wege beza

Akcja wege....na durszlaku,zachęta do odkrywania nowych smaków,lekkich dań ....smacznych,wartościowych...nie tylko dla podniebienia,ale i zdrowia.... Dla mnie zachęta,do posegregowania dziennego Zobacz więcej
. Gołąbki to jednak coś innego niż zwykła kapusta. To wyższy stopień wtajemniczenia. Ja to wtajemniczenie już jakiś czas temu posiadłam, a ostatnio udoskonaliłam o wersję wegetariańską i nawet taką Zobacz więcej
zdrowotnych,i nie mam tu na myśli walki z nadwagą jedynie. Dzisiaj dalsze połączenie " wege" i "bezglutenu".....a wiecie czego najbardziej mi brakuje,osobie mięsożernej?.......smaku i zapachu Zobacz więcej
"Moja kuchnia wege" I "Moja kuchnia bez glutenu" - recenzja | Mienta blog Strona główna O MNIE Moje publikacje WSPÓŁPRACA Kontakt Wybierz kategorieBabeczki i muffiny(54)Bezglutenowe(97)Chleb i bułki Zobacz więcej
To moje drugie podejście do wegańskiego OMLETA. Pierwsze nieudane, bo wszystko rozpadło się na drobne kawałeczki. Przez długi czas nie wiedziałam dlaczego. Dopiero po rozmowie z koleżanką po fachu - Zobacz więcej
W końcu znalazłam chwilę, żeby go zrobić. Bigos, a może po prostu kapusta? Jak zwał, tak zwał. W każdym bądź razie było pycha! A składników tak niewiele... A mianowicie: 500 g kapusty kiszonej 2 Zobacz więcej
2,5 szklanki mąki bezglutenowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki soli 4 duże banany 3 łyżki syropu klonowego (lub innego lejącego słodu) 0,5 łyżeczki stewii w płynie Zobacz więcej
Składniki: -100g suchej kaszy jaglanej -60g mąki kokosowej -1-2 łyżki erytrolu/ksylitolu -30g rozpuszczonego oleju kokosowego -100g świeżych truskawek polewa: -pół tabliczki gorzkiej czekolady min 90% Zobacz więcej
Batony OHO to zdrowe, naturalne, smaczne batony bakaliowe. Stworzone z suszonych owoców, orzechów i innych zdrowych dodatków. Nie znajdziemy tu żadnych niepożądanych składników - cukru, substancji Zobacz więcej
, łyżeczki rozgniecionych ziarenek kolendry, 2 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie: Len mieszamy z wodą i odstawiamy. Marchewkę i paprykę kroimy w kostkę. Różyczki brokułu rozdzielamy na Zobacz więcej
Gdyby nie fakt, że odwiedziła mnie nastoletnia siostrzenica – wegetarianka (która też nie je nabiału), zapewne zrobiłabym tradycyjną tartę. Początkowo planowałam zastąpić mleko mlekiem sojowym. Jednak Zobacz więcej
Każdy, kto zastanawia się choć trochę nad swoim zdrowiem i interesuje się odrobinę zdrowym odżywianiem wcale nie musi rezygnować z fast foodowego jedzenia. ;) Wege zestaw fast food Dodatkowo polecam Zobacz więcej
Dziś przy sobocie zadowolę wszystkich ;) Wegetarian, wegan, z nietolerancją laktozy i z alergią na białko mleka. Deser na jutrzejszą słodką niedzielę może sobie przygotować każdy i pamiętajcie że Zobacz więcej
czyli dawka energii i kwasów tłuszczowych omegaod samego rana Od kiedy nie jem mleka krowiego brakowało mi wielu rzeczy. Przede wszystkim serów, które zastąpiłam owczymi i kozimi,ale brakowało mi też Zobacz więcej
Trochę bałam się ciasteczek bez jajek i bez masła (nawet klarowanego). Niby wiem, że się da, a jednak wkroczenie na nieznany obszar, onieśmiela. Przyznam się, że pierwsza próba nie była udana, smak Zobacz więcej
. Nie warto przesadzać z ilością, na dobrą sprawę wystarczy łyżka oleju na spodeczku. Niewielka ilość oleju sprawi, że frytki mimo wszystko będąchrupiące, a ja takie lubię najbardziej. W temperaturze Zobacz więcej
Mazurek- jak dla mnie idealny! Prosty i szybki do wykonania, a przede wszystkim duuuużo zdrowszy! Przepis zaczerpnięty odMiejscyRoślinożercy Składniki: 1. Masa: 1 Zobacz więcej
z truskawkami. Prawdziwa tarta FIT! Tarta bez wyrzutów sumienia :-) Kruche przepyszne ciasto, delikatny budyń z kokosową nutą i masa truskawek. Bez pieczenia, bez glutenu, bez jajek, masła.. i bardzo Zobacz więcej
Różnego rodzaju kulki z płatków, z kaszy były kiedyś dość popularne. Często jednak miały jakiś dodatek słodzący. U mnie tylko jabłko i wiórki kokosowe nadają lekkiej słodyczy. Według mnie są Zobacz więcej
Już po długości przepisu widać, jak proste do przygotowania są te ciastka! Po upieczeniu i wystygnięciu są bardzo chrupiące. Radzę nie przechowywać ich w zamkniętym pudełku, ponieważ miękną, co ujmuje Zobacz więcej