wegeteriański

Składniki : połowa małej główki kapusty 2 marchwie 1 pietruszka, kawałek selera 4 średnie ziemniaki 1 cebula i mały por tłuszcz do smażenia - olej lub masło klarowane natka, sól, majeranek, natka, Zobacz więcej
Z kapusty pekińskiej najczęściej robimy surówkę do drugiego dania. Warto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw z udziałem kapusty Zobacz więcej
Dzis moja ulubiona zupa-barszcz czerwony.Moze to raczej czas na botwinke,ale botwinki dlugo jeszcze pewnie nie ugotuje.Primo-nigdzie jej tu nie kupie,secundo-moja w ogrodzie jest maciupenka i nie wiem Zobacz więcej
W gąszczu przepisów na wege pasztety trudno znaleźć ten jedyny. Mam wrażenie, że większość będzie równie doskonała, podobnie rzecz się ma z burgerami wegeteriańskimi lub wegańskimi. Przepisów od Zobacz więcej
Pyszna zupa z kurkami i fasolką szparagową. Z młodymi ziemniakami i warzywami smakuje obłędnie. Najmniejsza nawet ilość kurek nada niebywałego, wykwintnego smaku. Ta zupa to smak lata! Koniecznie do Zobacz więcej
Jest taka burgerownia w Edinburgu. Trafiłam tam przypadkiem, a przyciągneła mnie oferta świeżych gorących pączków z cynamonem :) I chociaż rzadko jadam burgery i frytki, po przeczytaniu menu, Zobacz więcej
Nie ma to jak piątkowi goście. Zawsze wtedy pojawia się dylemat czym ich ugościć, aby było zarówno pysznie, ale też, by nikt nie szedł spać głodny. Tym razem padło na lasagne, którą uwielbiam. Zobacz więcej
Niedawno nawiązałam współpracę z firmą biogo, która specjalizuje się w sprzedaży zdrowej, naturalnej żywności. Oto co znalazłam w swojej paczuszce: Oprócz zamówionych produktów otrzymałam też miłą Zobacz więcej
Rano byłam tak roztargniona, że drugie śniadanie zostawiłam na blacie w kuchni. Musiałam się salwować kanapką z miasta. Po drodze zaszłam do Złego Mięsa, z menu wybrałam coś co obco brzmiało i Zobacz więcej
Wiosenna, pyszna, lekka i orzeźwiająca zupa szczawiowa. Szczaw jest niedoceniany i lekceważony, a całkiem niesłusznie. Warto wzbogacić wiosenne menu o szczaw. Oprócz sporego zastrzyku witamin i Zobacz więcej
Po wizycie w ogrodzie i przerwaniu mojego buraczkowego zagonu,wrocilam z pieknym peczkiem botwinki.U mnie latem to zupa niemal obowiazkowa i jedna z ulubionych. Botwina,czyli mlode listki buraka Zobacz więcej
Składniki dla 2 osób*: - cebula – posiekana; - 1/3 łyżeczki cynamonu; - 1/3 łyżeczki kolendry; - 1/3 łyżeczki kminu; - olej do smażenia; - cukinia - pokrojona w cząstki; - pomidor – pokrojony w Zobacz więcej
Przepyszna,lekka i delikatna w smaku zupa kalafiorowa.Ugotowana tylko na wywarze z warzyw,bez wywaru miesnego.Wlasciwie wszystkie moje zupy sa bezmiesne,oprocz rosolu,grochowki i krupniku. A kalafior Zobacz więcej
Znacie zupe z kalarepki ?Jesli nie,to koniecznie wyprobujcie.Naprawde warto.Ma bardzo subtelny,wrecz wyrafinowany,delikatny smak.Poznalam go dopiero zeszlego roku,gdy w ogrodku wychodowalam caly zagon Zobacz więcej
Rozmaitych pasztetów wegeteriańskich jest bez liku. Sama robiłam już kilka – takie w których królowała soczewica lub fasola, albo miks strączkowych i kasza gryczana. Robiłam takie z dodatkiem grzybów, Zobacz więcej
Bardzo prosta,szybka,sysaca i jakze smaczna jesienna zupa.Oczywiscie dynia z ziemniakiem w roli glownej.Jako omasta przysmazone na rumiano pieczarki.Pycha! Skladniki na 4 porcje: 1 cebula 250 g dynii Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Wegetariański burger z tofu

Wegetariański burger z tofu 13

Wegeburger z tofu jest znacznie lepszy niż tradycyjne hamburgery z wołowiny Nie ma co zazdrościć mięsożercom hamburgerów, tylko najlepiej zrobić sobie wegeburgera z tofu. Robi się znacznie prościej, Zobacz więcej
Składniki: 50 dag startego selera 1 marchew 50 dag pieczarek 3 jajka 3 średnie cebule, w tym jedna czerwona 10 łyżek kaszki kukurydzianej 3 łyżki płatków owsianych sól, pieprz czarny i ziołowy Zobacz więcej
przepisdietetyka
przepisdietetyka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepis dietetyka
Wegetariański pasztet

Wegetariański pasztet 119

Warzywa zaliczane do włoszczyzny, czyli marchew, pietruszka i seler korzeniowy, warto jeść jak najczęściej. Ja osobiście lubię jeść te warzywa, ale z doświadczenia wiem, że wiele osób nie przepada za Zobacz więcej
Kuchnia japońska to jedna z bardziej aromatycznych kuchni świata. Do przygotowywanych dań używa się bardzo wielu składników, które kuszą nie tylko nazwą ale też zapachem i smakiem. Często do Zobacz więcej