wegańskie hamburgery z ciecierzycy

Ostatnio w przedszkolu Młoda złapała fazę na hamburgery. Cóż robić, trzeba przygotować, zwłaszcza, że ja również nabrałam ochoty. W kanapkach najlepiej sprawdzają się u nas kotlety z ciecierzycyZobacz więcej
Składniki: Wykonanie Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z ciecierzycy i wegańska kanapka Zobacz więcej
niepełna garstka łyżka płatków drożdżowych sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki rozdrabniam blenderem, doprawiam i gotowe Pesto można użyć jako smarowidło do chleba lub wymieszać z nim Zobacz więcej
CzteryWegany
CzteryWegany Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cztery wegany i pies
Rastacznica

Rastacznica 113

1
duszenia trzeba zwiększyć. Doprawić solą i pieprzem, bogato posypać szczypiorkiem. Na śniadanie można podać z grzankami, na obiad z makaronem/ziemniakami/ryżem. Organizator: Aniko Aleksandra Zobacz Zobacz więcej
najlepsza jest na drugi dzień, po przegryzieniu smaków. Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z Zobacz więcej
) miksować z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oliwy dolewać powoli, pilnując, aby pasta nie była ani za rzadka ani za gęsta. Osoby liczące kalorie mogą część Zobacz więcej
. Organizator: Czarnula75 Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z ciecierzycy i wegańska Zobacz więcej
Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z ciecierzycy i wegańska kanapka jak hamburger Zobacz więcej
. Dodajemy upieczone ziemniaki, rozgnieciony czosnek, przyprawy i chwilę dusimy na patelni. Cały dom zaczyna pachnieć przyprawami, co jeszcze zaostrza apetyt. Możemy podawać z ryżem, ja zwykle nie Zobacz więcej
rollsa po wierzchu sosem sojowym. Zjadamy od razu, jak postoją zbyt długo, papier staje się twardy. Organizator: Czarnula75 Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z Zobacz więcej
nie powinna być sypka, musi być smarowalna. Na końcu dodajemy sól i płatki drożdżowe, mieszamy ze zmiksowanymi pistacjami. Najlepiej zjadać zaraz po przygotowaniu ? im dłużej stoi, tym więcej traci Zobacz więcej
do miseczek, polać dobrą oliwą. Zjeść np z grzankami. Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe kluski – wersja ekonomiczna Kotlety z Zobacz więcej
owsiana, mąka ziemniaczana, z ciecierzycy. Dzisiaj Mąż "zamówił" hamburgery na obiad, musiałam więc wymyślić kotlety do nich, bo nie miałam boczniaków. Znalazłam ostatnio przepis na kotlety Zobacz więcej
w bułce tartej i smażymy na oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie leniwe Zobacz więcej
Daria o Zdrowiu
Daria o Zdrowiu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Daria o Zdrowiu
VEGE BURGERY

VEGE BURGERY 138

2
Hej Dzisiaj mam dla Was coś co na pewno Wam się spodoba, bo są to burgery. I to nie byle jakie bo wegańskie. Co to oznacza ? zawierają o 3/4 mniej tłuszczu niż tradycyjny hamburger, nie zawierają Zobacz więcej
polane bułką tartą przesmażoną na oleju, ale ja zdecydowanie wolę cynamonowe. Smacznego Aleksandra Zobacz także: Ziemniaki ze szpinakiem – Aloo Saag Zapiekanka z kaszy jaglanej Wegańskie kotlety z Zobacz więcej
, chilli drobno posiekać. W miseczce dobrze wymieszać sok z limonki, szczyptę soli i olej. Do sosu dodać imbir i chilli. Sos dodać do sałatki, wymieszać, odstawić na ok godzinę do przegryzienia – tuż Zobacz więcej
koncentratu, to dolewamy ok 3/4 szkl. wody). Dusiłam wszystko pod przykryciem ok 15 min, pod koniec doprawiłam majerankiem, solą i pieprzem. Dodałam do tofu, delikatnie wymieszałam. Najlepsze było na Zobacz więcej
kawałki tofu, pokrojoną marchew, groszek, migdały i rodzynki. Kiedy bulion z agarem trochę zgęstnieje, zalać zawartość salaterek. Odstawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje Zobacz więcej