wekowanie bigosu

twojezwyciestwo
twojezwyciestwo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje Zwyciestwo
Włoski bigos

Włoski bigos 164

0
Peperonata (włoski bigos) łączy w sobie moje ulubione smaki. W dodatku przygotowanie nie wymaga precyzyjnego odmierzania składników, co w kuchni bardzo sobie cenię. Przygotowuję: papryki (3 czerwone), Zobacz więcej
Piotrek jak już kiedyś pisałam zawsze gotował wielki gar zupy, a potem się z nią „męczył” 2-3 dni z rzędu. Ja znalazłam sposób na jego brak umiaru w tej kwestii, wekowanie! Wekuję jego zupę tak jak Zobacz więcej
Gdybym miała godzinę więcej każdego dnia, chciałabym przygotowywać weki, czyli słoiki z daniami na zapas. Jeden raz poświęcamy trochę czasu, ale potem mamy całą półkę pysznych opcji. Wybieramy Zobacz więcej
Zapachniało cukinią w całym domu. Kto lubi cukinię ręka w górę. Większości z nas cukinia kojarzy się z latem jednak u nas gości ona na stole przez cały okrągły rok. Dziś publikujemy przepis na pyszny Zobacz więcej
Z zamiarem zrobienia bigosu nosiłam się już jakiś czas... Chciałam zobić go od podstaw, po swojemu... Bez kminku (którego szczerze nienawidzę), z dodatkiem chudego mięsa i przecieru pomidorowego... Zobacz więcej
Chutney z kabaczka z letnim jabłkiem i ostrym chili Dzisiaj proponuję Wam dalszy ciąg przygody z kabaczkiem. 24 sierpnia wspomniałam o przetworach na zimę z udziałem kabaczka w roli głównej. Delikatny Zobacz więcej
Bigos znają (chyba) wszyscy. Ile domów, tyle różnych wersji, a każda pyszna:) Bigosik z młodej kapusty tylko nieznacznie różni się od swojej jesiennej wersji.. choć smak ma całkiem odmienny:) Zobacz więcej
Tradycyjny polski bigos. Bardzo mięsny, kwaskowaty, pachnący jałowcem i leśnymi grzybami. Wyśmienity. Najlepszy bigos to ten kilkakrotnie odgrzewany - mój przygotowuję trzy dni. Po przygotowaniu bigos Zobacz więcej
Już jakiś czas temu zamieściłam na blogu przepis na lekki bigos w wersji odtłuszczonej, szybciutki w przygotowaniu, sprawdza się na różnych imprezach. Tym razem zapraszam Was do wypróbowania starej Zobacz więcej
Kiedyś dziwiło mnie kiedy mama w wielkim garze gotowała bigos. Był na to specjalny wielki (tak mi się wtedy wydawało) sagan. Fajne było podjadanie kapusty kiszonej przed zapakowaniem jej do tego Zobacz więcej
Tak ogolnie, pisze Holandii. Jestem pod glebokim wrazeniem ze Polki sa bardzo bogate skoro je stac na oplacanie tak wiele zuzytego pradu czy gazu….. w glowie sie nie miesci! W tym roku dostalam Zobacz więcej
Kiedyś dziwiło mnie kiedy mama w wielkim garze gotowała bigos. Był na to specjalny wielki (tak mi się wtedy wydawało) sagan. Fajne było podjadanie kapusty kiszonej przed zapakowaniem jej do tego Zobacz więcej
,czy zalewa. Nasze danie po prostu się rozwali. Odstawiamy do lodówki na minimum dwie doby najlepiej w szczelnym szklanym pojemniku. Ja zawsze używam słoików i wekuję. Dzięki temu potrawa może Zobacz więcej
, pasztety mięsne i warzywne – wkładamy do plastikowych pojemników, szczelnie zamykanych lub na plastikowe tacki, zabezpieczamy folią, zamrażamy; - ciasta drożdżowe, serniki, babki – wkładamy do Zobacz więcej
Zgłosiłam swój blog, w akcie desperacji i z rozpędu, do wyborów KulinarnegoBlogaRoku2011. Ładny bigos, co? Ale żeby było jasne - na nic nie liczę, na żadne nagrody czy zaszczyty - jest przecież w Zobacz więcej
"słoiking" dbamy o więzi rodzinne i przyjacielskie. Ludzie naprawdę to lubią. Lubią dawać, dzielić się i patrzeć, gdy ich praca komuś przynosi (chociażby) chwilę radości. I kto powiedział, że ma to Zobacz więcej
przygotować wcześniej i zamrozić lub zawekować. Ja na Wigilię przygotowuję: kapustę z grochem i słodką cebulą, kapustę z orzechami nerkowca, pieczarkami i cebulą, bigos z piekarnika z mięsem z indyka Zobacz więcej
sałatkę. Duszone mięsa i ryby zachowują wspaniały smak, a wszystkie soki zamieniają się w pyszny sos. Szybkowar przyspiesza przygotowanie tradycyjnych dań, takich jak bigos czy gołąbki. Wspaniale Zobacz więcej