wekowanie mies

Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Mięso wekowane

Mięso wekowane 15858

Mięso wekowane...robione jakiś czas temu.. łopatka, szynka , żeberka dowolne przyprawy bulionetka wołowa listek, ziele sól papryka słodka pieprz cayenne przyprawa do mięs knorr susz warzywny Żeberka i Zobacz więcej
twarożkowo-czosnkowy -opakowanie serka kanapkowego śmietankowego -łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego -ząbek czosnku -suszone oregano Do serka dodajemy śmietany, przeciśnięty przez praskę czosnek, Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Marynowane jabłka do mięs

Marynowane jabłka do mięs 1

Marynowane jabłka do mięs - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Składniki: 1 duża porcja rosołowa z kurczaka wraz ze skrzydełkami; 400 g porcji rosołowej, wołowej (koniecznie z kością); 1 szyja indycza; 4 średnie marchewki; 2 średnie pietruszki; 1/2 średniego Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Pasztet z mięs mieszanych

Pasztet z mięs mieszanych 69

Pasztet wiadomo, że na Wielkanocnym stole jest obowiązkowy, ale dla mnie to z takim pasztetem Wielkanoc może trwać przez cały rok :) Zapiekany pasztet z mięs mieszanych 4 udka z kurczaka 40 dag Zobacz więcej
sos barbecue do mięs z grilla | ekspansja smaku Strona główna dania główne drugie dania zupy zupa krem Wielkanoc babki serniki Ciasta tradycyjne Świąteczna sałatka z ananasem i szynką Jajka nadziewane Zobacz więcej
"Dlaczego taki kształt? Bo miałam wielgachną kapuchę, z wielgachnymi liśćmi, ale nie miałam ochoty na wielgachne gołąbki. Kiedy więc zobaczyłam u Anido ukraiński sposób na zawijanie gołąbków, Zobacz więcej
Marynaty do mięs - co do czego? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Praktyczne Zobacz więcej
znotatnika
znotatnika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z notatnika Doroty i Tomka
Wekowanie zupy

Wekowanie zupy 50

Zawsze warto mieć parę słoiczkówulubionej zupy pod ręką. Otwieramy, podgrzewamy i gotowe! Wekowanie, czyli zabezpieczenie przed dostępem powietrza na dłuższy czas jest bardzo proste, wystarczy tylko Zobacz więcej
Na blogu prezentowałem już przepis na surówkę z cebuli. Dziś podobny przepis, jednak w wersji dla amatorów ostrzejszych smaków. Cztery średniej wielkości cebula Trzy łodygi selera naciowego Ząbek Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Sos śliwkowy do mięs

Sos śliwkowy do mięs 11858

Jeżli są jeszcze osoby chętne do robienia przetworów na zimę to zapraszam do wypróbowania tego przepisu! Pyszny sos śliwkowy z dodatkiem curry świetnie nadaje się jako dodatek do pieczonych mięs ...i Zobacz więcej
Genialna aromatyczna marynata, którą cudownie przechodzi całe mięso podczas marynowania. Można ją wykorzystać do każdego rodzaju mięsa a nawet do warzyw. Przepis z bloga Alicja w krainie garów . Zobacz więcej
Ten sos to kwintesencja prostoty – zarówno w doborze składników jak i techniki wykonania. Tylko pięć komponentów i… lekko odwrócone myślenie o gotowaniu. Zaintrygowani? Sprawdźcie ten sos do kurczaka, Zobacz więcej
Pyszna pieczeń idealna na imprezy lub jak kiełbasa na chleb. Mięsa wrzucić do dużej miski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną na złoty kolor. Obsmażoną cebulę dodać do mięs. Dodać Zobacz więcej
Piotrek jak już kiedyś pisałam zawsze gotował wielki gar zupy, a potem się z nią „męczył” 2-3 dni z rzędu. Ja znalazłam sposób na jego brak umiaru w tej kwestii, wekowanie! Wekuję jego zupę tak jak Zobacz więcej
Kasia80
Kasia80 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mama-poleca.blogspot.com
ŻURAWINA DO MIĘS

ŻURAWINA DO MIĘS 10146

Do mięs, pasztetu, krokietów... Składniki: 250g żurawiny 200g jabłek 100g cukru 150ml wody Wodę gotujemy z cukrem, na wrzątek wrzucamy umytą żurawinę i gotujemy 15 minut, co jakiś czas mieszając aby Zobacz więcej
We wpisie o pasztecie soczewicowym wspomniałam, że chętnie podaję do niego sos cumberland (czyta się kamberland, bo nazwa pochodzi z języka angielskiego). To zimny sos o słodko-pikantnym smaku, Zobacz więcej
Czy u Was w domu ktoś testuje wasze kulinarne dzieła? U mnie tą osobą, wyrocznią, jest mój mąż. Jego kubki smakowe selekcję robią dość dokładnie i na „byle co” się nie skusi. Chociaż ten sos jego Zobacz więcej
znotatnika
znotatnika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z notatnika Doroty i Tomka
Wekowanie zupy

Wekowanie zupy 141

Zawsze warto mieć parę słoiczkówulubionej zupy pod ręką. Otwieramy, podgrzewamy i gotowe! Wekowanie, czyli zabezpieczenie przed dostępem powietrza na dłuższy czas jest bardzo proste, wystarczy tylko Zobacz więcej
Sos żurawinowy jest wprost stworzony do wszelkich mięs, pasztetów, wędlin czy szlachetnych serów. Idealnie komponuje się z kaczką, czy gęsiną.Jeśli zauważycie w sklepie świeżą żurawinę, kupcie ją bez Zobacz więcej