weselne przysmaki

Inka.T
Inka.T Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notes From Eating
Weselne Przysmaki

Weselne Przysmaki 372

1
Jakiś czas temu udałam się na wycieczkę do Płocka. Na wesele mojej Ani. Państwo młodzi piękni zaślubieni. Po ceremonii przyszedł czas na kolację, a w zasadzie kilka kolacji w jednym.... Oto co jadłam: Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Majówka!

Majówka! 172

0
tego wszystkiego zjeść i dalej sobie nie mogę wybaczyć jak mogłam wszystkiego nie spróbować. Choć pełna chodziłam, do poniedziałku to w mych myślach nadal krążą te przepyszne dania. Wspaniały był też Zobacz więcej
Nie jestem w stanie przejść obojętnie obok małych, okrągłych, słodkich bez z mąką migdałową. Lubię smak makaroników, ale przede wszystkim uwielbiam ich estetykę. Pasują na każdą okazję. Mogą być Zobacz więcej
Dziś mam dla Was przepis , który mi od zawsze kojarzy się z weselami , albo też imieninami u cioci. Podczas tych okazji ( za czasów kiedy byłam młoda :p ) zawsze gościła rolada. Były to typowo weselne Zobacz więcej
Dziś mam dla Was przepis , który mi od zawsze kojarzy się z weselami , albo też imieninami u cioci. Podczas tych okazji ( za czasów kiedy byłam młoda :p ) zawsze gościła rolada. Były to typowo weselne Zobacz więcej
się naturą. Wejdźcie na Babią Górę, odwiedźcie Zamek Orawski po słowackiej stronie, wpadnijcie zagrzać się na termy, których sporo się w okolicy porobiło i spróbujcie lokalnych przysmaków. Kwaśnica, Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Majówka!

Majówka! 15

0
zjeść i dalej sobie nie mogę wybaczyć jak mogłam wszystkiego nie spróbować. Choć pełna chodziłam, do poniedziałku to w mych myślach nadal krążą te przepyszne dania. Wspaniały był też tort weselny - Zobacz więcej
Ustalenie weselnego menu, to dla pary młodej nie lada wyzwanie. Wpasowanie się w smakowe gusta wszystkich gości jest niemożliwe, więc trzeba zadbać o różnorodność potraw. Dlatego oprócz tradycyjnych Zobacz więcej
kultur białoruskiej, żydowskiej, litewskiej, rosyjskiej, tatarskiej (dalekowschodniej), a nawet francuskiej czy niemieckiej, no i oczywiście polskiej. Zaczniemy więc od wpływów białoruskich. Zobacz więcej
białoruskiej, żydowskiej, litewskiej, rosyjskiej, tatarskiej (dalekowschodniej), a nawet francuskiej czy niemieckiej, no i oczywiście polskiej. Zaczniemy więc od wpływów białoruskich. Tradycyjne Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola domowa
In Bruges.

In Bruges. 93

0
, to pojechaliśy prosto do Brugii. Do Brugii mnie ciągnęło od zawsze, to znaczy odkąd obejrzałam film "In Bruges" (ponoć nie tylko ja tak miałam;). Oh, właśnie się dowiedziałam, że wspaniały polski Zobacz więcej
cudem spodoba (z weselnych) to może nawet Wam pokażę hahaha i sukienkę też. Ale było zabawnie bo jakaś dziewczyna miała taką samą sukienkę! Na szczęście w innych kolorach bo w przeciwnym razie Zobacz więcej
czekoladowy (19.01.2013)Ciasto piankowe (30.08.2012)Francuski zawijaniec z kurczakiem i brzoskwinią (22.07.2012)Risotto- odsłona druga (18.07.2012)Pancakes (13.07.2012)weekendowe porzeczkobranie Zobacz więcej
na kilka godzin. Ze względu na to, że zawiera zarówno cenny olej arganowy, jak i bardzo zdrowe orzechy, jest pełne wartości odżywczych. Mnie amlou bardzo smakowało i jako, że przywiozłam ze sobą do Zobacz więcej
storczyk
storczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Pierniczki"

"Pierniczki" 387

0
Pierniczki Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 28 grudnia 2013 r. Święta to chyba najbardziej pachnący czas w kuchni, kojarzą się z zapachem korzennych przypraw, zwiastujących pierniki i pierniczki, Zobacz więcej
W pierwszej części w skrócie opisałam najczęściej używane w kuchni podlaskiej składniki. W drugiej części przedstawiłam dwie potrawy podlaskie powstałe w wyniku wpływów ludności i kultury białoruskiej Zobacz więcej
Najbardziej znane wrocławskie potrawy to popularny w XIX wieku Breslauer Rotkraut, czyli bigos z czerwonej kapusty z mięsem, jabłkami i rodzynkami, a także Schlesische Himmelreich - pieczona szynka z Zobacz więcej
odziedziczył po babci. Z uśmiechem opowiadał mi o ciastach jakie piekła na weselne przyjęcia. Pan Maciej jest absolwentem Zespołu Szkół Gastronomicznych w Krakowie. Pierwsze doświadczenia zawodowe Zobacz więcej