wegańskie hamburgery z ciecierzycy

Ostatnio w przedszkolu Młoda złapała fazę na hamburgery. Cóż robić, trzeba przygotować, zwłaszcza, że ja również nabrałam ochoty. W kanapkach najlepiej sprawdzają się u nas kotlety z ciecierzycyZobacz więcej
Składniki: Wykonanie Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z ciecierzycy i wegańska kanapka Zobacz więcej
niepełna garstka łyżka płatków drożdżowych sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki rozdrabniam blenderem, doprawiam i gotowe Pesto można użyć jako smarowidło do chleba lub wymieszać z nim Zobacz więcej
CzteryWegany
CzteryWegany Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cztery wegany i pies
Rastacznica

Rastacznica 120

1
duszenia trzeba zwiększyć. Doprawić solą i pieprzem, bogato posypać szczypiorkiem. Na śniadanie można podać z grzankami, na obiad z makaronem/ziemniakami/ryżem. Organizator: Aniko Aleksandra Zobacz Zobacz więcej
najlepsza jest na drugi dzień, po przegryzieniu smaków. Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z Zobacz więcej
) miksować z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oliwy dolewać powoli, pilnując, aby pasta nie była ani za rzadka ani za gęsta. Osoby liczące kalorie mogą część Zobacz więcej
Ostatnio na śniadania do pracy najczęściej robię sałatki. Szybkie do zrobienia i szybkie do zjedzenia. Bazą do takich sałatek jest zwykle kasza jaglana lub ryż brązowy. Często w połączeniu z tofu lub Zobacz więcej
Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z ciecierzycy i wegańska kanapka jak hamburger Zobacz więcej
. Dodajemy upieczone ziemniaki, rozgnieciony czosnek, przyprawy i chwilę dusimy na patelni. Cały dom zaczyna pachnieć przyprawami, co jeszcze zaostrza apetyt. Możemy podawać z ryżem, ja zwykle nie Zobacz więcej
W ciepłe letnie dni nie chce się gotować, najlepiej smakują dania na surowo lub schłodzone. Przeważnie w takie dni stosuję surową dietę lub delikatnie podgotowuję warzywa na parze. Ostatnio coraz Zobacz więcej
nie powinna być sypka, musi być smarowalna. Na końcu dodajemy sól i płatki drożdżowe, mieszamy ze zmiksowanymi pistacjami. Najlepiej zjadać zaraz po przygotowaniu ? im dłużej stoi, tym więcej traci Zobacz więcej
wybierać to niech ta plaża będzie. ;) 6. Dokończ: Za nic w świecie nie... Nie będę hodować motyli. 7. Jak wyglądałaby Twoja idealna sukienka na lato? Czarna, przed kolano, na ramiączka, zwiewna z Zobacz więcej
do miseczek, polać dobrą oliwą. Zjeść np z grzankami. Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z Zobacz więcej
owsiana, mąka ziemniaczana, z ciecierzycy. Dzisiaj Mąż "zamówił" hamburgery na obiad, musiałam więc wymyślić kotlety do nich, bo nie miałam boczniaków. Znalazłam ostatnio przepis na kotlety Zobacz więcej
w bułce tartej i smażymy na oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe Zobacz więcej
Daria o Zdrowiu
Daria o Zdrowiu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Daria o Zdrowiu
VEGE BURGERY

VEGE BURGERY 139

2
Hej Dzisiaj mam dla Was coś co na pewno Wam się spodoba, bo są to burgery. I to nie byle jakie bo wegańskie. Co to oznacza ? zawierają o 3/4 mniej tłuszczu niż tradycyjny hamburger, nie zawierają Zobacz więcej
polane bułką tartą przesmażoną na oleju, ale ja zdecydowanie wolę cynamonowe. Smacznego Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie kotlety z Zobacz więcej
, chilli drobno posiekać. W miseczce dobrze wymieszać sok z limonki, szczyptę soli i olej. Do sosu dodać imbir i chilli. Sos dodać do sałatki, wymieszać, odstawić na ok godzinę do przegryzienia – tuż Zobacz więcej
koncentratu, to dolewamy ok 3/4 szkl. wody). Dusiłam wszystko pod przykryciem ok 15 min, pod koniec doprawiłam majerankiem, solą i pieprzem. Dodałam do tofu, delikatnie wymieszałam. Najlepsze było na Zobacz więcej
kawałki tofu, pokrojoną marchew, groszek, migdały i rodzynki. Kiedy bulion z agarem trochę zgęstnieje, zalać zawartość salaterek. Odstawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje Zobacz więcej