wegetariańska kuchnia

Arto der Haroutunian w książcept. "Kuchnia wegetariańska - Smaki świata" pokazuje, żedania wegetariańskie nie muszą być nudne. Autor w ciekawy sposób łączy smaki różnych krajów, w swoich przepisach Zobacz więcej
Autor:Nicola Graimes Tytuł:Kuchnia wegetariańska Liczba stron:240 Liczba przepisów:prawie 200 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:30 Całkiem śmieszna sprawa ze mną i z tym mięsem. Jako dziecko nie Zobacz więcej
Dawno już nie było recenzji na blogu żadnej książki, choć kilka już mi się nazbierało i czeka w kolejce. Dziś pora na "Nową kuchnię wegetariańską", którą to dostałam z wydawnictwa Vital. "Książka ta Zobacz więcej
Kuchnia wegetariańska” Nicola Graimes, 2012, G+J Gruner+Jahr Polska wydanie oryginalne „New Vegetarian Kitchen” 2011, Duncan Baird Publishers Ltd. Kolejna wege-pozycja na mojej półce z książkami Zobacz więcej
Witajcie :) Dzisiejsze menu to klasyczne danie indyjskie, a właściwie klasyczne dla północnej części Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa "Berya" co oznacza "pieczony". Oryginalne danie Zobacz więcej
Premiera Tradycji kulinarnych Koreiodbyła się ponad tydzień temu, ale ja nie zwalniam tempa.Zapraszam na kolejną odsłonę sztuki kulinarnej z Kraju Porannej Ciszy. Tym razem spotkanie będzie poświęcone Zobacz więcej
13 lipca miałam przyjemność wziąć udział w super warsztatach organizowanych przez Akademię Smaku Bosch, Kroplę Beskidu oraz Mlekovitę. Tym razem tematem warsztatów była kuchnia wegetariańska. Tym Zobacz więcej
Kuchnia wegetariańska * smaki świata – A. der Haroutunian Kuchnia wegetariańska – smaki świata – Arto der Haroutunian – Książka na niedzielę. Kuchnia wegetariańska tak modna w ostatnich latach i w Zobacz więcej
Dawniej nie przesiadywałam w kuchni z tak wielką przyjemnością jak teraz. Zawsze lubiłam gotować, ale kiedyś nie miałam takiej potrzeby (ani odwagi) odkrywania nowych potraw i smaków, jak teraz. Zobacz więcej
"Naturalnej kuchni wegetariańskiej" trochę go zmodyfikowałam, bo i majonez inny, i "doprawienie" nieznacznie poprawione, nie rozumiem dlaczego autorka używa tak mało przypraw a jeśli już, to są one Zobacz więcej
Lubię podobno książki niszowe. Na pewno nie te, które są na czele list bestselerów. Wyszukuję je na wyprzedażach, promocjach, podpatruję u znajomych. Nie muszą mieć zdjęć, choć te są miłym dodatkiem. Zobacz więcej
A dziś chcę się z Wami podzielić moim najnowszym odkryciem, a mianowicie, będąc ostatnio w inmedio (mój mąż wie, że mam lekkiego świra na punkcie książek i mogę wydać na nie krocie... ) znalazłam Zobacz więcej
kaliber ;)/ piekę dla niej serniki, ha! Nie sposób wymienić wszystkich. Dość powiedzieć, że generalnie jeśli komuś zbywa czegoś, co da się przetworzyć w kuchni – ja chętnie takie darowizny przyjmuję Zobacz więcej
Olśniewająca wegetariańska lasagne z sezonowych letnio jesiennych warzyw przygotowana na postawie przepisu szefa kuchni Neila Perry | Miod chili i cytryna Miod chili i cytryna gotowanie z pasją Menu Zobacz więcej
Autorka książki Pani Kasia zamieszkuje w Cisnej, gdzie prowadzi wraz z rodziną pensjonat Przystanek Cisna. Jej mąż Andrzej wykańcza dom i przygrywa gościom na gitarze, córka Agata utrwala na zdjęciach Zobacz więcej
Samo słowo bigos kojarzy mi się z duszonym mięsem, grzybami i kapustą. Zrobiłam lekką wersję bigosu z samymi warzywami. Odpowiednio dobrane zioła sprawiają, że bigos wegetariański smakuje mi tak samo Zobacz więcej
Bardzo lubię składniki kuchni dalekiego wschodu. Grzyby mun, smażone warzywa, olej sezamowy, mleczko kokosowe czy kolendrę zwaną chińską nacią. Osobno nie rzucają na kolana, razem natomiast potrafią Zobacz więcej
Jedno konto. Wszystkie usługi Google. Zaloguj się, by przejść do Bloggera Utwórz konto Jedno konto pozwala korzystać ze wszystkich usług Google Zobacz więcej
„Wiosna w kuchni Pięciu Przemian” A. Czelej. Składniki: - 1 i 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich (ja miałam laskowe)- OGIEŃ; - białko z 1 jajka; - 1/2 szklanki cukru pudru (następnym razem Zobacz więcej
znalazłam soczewicę, a w piwnicy worek gruli;) Okazało się, że z tak ubogich składników, bez użycia mięsa czy wywaru warzywnego, można przygotować smaczne, pożywne i rozgrzewające danie. Przeglądając Zobacz więcej