weizenbrot

ZOBACZ TAKŻE:

mirosix
mirosix Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Weizenbrot

Weizenbrot 86

Kulinarny aforyzm : Co głowa to rozum, co rozum to głowa,/I woda sodowa, i woda sodowa. Jan Brzechwa Bardzo prosty i smaczny chlebek. Przepis znaleziony na tej stronie. Wpis znajdzie się na liście "Na Zobacz więcej
Taki chleb kupowałam czasem - będąc niedawno w Niemczech - w miejscowej piekarni . Nie wiem czy mój przepis jest do końca 'niemiecki', natomiast zasada przygotowania ciasta chlebowego i jego skład Zobacz więcej
Dawno nie piekłam chleba..a z racji gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Niemiec, wydarzenia które utworzyła Daria, wynalazłam przepis na chlebek niemiecki..prosty do zrobienia..tylko czas rośnięcia Zobacz więcej
W zasadzie to rodzaj ciasta, ale można przyjąć, ze to rodzaj słodkiego chleba. Upiekłam na Światowy dzień chleba. Na formę keksową o boku 30 cm: 400 g bananów 1 łyzka soku z cytryny 4 jajka 150 g Zobacz więcej
Heute präsentiere ich euch etwas, was ich oft in Costa Rica gebacken habe. Schweizer Milchbrötchen mit viel Butter, die sehr weich und schön locker sind. Sieerinnern mich an Omas Butterkranz – das Zobacz więcej
Kletzenbrot jest tradycyjnym ciastem owocowym, pieczonym przede wszystkim w Austrii, Niemczech i Szwajcarii. Jest to rodzaj słodkiego chlebka z różnymi rodzajami suszonych owoców i orzechów. Przy Zobacz więcej
Mam ogromną słabość do szwajcarskich słodkości bożonarodzeniowych. Właściwie chyba do Szwajcarii samej w sobie w tym okresie, bardzo chciałabym się kiedyś tam znaleźć w grudniu. Magenbrot ma wszystko, Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapach chleba
Laugenbrotchen

Laugenbrotchen 107

Zakręcone bułeczki Laugenbrotchen na kwietniową listę "Na zakwasie i na drożdżach" To kolejne słone bułki., tym razem wykonane metodą, według której pieczywo przed pieczeniem obgotowywuje się w mocno Zobacz więcej
liliana77
liliana77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne życie
Pierniczki Magenbrot

Pierniczki Magenbrot 39

Moje świąteczne pierniki. Są bardzo pyszne i słodkie a w lodówce można je przechowywać do miesiąca. Składniki: - 150 g cukru pudru - 500 g mąki - 1 op. proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 2 op. Zobacz więcej
Bezapelacyjnie nastał czas pierniczków i najwyższa pora zaproponować coś nowego w temacie. Ten typ ciastek jest u mnie szczególnie lubiany, pieczemy je niezależnie od pory roku, dlatego na blogu jest Zobacz więcej
Fladenbrot, w Turcji zwany pide to najpopularnieszy tyrecki chleb. Zawsze pszenny, puszysty i mięciutki - bardziej w smaku przypomina bułkę niż chleb, pieczony w formie dużego okrągłego niezbyt Zobacz więcej
Pamiętam z dzieciństwa kupowane w cukierniach pierniczki w kształcie dużych kopytek i oblewane ze wszystkich stron czekoladowym lukrem. Bardzo je lubiłam jeść i popijać zimnym mlekiem. Kiedy Zobacz więcej
Składniki: 500 g mąki pszennej typ 550 120 ml gorącej wody 120 ml letniego mleka 75 g masła mała kostka drożdży (42 g) 1,5 łyżeczki soli Dodatkowo: 750 ml wrzątku 50 g sody oczyszczonej łyżeczka Zobacz więcej
Zanim trafiliśmy do Wiednia, przestudiowałam kilka stron internetowych, które podpowiedziały mi co warto zobaczyć i co spróbować. Wychodzimy jednak z założenia, że skupiając się tylko na głównych Zobacz więcej
Martyna Cooks
Martyna Cooks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Martyna Cooks
ROSÓŁ WOŁOWY / BEEF BROTH

ROSÓŁ WOŁOWY / BEEF BROTH 28

ROSÓŁ WOŁOWY / BEEF BROTH Z przepisem na rosół jest tak samo jak z przepisem na sałatkę jarzynową – każdy ma swój. Dzisiaj zrobimy wołowy, który poza kilkoma szczegółami nie różni się specjalnie od Zobacz więcej
Ostatnio przy okazji rankingu na najciekawsze uliczne dania, wśród których jest też grillowany oscypek, dowiedziałem się o istnieniu bardzo ciekawego szwedzkiego dania jakim jest Tunnbrödsrulle. To Zobacz więcej
Zanim trafiliśmy do Wiednia, przestudiowałam kilka stron internetowych, które podpowiedziały mi co warto zobaczyć i co spróbować. Wychodzimy jednak z założenia, że skupiając się tylko na głównych Zobacz więcej
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i Zobacz więcej
Prosto, smacznie i pożywnie. Taką sałatkę można podać na śniadanie, kolację lub podczas imprezy. Sposób przygotowania jest prosty: wszystkich składników powinno być na oko po równo. kawałek kiełbasy Zobacz więcej
opycha.pl
opycha.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
opycha.pl
CEBULA DO BULIONU / ONION FOT BROTH

CEBULA DO BULIONU / ONION FOT BROTH 14

Palona cebula do bulionu / Burned onion for the broth SZKOŁA GOTOWANIA 0 CEBULA DO BULIONU / ONION FOT BROTH przez opycha.pl · Sierpień 28, 2017 Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: