś kokosowe z białym kremem, trzecie to zwykły biszkopt z bitą śmietaną, pomarańczową Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pokazać, że mleczko to świetnie się łączy z krewetkami :) Składniki na 2 porcje: 250g mrożonych krewetek 3 ząbki czosnku mała cebula kawałek imbiru łyżka oleju kokosowego 3-4 łyżki czerwonej pasty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezonowo - TERAZ właśnie jest sezon na szparagi!!! fot. D.Szymborska To przepis z tych – łatwy i szybki ale…..są pewne warunki. Po pierwsze – szparagi muszą być cieniutkie i zielone (nie trzeba ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne pierożki z pełnoziarnistej mąki żytniej z nadzieniem z marchewki i cieciorki. To połączenie ma coś w sobie. Delikatnie słodkie, a zarazem wytrawne. Sprawia, że nasze kubki smakowe szaleją. Zobacz więcej